23.5.08

ALHaMDULLiLAH !!

0 PENGOMEN
22-Mei-08 : Hari ni aku amik 1/2 day sbb nk amik report card Angah. Aku angkut skali Angah & bbQitie. Sampai je kt TADIKA KARISMA tu aku trus masuk jumpa teacher dia. Alhamdullilah!! Anak aku dpt tmpt ke-3. Sume 6 subjects dpt A. Math, Sceine, BM & Art score 100%, B.Cina 92% & Pen. Islam 98%...Teacher ckp angah ni fast leaner. W/pon Angah ni ade kekurangan dia..Allah kurniakan kecerdikan & kecomelan utk dia..mama sayangggggg angah!!

Tak cukup kegembiraan aku ngan tu, balik je dari keje..along bgtau yg esok dia naik Quran. Ni lagi sorang. Along ni mmg ader ciri2 nk jadik ustazah vouge! hikhikhik..dia ni mmg dah lama 'kenal huruf' hasil pembelajaran dia ngan laki aku..cuma baru2 ni je dia dpt blajar ngan Ustazah ngaji kt umah aku. Cepat & senang dia naik Quran..Alhamdullilahhhhhh...muahhhhhh utk Along!

16.5.08

THanKs aBang..

2 PENGOMEN

Alhamdullilah aku dikurniakan somi yg cukup rajin dan mengambil berat aku anak branak. Dia mmg sorang yg ringan tulang (pewot berat..boncit). Dlm 'keadaan' aku skang ni, dia mmg langsung tak berkira tlg aku jaga anak, basuh kain, memacam lah..lagi pulak skang ni ade ubat yg aku kene mkn waktu mlm. Bertambah 'high' le pala otak ku ni. Tido mmg tak hengat donia la!..skang ni pon laki aku yg tido ngan ely. Dia yg bangun malam buat susu..huhuhu..aku??? membota..

Sayang abangggggg...muah muah muah

15.5.08

My Heart My Soul

0 PENGOMEN

14.5.08

...............

0 PENGOMEN

13.5.08

HADIAH MOTHERS DAY dari CELINE

3 PENGOMEN

W/pon si Celine ni bukan anak aku..(camne lak nk jadik anak aku? udah le cina..tua lak tu!) ekekekeke..dia send aku flower sempena hari ibu utk aku. Mekacih bebanyak Celine! I LAP U VERY THE MUCHY MUCHY!!! Celine a.k.a Shakira Vouge D' Vass !!

9.5.08

HAPPY MOTHER'S DAY

1 PENGOMEN
special dedicated ~TO ALL MOTHER IN THE WORLD~



Ni hadiah mother's day yg aku dapat dari along (QiQin). Thanks sayang! i luv u so much..
Along ni tetiap tahun musti dia bagi aku flower. Dia guna $ banje skolah dia sendiri tau. (cikgu dia la yg jual flower tu. pandai cikgu carik $ yer..).

Utk anak2 mama yg lain pun mama sayanggggggg..Tasha, BBQitie & Ely..i luv u all..muahhhhh




ADussssssssssss

0 PENGOMEN
6-Mei-08 (selasa)

Napela aku rasa semacam arini..sakit tul dada aku. masa lunch kt kedai feberet aku_kak za, aku dh kabokan kt opismate aku si linda debab aku sakit. Biasa mmg payah le molot aku ni nk bgtau org yg aku sakit. Belagak macho le konon. kali ni mmg aku tak tahan beb!..Tp, aku ni mmg dah dasar pekerja a.k.a. kuli cemerlang. So, aku settlekan dulu keje2 aku. Tepat kul 5:30 je aku brambus amik laki aku kt bt kep. Sampai je aku trus bgtau laki aku, aku nk serah diri kt spital selayang. Tekejut berok ogtua tu. Mmg dia tau le bahawasanye aku dah betul2 tak tahan.

Nk dipundekkan crita..(mmg pundek pon). Aku smp kt spital selayang punye emergency dlm kul 6 gitu. Kowang tau kul brape aku dpt jumpa doc?? KUL 9:30 mlm!!! kalu ader yg nak putus nyawa..dah keras kentung mayat beb!! lama nk mampos!!

Ok, smp je giliran aku, doc mintak aku masuk kt emergency ward nk test dara aku. Pas dpt result apa bagai, trus je dada aku ni ditepek wayar2 yg aku pon tak paham nak buat apa..(ke sesaje je dowang nk kebek 'nasik lemak' 50sen aku ni??) pastu kelam kabut masukkan ubat. Ohooo..lupa lak! masa nk amik dara, ader la sorang betina sengal ni cucuk tangan aku ngan tiub. Cam bangsat je!! Dah le mmg payah nk jumpa urat aku yg comey ni. Di jolok2 lak tangan aku!..sakitttttt bodoh!!! dah puas dia jolok, baru nk mintak bantuan kawan dia..kowang tau..rupanye dia rushing nk balik! HARAM JADAH tul!! naik lebam tangan aku. k, sambung..misi tu kelam kabut la masukkan ubat. Elok je aku tanya ubat apa yg dia nk cucuk kt itub tangan aku ni, doc dtg bagi penerangan. "u ni high potassium. u kene hyperkalemia"..kaler?? kaler mia?? ntah ler..tp, utk pengetahuan kowang, sib baik aku gi nyerah diri aku kt spital. Kalu tak, aku leh koma..then, babaiiii....hihihi..sakit giler masuk ubat tu..rasa cam nk lari jer. 8 btl, pehtu ader 2 jenis lagi ubat dia masukkan. Cam nk meletop urat tangan aku!...adussssssssssssss



Ni le keje si misi haram jadah tu!! Sengal!!



Pas masuk ubat, aku rehat jap..(molot aku pon rehat skali le..sbb mamai). Ngan mesin aku le yg paling meriah kt wad tu..tet tot tet tot..toooooooooooottttttttt..(tu kalu mampus) aku punye takde bunyik tu..hihihi..

Dlm 2 jam gitu, misi amik lagi dara aku nk test katanya. Kalu result mengatakan dah low potassium aku tu, leh le balik umah. Kaul tak, kene repeat balik masuk ubat!!! ayoyooooo..tak mauuuuuu!! Sib baik result aku ok. Dah turun skit. Doc tu dtg "i dah dpt result u..dah turun skit" "so, u nak balik ke nak stay?" what kind of quest is that??? of course le aku nk balikkkk..masa tu dah kul 4:30pg dah..sian laki aku..Then, aku rehat kt umah 2 hari. Ni baru masuk keje. tangan aku bengkak lagi..sakit wooo...isnin ni aku kene gi spital tu balik..huhuhu

5.5.08

A NeW Me

2 PENGOMEN


hmmmmmmmmmm...ni kene enjet botox ke..vitamin c ke..ape nih??!! hihihi..ni ler penangan steroid yg aku telan tetiap hari tu..nampak cam sihat je kan? tp sebenornye 'nampak mcm' jerr...huhuhu..

klik klik (^_^)

 

My Life as a Mother and Wife Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei