30.4.08

TaTiH

0 PENGOMEN
KELEPEK KELEPUK KELEPEK KELEPUK (ni bunyik aku tepok tangan)..syabas beta!! akhirnye masuk je 9 bulan umur anak bongsu aku si elybambam ni dah pandai nk tunjuk skill berdiri di tepian kusi. Gigi baru tumbuh sebatang. Tu pon separoh je yg kuar..tp, molotttttttttttttt..pok pek pok pek..mmmmmm..ikut aku agaknye molot dia nie..tapi takpe..kan dia anak mama...cuyunk ucuk ucuk adeq mama!!

28.4.08

HOBi Aku

0 PENGOMEN
mmmmmmmm...AKU LOM GAJI LAGIK!!!
geram tul aku ngan opis manager nie. LOMBAB..ko dah tak cukup tangan nk prepare gaji, kau hire le satu amoi kasi tlg kau. Aku dh bosan jawab soklan yg bertubi-tubi dari bank. Adoiiii..yg bank ni pon, kau takde keje lain ke? kau pi le tepon org2 yg tak bayar kete 2-3 bulan tu. Aku ni tetiap bulan bayar kete tukun aku tu. Mentang2 le tukun aku tu lagi 3 kali bayar je. Kau desak lak aku suh langsaikan cecepat yer??? hoii..org bank! Aku mana la ade pitis nk langsaikan $ tukun aku tu..sabo ler. eh..lain dari topik lak aku nie..ekekekeke...

Ni aku nk citer (ke..nk bagitau??) Ntah kat saper pon aku tak tau le. Sbb nye, aku tak penah kasi org lain tau yg aku ader cipta blog ni. Yg org tau aku ader Fotopages ngan Freindster je..Nape aku tak kasi org tau??? Ntah le..aku pon tak tau nape aku tak kasi org lain tau..AYOYO!!! Alahhhh..lantak arr..aku nk bagitau gak hobi aku ialah menye'NAP' gambar. Aku takde lah camera yg fotoG selalu pakai tu. Alahhh..yg lensa dia terjojol satu depa tu..Aku punye camera ni cybershot punye je. SONY T100. Aku sayang giler ngan camera aku ni. Siap aku bagi nama_KIMIe. Dulu aku ade KIMI tapi dah rosak lak. Yg ni laki aku ganti lain. Tp sayang aku sama gak ngan KIMI lama tu. Kehulu kehilir aku angkut dia..(kalah anak2 aku) ekekeke..

So, ni aku nk tayang skit hasil dari picitan tangan aku kat butang si KIMIe ni. Kengkononnye ala-ala photograper la..klik klik klik..KONONNYERrrrrr















24.4.08

CHENTA HATI AKU

0 PENGOMEN






ni ler chenta hati aku..

skang ni muka aku dah macam besen! dulu cengkung ala-ala model catwalk kat paris tu. Skang ni amik AKU!! hihihi..ni sume effect dari treatment yg aku tgh lalui ni ler..kalu ader jiran ke..kengkawan aku yg dh lama tak jumpa aku musti tekejot berok bila terserempak ngan aku..bila dowang tanye, senang je jawapan aku "aku enjet vitamin C campur ngan botox skali"..ahaksssss...



MY PRINCESS..

1 PENGOMEN


Ni sume anak-anak aku. QiQin_ALONG (9thn), Tasha_ANGAH (5thn), Qistina_bbQitie (3thn) & Elysha_ADEQ (9bln). he..he..he..sume pompuan. Memasing ade kerenah tersendiri. Jenuh aku laki bini nak melayan. Tp dowang le penghibur kami somi istri.

Yg aku kesiankan, laki aku la...huhuhuhu..musti dia pon cam aku gak..tingin ngan anak lelaki. Takde peneman dia utk ke masjid. (penah gak dia angkut bb ke surau. mentang2 le anak aku yg sorang ni boyish skit..menyamar le pulak jadik boy..) Tp, dah tertulis rezeki aku laki bini camni. Nak buat camne kan?

Tambahan pulak, lepas je aku banakkan Adeq, aku dikhabarkan oleh doc yg aku dah tak boleh peknen. Aku ade kidney problem yg membuatkan aku terpaksa makan steroid. Dan disebabkan lepas ni aku dah tak boleh nk share kidney aku ni ngan 'makhluk' lain, mmg aku dah tak boleh peknen..huhuhu..sakit aku ni membabitkan imune body system aku. Aku takde antibodi sbb darah + protein yg sepatutnye disalurkan ke organ penting lain (jantung, hati, paparu..) kuar ikut urine aku. Dah, disebabkan aku dah 'termengandungkan' Adeq aritu, kidney aku rosak. Cronic.

Tp aku ni SUPERWOMEN (declare sendirik..ahaksss..). W/pon aku sakit, aku sengal. Aku lawan balik. Laki aku ni lak jenis yg lemah semangat. Bila aku kejung ke..aku sakit ke..dia lak yg nangis over!..isk..mende ni bang? mmmmmmmmm..yelahkan..bini..sape lak yg tak sayang bini. Aku ni mmg camni. Kalo boleh mmg aku takmo org tau yg aku ni sakit. Sampaikan aritu masa appointment aku ngan doc kt spital selayang tu. Doc tu leh lak wat lawak bo-doh yg aku rasa mmg bo-doh yg amat!.. ader ke statement dia cmnie?

"u ni boleh lagi gelak2 yer..nampak happy jer..i rasa i nak refer u la"

REFER???!!! adoiiii refer ke mana lak ni... "refer ke mana lak doktor??"

"i nak refer u ke psychiatric"

hish!!! mengong tul! patutnye bagi le aku kata2 semangat. Elok le aku camni..Happy..(hati tak happy pon sebenornye) takkan le aku gi jumpa doc tu aku nk buat muka cam nazak lak kan??

Takpe..pasni aku nk gi spital buat muka cam selenga! cam muka 10mnt lagi nk mati..ha..baru puas ati dia agaknye..bo-doh punye tuan doktor!!...

klik klik (^_^)

 

My Life as a Mother and Wife Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei