31.7.08

ARRRGGGGGGGGGGGGGGGGGGHHHHH

2 PENGOMEN
ARRGGGGGGGGGGGGGGHHHHHHHH


A-rini hari tension aku!! nape? Ntah!!! kepelbagaian dlm kepala hotak benak aku nih. Dah le sakit pala demam. Ngan bebanan memacam bende yg aku kene pikir..huhuhu..

N-ape aku sorang je yg kene mikir camni? org lain takmo pikirkan? Aku tau org lain dah amik kesempatan. Hidup nk senang lenang je..tau aku leh buat sume bende. sampai satu masa aku rasa dh takde kudrat. Nape?? Nape?? huhuhuuuuuuwaaaaaaaaaaaaa!!!!

30.7.08

WeLL DONe BRO!!!

0 PENGOMEN


Ni ler hasil titik peloh adik jantan aku si AJ. Dia ni mmg dari kecik dulu dah kreatif. Kowang bayangkanlah, aku kawen 10 tahun lepas masa tu dia skolah lagi dah buatkan aku bunga pegang tu!!! cantik lak tu!!...Anugerah Allah utk dia. Syukur skang dia dh ade boutique gallery sendiri. Dia buat kt dlm umah dia kt Damansara Damai. Sekarang ni dia bekerja di Makmal Kesihatan Sg Buloh tu. Disamping tu jugak, dia ni pandai nyanyi (cam aku..ekekekeke...cait!!) Dia pernah gak masuk OIAM, AF..dapat top 20 kalu x salah aku masa kt OIAM. Pertandingan2 nyanyian yg lain pon banyak gak dia menang. Sore dia mmg JANTAN abis. Kalu ade masa nnt aku masukkan video dia nyanyi nnt. Kowang dengar le sore dia yg sedap tu..kowang leh gi kt sini utk lebih lanjut http://cintaaliah.fotopages.com

Aku juga bangga ngan kembar si AJ ni. Kembar dia Arul. Dia baru je dipromoted as IT Exec di Menara Telekom starting this coming August. Well Done BRO!! I'm really proud of u guys!! (kuar dah bahasa london aku)..I wish u all a GOOD LUCK..Luv u guys!!!


22.7.08

EPPY 1st BESTDAY ADEQ..

4 PENGOMEN
19-07-2007:

Dari pagi td dh rasa cam x selesa je pewot aku nih. Arini mmg aku dh stat coti. Tak larat dh nk bwk pewot aku ni. Tup2 masuk tghari aku tengo kt spender aku ade turun tanda coklat2. Yahooooooo!!!! dah nk banak. Leh le siap2 nk gi spital jap lagi. Aku relax dulu tgk tv, layan anak2..laki aku lak keje. Dlm kul 3pm camtu, aku turun (berlenggang je sbb sume brg persiapan ke spital mmg dah prepare aku letak dlm kete) sib baik lak pulak. Kang org tengok aku sengsorang bergunduh gandah gi spital nk branak mcm tak berlaki lak! pastu aku stat enjin tukun aku..zooooommmmm! tak le direct ke spital..aku singgah jap kt kedai cina beli air milo kotak sedozen + roti utk aku bedal pas beranak nnt. sure kebulur la masa tu kan?..dah tu baru aku pi tmpt keje laki aku kt bt kep tu amik dia. Smp sana tukar driver lak. Time ni aku dh rasa sakit skit2 dah.

Smp je kt spital, aku tgg doc nk cek bukaan jalan. Ni kali ke 2 aku banak kt spital selayang. Sebelum ni ada gak aku banak kt spital melaka & HKL. HKL CAM SIAL!!! HARAM AKU NK BANAK KT SANA LAGIK!! HUH!! ha...sambung. Tetiba curtain kt katil aku diselak seorg doctor yg maha mudo lagi kacak!! ayoyooooooooooo karipulai!! Dia ni ke nak godok pepet aku cek jalan ni?? TAKDO DOCTOR LAIN KE WEIIIIII?????...terkemut2 dah muka aku. Tp takpe, aku control macho aku wat muka cam tak amik hal la konon. Leh lak dia sound "eh..muda remaja lagi dah nk masuk anak 4???" Time aku aku dh rasa cam nk terbang. Trus kembang bukaan jalan nk banak aku!! wakakakakaka...siap dia panggil doktor pompuan (kawan dia l agamaknye) nk tunjuk kt kawan dia aku ni muda remaja lagi dh anak ompat!! mak aiii...tambah kombang bukaan den! udah di godek kemaluan den ni ha..bukaan baru 1.5cm. Tp aku kojut gak la..sebelum ni masa aku nk banakkan anak2 aku yg lain mmg AZAB nk mampos! bukaan baru 1cm, dah bergegar katil aku tahan sakit. Kali ni aku leh borak2 lagik..sakit pon light2 jer..pastu doc tu masukkan aku trus ke dlm wad..

Masa dlm wad ni laki aku temankan aku smp habis waktu melawat (7pm). Masa ni pon sakit aku dh kejap2 dtg. Tp leh tahan lagi. Aku sambung lak borak ngan kakak2 katil kt depan aku lak..
10:00p.m.
Tido time..wahhhhhhhhh masa ni sakit aku rasa cam dh nk kuat. Tp aku baring ikut tip yg kawan aku_mummy kasi. Kononnye nk kasi bukaan tu cepat bukak la..kejap ngereng ke kanan angkat kaki kiri, pastu ngereng ke kiri angkat kaki kanan lak..

20-07-2007: (cantiknye tarikh!!)
12:00a.m.

Ayoyoooooooo..sakit dh kuat la wei. Tp x le sekuat anak2 aku yg lain tu. masih leh bertahan. Doc dtg cek bukaan baru 3cm??!! mmmmmmmm...takpe..tahankan jelah. Tp doc suh misi tu cucuk aku ubat tido kasi aku rehat dulu. Tp sampai kul 2 lebih pon aku lom boleh lelap mata. Apahal lak ni? bila dtg contraction, tangan aku ngigil..eh..x leh jadik ni, aku pon turun katil gi jln kt kaunter misi kt depan ni. "misi, akk rasa cam dah sakit kuat la".."meh kak, saya cek jalan" "akk gi baring kt katil"


3:00a.m.

"yelah kak..dh terbukak 6 - 7cm ni. leh le kita gi labour room"

aku capai tepon, call laki aku ckp aku dh nk masuk labour room. Mmg biasanya laki aku temankan aku banak. Aku ckp ngan dia bawak kete slow2..xpe, maybe lagi 3 jam baru aku banak. Pas siap2 baju baby, aku naik le kusi roda yg ditolak misi. Sempat lagi aku lambai tangan kt kakak katil depan aku tu..hihihi..

Masa dh nk smp kt depan labour room tu..tetiba bontot aku terjongkit!!! umang aiii...dah nk terkeluar betul budak dlm pewot aku ni!..aku pon ngan mulut pokpekpokpek aku ni jerit2 la ckp ngan misi2 tu budak dah nk terkeluar..

3:05a.m

Kelam kabut masa dlm LR tu. Aku pon x pasan ntah bila masa dowang pi tukarkan baju wad aku ngan baju LR. Ngan mulut aku x brenti2 ngomel. Aku x berak lagik, air tuban x pecah lagik..bla bla bla..tp masa ni aku dh dpt rasa dah mmg aku dh nk terbanak sgt dah. ALAAAAAAAAAAAAAA..FRUST LA AKU KALI NI LAKI AKU TAK SEMPAT NK TEMAN AKU BANAKKKK..HUHUHUUUUU...

Aku kangkang je kaki..misi2 tu stat dah 'buat' keje dia..godek tu godek ni..aku pon stat teran..aku main pegang je misi tu. "adoiiiiiiiiiii...nape lak x kuar lagi budak ni? betul ke akk teran ni?" "la kak..betul la akk teran tu. meh rasa pala baby akk" (dia tarik tangan aku suh raba pepet aku. wahhhhh..betul la!! pala anak aku dah leh rasa!!) "akk pandai teran..teran lagi kak" ha..apalagi..aku terannnnnnnnnnnnnn kuar dah pala. Tp aku mintak stop kejap nk tarik napas. Geli lak pepet aku kepala budak tu nguit2 kt situ. Pehtu aku sambung balik teranan aku..mmmmmmmmmmmmmmmmmmm...
3:13a.m.

Uweeeeeeeeeeeekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk Uweeeeeeeekkkkkkkkkkkkkkkkk

Alhamdullilah, selamat dh kuar anak aku.POMPUAN GAK WEI!!! takpe lah, asalkan dia sihat dan sempurna. SYUKUR.m

Dah siap jahit (skit je) BESTNYE!!! senang lak kali ni aku banak. Dah le x smp 10mnt dlm LR dh kuar budak, jahit lak skit jer..yahooooo...sonok2!!
3:25a.m.
Dah siap sume, misi keling tu tolak je aku kuar ngan kusi roda tu, aku nampak laki aku kelam kabut mintak pas ngan guard kt situ kononnye nk masuk temankan aku banak. keh keh keh..aku biarkan je tengok kelam kabut dia. Pastu dia dia dtg kat aku. misi keling tu ckp "i tolak wife u, u tolak baby ok?" TOKOJUT BEROK laki aku nyah!!! dia x sangka aku dh banak. Dia ingat org baru nk tolak aku masuk LR tu..keh keh..leh lak dia sekeh pala aku..cisss...hihihi..dia pon x sangka aku leh banak cepat camni. SYukur Alhamdullilah...30a.m.
Tolak je masuk dlm wad, misi2 yg kt kaunter tu sume kojut gak. Siap berdiri lagi "Akak dah banak??" yelahkan..baru je 30mnt aku tgglkan katil tu tadi. Kalu aku x turun mintak dia cek jalan, mau aku terbanak atas katil wad tu tadi! pastu akak yg katil depan aku pon tekejut giler gak! hihihi..Glamor jap aku.
Smp je kt katil, aku berdiri..amik pad aku sendiri, gi salin kt dlm toilet. x selesa aku pakai pad spital. cam buaian je..tergantung cam cawat org asli! masa laki aku komatkan anak aku, leh lagi aku snap gambar..inilah dia AINNUR ELYSHA BT KAMAN AZAHA




Alhamdullilah. Senang tul jaga ini budak elybambam. Sama gak cam kakak2 dia yg lain.

20-07-2008 haritu genap dah umur dia setahun!! Happy birthday sayanggggg...mama, abah, along, angah & kak bb luv u so muchhhhhh!! semoga adeq menjadi anak yg solehah..AMIN!!!


8.7.08

::~SUBHANALLAH::~

0 PENGOMEN





SUBHANALLAH! SUBHANALLAH! SUBHANALLAH!


Kalimah Allah ni betul2 kt dinding luar rumah aku. Utk pengetahuan kowang sume, aku tinggal di tingkat 10. Baru 2 hari sudah aku laki bini diberitahu ttg kalimah ni. Walhal dah 2/3 minggu benda ni heboh diperkatakan oleh penduduk di 2 blok umah aku di Taman Tun Teja. maybe dowang ingat kami selaku tuan rumah tau psl kalimah tersebut. Kebetulan 2 hari sudaha da jiran yang bertanyakan pasal kalimah tu. dari situ la kami dpt tau..


SUBHANNALLAH!!..memula aku tengok, mmg mengigil kaki & aku rasa nk pitam!! bila tengok ngan mata kepala sendiri tulisan tu bersinar!..Allah Maha Besar!! Biasa aku tengok dlm tenet pasal org jumpa kalimah Allah di daging, sisik ikan, kulit kayu dll..kali ni betul2 berlaku kt aku!! kat dinding umah aku!!...huhuhu..ini lah kebesaran Allah!...

4.7.08

AKU SANGAT GUMBIRA!!!!!

1 PENGOMEN


Alhamdullilah..SYUKUR!!! 2/7 adik ipar aku_CT lak beranak. Dapat anak lelaki...wahhhhhhh..aku yg over xcited! Aku mmg dah lama tingin nk anak lelaki. Tapi mmg dah takde rezeki aku laki bini. Nama dah siap sedia dah..AMIRUL AIMAN..ekekekeke..Aku sendiri tak sangka adik aku_Sam nak letak nama anak dia Amirul Aiman. Aku terharuuuuuuu..huhuhu...aku dah dapat Aiman!..
Smalam balik dari keje aku dah tak sempat2 nak gi tengok anak jantan aku tu. Trus tuju ke rumah dia..seronok gilos aku dpt jumpa ngan dia. Yg syok tu aku sempat salinkan pampers dia berak. Kojut beruk aku..jakun jap. Bila aku bukak je pampers dia, nah!! ade telor!! ayoyo...bestnye!...selalu pepet je yg aku basuh..kali ni tote lak..(tote laki aku toksah kira la..). Aiman pangil auntie Mama yer sayang...
"MAMA SAYANG SANGAT DENGAN AIMAN"

1.7.08

FaWza

2 PENGOMEN


Fawza, auntie benti keje nnt, fawza duk ngan auntie ye sayang..auntie jaga fawza. Leh main ngan elybambam..auntie dah tak sabar2 dah ni.....

klik klik (^_^)

 

My Life as a Mother and Wife Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei