29.8.08

~@~SELAMAT HARI KEMERDEKAAN & RAMADHAN AL-MUBARAK~@~

0 PENGOMEN
:: Istimewa Buat Kengkawan Yang Aku Sayang, Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Yang Ke 51 & Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak. Ampun Maaf Dipinta..Sayang Kowang Sume ::

mmmm...Menu BarU..

1 PENGOMEN
Mcm biasa lah, lepas balik opis, sebelum smp umah biasanya kami laki bini berdating dulu. Duduk2 minum teh tarik la, jenjalan sopin beli gula pasir kt Giant la, gi mkn bontot goreng kt tepi pasar tani la..kengkadang kalau aku kebulur, lepak lak kt kedai mkn. Mcm smalam aku kebulur, kami gi le mkn kt kedai tomyam kt tepi jln kt rawang nu. Dah lama tak mkn kt sini. Elok je aku duduk, aku nampak board ade tulis 'menu baru' . Kailan & Cendawan. Wah! cam best je kombinasi dia..aku pon order la nasik kosong, paprik sotong pedas, kailan cendawan & chenta hati aku mkn nasik pataya..mak aiii!! mmg terangkat la itu kailan! msk chinese style..ha..sebelom pose ni aku tayang2 makanan yerk..pasni non ado!..hihihi..


Ni nasik pattaya laki aku..sedap gak

Paprik Sotong Pedas..sedap gakk



Ni ler dia, Kailan Cendawan..MALATOP!!


Aku paling suke sambal bacan dia..lain dari yg lain!


26.8.08

~AWARD from AMY~

0 PENGOMEN
special award for u my dear
Mekacih bebanyak amy. Aku pon sonok gak dapat kawan sengal cam ko!..bertambah giler pala hotak aku ni..keh keh..
Ni lak AWARD dari aku utk kau lak..


TAG DARI AMY

4 PENGOMEN
Ha...amik la ni Amy Aku dah jawab sume soklan2 kau tu. Baca sampai lebam!! Tapi aku tak tau la nak TAG kt saper lak pasni..kat mak pak aku leh tak??
Apa yang aku buat 5 tahun yang lepas????
1. Aku beranak anak no. 2
2. Aku tukar kete kancil aku dari zaman dara, beli brand wira lak.
3. Tempat keje laki aku ade problem. Nak gulung tikar..huhuhu
4. Laki aku jaga aku dlm pantang from top to toe !!
5. Pas aku dh abis pantang..sambung wat anak lagik dan lagikkk..
Apa 5 perkara yang aku buat hari ni? ( 26.8.2008)
1. Bagun je pagi, aku buang segala kahak & hingus aku yg tersumabt dlm tekak ngan lobang idung aku.
2. Berak
3. Keje
4. Tido kt opis (masa lunch ok..)
5. Menjawab soklan TAG yg si Amy bagi ni!! (nyusahkan aku tul kau ni!!)
Apa yang aku suke makan?
1. Buah yg rangup & JAJAN. (Buah laki aku pon suke gak. Tp takleh makan la..kolom jerk)
Apa yang aku buat kalu aku jadi jutawan??
1. Aku nk settlekan utang (umah & credit card yg aku dh cancelled)
2. Nak beli kete 4WD. (Senang nk angkut bebudak kt umah tu)
3. Nak Kasi $ kat mak aku & mak pak mentua aku. Suh dowang bertaubat kt Mekah
4. Aku pon bawak sume laki & anak2 aku ke Mekah
5. Aku nk besarkan tetek aku skit. Masukkan silicon size XXXL5
Keje yang aku penah keje??
1. Sambil tunggu result SPM, keje kt Chilis jln sultan ismail. Best keje ngan omputih ni..(x sombong cam bos2 melayu. Blah la lu!! Hakkk tuih!)
2. Cikgu sandaran kt SMK Taman Selayang 2 (skang nama lain) & SMK Selayang Baru – 2 tahun
3. Penyambut tetamu (hostess) kt THE JUMP (sama management ngan hardrock)
4. Keje ngan syarikat pengiklanan promote restoren2 kt KL ni. Kejap je..cam tak best.
5. Skang ni aku keje ngan PMC. Dah 8 tahun aku kt sini. Dh naik berlumut
!!

~XTVT WeeKeND~

3 PENGOMEN
Aku takde mood nk pokpekpokpek sebab payah nk naip. Hingus aku menitik2 kat keyboard ni ha. Ngan batok lagik! Dah mcm bunyik anjing nyalak kt opis aku ni. kong kong kong king kong..huhuhu..
Ni lah antara xtvt aku anak banak di hari minggu aritu. Almaklumla..kan dah nk berpose. Maka haruslah aku angkut anak2 aku gi jenjalan. Aku angkut sekali anak sedara aku _ anis. Tp, bila dikenang2kan la..kalu aku beranak 2 tahun sorang mmg camni le keadaan aku..5 org anak dara!! 9thn, 7thn, 5thn, 3thn, 1thn..huhuhu..cam nursery lak kan?
Pagi Sabtu aku masakkan mee togel (xde sayur..letak udang, ayam & fish ball je)..abis sepeket aku masak dowang bedal! aku mmg masak sedap..kahhhhhhhh..tu kata org la..tp aku pon kata camtu gak..hehehe..Pastu utk lunch aku masak rendang ayam. mcm tak nyempat2 nk nunggu raya. laki aku tingin nk mkn rendang. Pehtu aku masak lemak kobis + udang. Salad udang. (udang lagikkkk) & takleh tinggal ulam-ulaman. Tu sbb aku nampak mude sentiasa. ahakkkksss! ni bagi sume yg sibuk nanye apesal aku tak nampak cam beranak 4..MAKANLAH ULAM ULAMAN & BONTOT AYAM GORENG selalu.."anda akan kelihatan muda remaja sentiasa" kahhhhhhh...

Pepagi buta hari Ahad tu pulak aku kejutkan bebudak ni mandi siap2 ke KLCC. ha..amik ko! Kul 8:30 pagi dh tercangak kami anak beranak kt sana. Bagi bebudak tu sume bekpes bagai dulu, pehtu main sampai lebam! dlm kul 10 lebih benamkan lak dowang dlm kolam. Ha..main air sampai birat!! Elok tgh hari tu ujan lak...sian kat sesape yg baru sampai tu..sbb setau aku ujan tu smp ke petang. mmg skang ni musim ujan. Tu sbb aku angkut bebudak tu pepagi buta.

Tgh hari on the way nk gi amik SIL aku kt umah BIL aku, aku sms biras aku (paham ke kowang ni?? lantak arrr...) "Aku on the way dtg ni. Masak nasik lelebih ye. AKU KEBULUR!!"...kahhhhhhh..kita kene pandai budget skang ni. Gaji lom masuk, so, pepandai le carik makan free. Angkut sekali bala angkatan tentera aku! biasa dowang serang umah, kali ni biar turn aku lak serang umah dowang. Perggghhh..tak sia2 aku sms soh masak..bukan main sedap lauk pauk..ni la dikatakan rezeki. Aku lak ade belen salad telur yg aku buat bekal kt taman klcc tu..campurkan sekali le ngan lauk pauk yg biras aku masak..nyum nyum!

* sowi yek..gambar besar bijik kelentit. Kalu nk kebek sesatu, kowang klik la besaukan..

Lauk pauk yg biras aku masak. Telor tu belen bekal aku. Aku buat salad, siram je ngan pulau ribu (sos thousand island la..)

* biar le aku tak sihat mcmana sekali pon, asalkan anak2 aku sume happy. I'll do anything for u !! huhuhu..

21.8.08

erkkkkk!!!

5 PENGOMEN
Abah : BB..gi kencing sayang. Nk tido kene kencing dulu kan? Gi toilet.

BB : Ala...takmo la abah. BB x rasa nk kencing pon.


Abah : BB kene kencing. Td kan baru lepas minum susu.


BB : Tadi BB dah kencing la bah.


Abah : Bila?


BB : Tadi lahhhhhhh (w/hal ptg masa mandi tu)


Ermmmm...malas dah abah dia nk layan. Org lain sume beratur depan toilet nk kencing. Mmg rutin kt umah aku sebelum nk tido tu bagi minum susu & milo kt anak2 aku pastu gi kencing.


leh lak tgh mlm tadi dlm kul 3pg, aku dengar si ely 'ek ek ek'. mlm tadi dowang sume tido kt depan tV ngadap pintu bilik aku. aku ngan apaknye tido dlm bilik (x tutup pintu)..aku pikirkan si ely nk minum susu. Aku pon bangun. Laki aku pon mmg wajib la bangun skali. Biasa dia yg buatkan susu utk ely. Sementara laki aku watkan ely susu, aku angkat dia letak kt tempat lapang skit sbb dh terimpit ngan kaki si BB. Aik!!! Apesal basah sgt baju ely ni?? Takkan peloh smp lencun baju?? masa tu si ely ni merengek lagi. Pastu aku dah tak sedap ati, aku raba bontot BB. Ya Allah!!!! DIA TERKENCING SUDAH!!! eeeeeeeeeee geram tul aku!.. Tp dah tentu tu keje bapak dia nk ngemas2. Mandikan BB. Aku lak lap badan ely ngan wet tissue je. Takkan aku nk mandikan dia memalam buta ni lak kan?? (malas sebenornye..ahakss). Dah siap aku lap badan ely, baru le dia diam. Mmg dia x selesa basah kene kencing si BB. Sian adeq...berkubang kau dlm air kencing kak BB kau yer? Yg si BB lak, mendiamkan diri. Abah dia mmg tegor dia la..


Abah : ha.. tu sebab la abah suh BB Kencing dulu!! DEGIL!.. kan dh terkencing!


BB : ....... (diam seribu bahasa)


Aku : Lain kali kalau BB kencing lagi kt tilam, mama letak kau kt luar tu!


BB : (molot dia dah cebek tahan nangis)


Dah siap bagi adeq ely susu, aku masuk sambung tido balik dlm bilik. Laki aku temankan BB sampai tido kt depan tu. Tp, sementara nk tido tu, kebetulan BB ngadap pintu bilik aku, aku baring tu..aku julur lidah..kahhhhhhhhh aku ejek dia!! geram tul!..aku siap ckp "tido luar! tido luar!!"


Abah : dah la Yang..jangan la kacau dia lagi. Dia nk tido...


Aku : (cepat2 buat2 pejam mata. Tp pastu mmg pejam trus la..keh keh)


UjaN

0 PENGOMEN
B - alik keje smalam nk gi amik along kt umah adik aku, Sam kt Kota Damansara. Mak aiiiii!! HUJAN MENGGILER! Udah le mata aku skang ni dah ala-ala separa buta, langsung aku x nampak jalan. Yang aku pelik tu, ujan tu dari mrr2 smp ke kepong je. Punye lah gelap gulita! Baru kul 6pm rasa mcm dh kul 8:30pm! elok je pas kepong, x ujan langsung!! huhuhu...



Gelap mcm dah malam!


Smp kt umah adik aku, main2 ngan Aiman, mkn nasik skit. Sedap nk mampos ayam kicap meletop kau tu CT. Nama je msk kicap tapi pedas melecet jubo. Sedap gilos! Ajak si Anis gi umah aku lak. Ha..gasak la kowang..coti skolah ni lepak kt umah jerk. Itu pon mcm nk tercabut atap bumbung umah kepoh dowang main. hihihi..


anak mama dah besar..comey!!

20.8.08

eMo NiTe..

1 PENGOMEN



19.8.08

DOA SELAMAT @ AJ's Place

1 PENGOMEN


Arul + Mak

Nyum Nyum

Laki aku jadik Bilal..mana serban kau bang???


Abah + Mak

my BBQitie


ucapan dari tuan umah/boutique

me + me luv + abah + twin (AJ & Arul)


me + ct (sil) + iena (adik aku)




Syukur Alhamdullilah..bangga tul aku ngan adik aku si Aj ni! Kalu org lain sibok la nk wat party launching ke bende!..tp si Aj ni pilih nk wat kenduri kesyukuran & doa selamat sempena pembukaan Gallery Perkahwinan dia (
http://cintaaliah.fotopages.com). Gud boy!!

Ramai gak yg datang tp aku tak larat la nk snap gambar bebanyak sbb aritu aku tak bape sihat. Aku kagum tul ngan geng2 si Aj ni tau. Ramai yg tolong dia uruskan kenduri ni. Tak yah amik katering. Dowang yg tolong masak sume makanan. Untung kau AJ, dpt geng2 camni. Bagus tul bebudak Makmal Kesihatan Sg Buloh ni!! Mekacih ye sume yg bantu! Kak Ngah tak dpt nk tlg sbb...banyak sebab! keh keh keh..aku tolong dtg makan apa yg korang masak je! Sedap sume yg korang masak! pandai tul kowang yer...espesially to Tam D' Boom! Rajin tul kau. Elok gak kau jaga ayam goreng tu..berpeloh2 kau. At least leh bakar skit lemak2 kau tu.

Yg bestnye dpt jumpa ngan mak + abah..dowang pon dtg all the way from melaka nk memeriahkan majlis ni. Abg long & abg usin lak tak dpt dtg sbb memasing ada benda yg nk diuruskan..Takpe, lain kali leh join ye..

KoNToT

1 PENGOMEN
eeeeeeeeeee...bulu apa ni wei? rambut ke bulu nie?

JUON????? ANAK ANTOOOO!!!!

hihihi..angah la! amik kau..nk sangat mama kontotkan rambut kau tu!

Alhamdullilah..angah dah sihat. Pastu aritu si BBQitie lak demam. Tp sib baik tak lama. Skang baru aku lega bila bebudak kt umah tu sihat2 belaka! Riuh rendah balik umah aku tu..

Along skang ni takde kt umah. bercuti kt umah adik aku_Sam. Ala...bukannye jauh mana pon, kt Kota Damansara jerk..Tp dlm hati ni tetap winnnnnnduuuuuuuuuuu sama along! huhuhu..





14.8.08

SePiTaL ..

6 PENGOMEN
::bilik penyusuan::


::sian angah tak larat nk duduk::

::kene amik darah::

11-08-2008

Harini aku sendiri mmg tak sihat langsung. Cam org mabok todi aku kt opis. Laki aku lak antar ayam ikan kt Penang. So, aku kene stay tunggu dia kt opis. Aku x larat nk gi jenjalan sementara tunggu dia smp kl ni sbb aku kene amik dia kt store bt kep nu.

Tup2, adik ipar aku kt umah tepon ckp angah still demam kuat lagi. Masuk ni dah 4 hari berturut2 dia demam panas. Minggu lepas dah demam. Ni demam balik. Jenoh dah anak aku telan ubat demam & antibiotik. Tak jugak eok demamnye. Aku cuak gak sbb kt umah aku ade kes denggi. Ahhh..aku x pedulik, biar le laki aku letih..aku x sihat, aku nk gak bawak angah gi spital.

Tup tap-tup tap, dlm kul 10 mlm baru smp spital selayang. Mak aiiiiiiii!!! Giler babun punye ramai manusia!. Mmg banyak kes denggi la. Sian aku tgk baby2. org tua pon ramai gak..campur ngan org yg xcident..MABOK aku!!! giler punye lama la nunggu. Aku sian kt angah sbb dia mmg takde kudrat langsung. lantak arr..pedulik apa aku, aku bawak angah masuk kt bilik penyusuan yg sekangkang kera tu, aku baringkan dia..sebenornye, ngan aku2 sekali baring. Sian lak kt laki aku. Dah le baru je bawak lori dari Penang..duduk jelah dia nunggu giliran kt kusi tu.

Ha...kowang nk cayer tak kul brape aku dapat jumpa DOKTOR BANGANG tu?? (nnt aku crite apesal dia bangang)..jeng jeng jeng...pukul 4:35 pagi!!!!!!!! Ha..amik kau! giler meroyan tul. Org yg berdarah xcident pon dah kering dah darah dia tau! aku paling sian tgk baby2 & org2 tua la..huhuhu..

ok..ok..bayangkanlah dari kul 10 mlm sampai 4:35 pagi menunggu, masuk je bilik pemeriksaan tengok setonggok Doktor pakai baju biasa tu (on call). Jantan melayu. Leh blah tak? dia sorang je doktor kt emergency tu??!!! GILAK!! Pastu dia tanye & cek serba sedikit pasal demam angah ni, (angah dipangku abah dia, aku berdiri diam je) Dia leh cakap gini,

Doktor Bangang : mmmmm..ok, saya bagi ubat demam, selsema & air garam ye. Nnt amik slip ubat kt bilik sebelah.

UH???!!! wah wah wah..my bloody mary already goes upstairs!!!!! what the fucking u say??? amik ubat demam???? PUNDEK HANG!!

Aku : Ubat demam????!! (nada tinggi ok...doktor tu punyelah tokojut tapir. Mampos la kau!) Doktor, saya sanggup bawak anak saya ke sini sbb dia ni dah lama demam. Kalau setakat ubat2 tu yg doktor kasi, baik saya continue gi klinik biasa je! anak saya dah abis makan antibiotik tapi still demam lagi. Dekat umah saya tu dah ade kes denggi. Saya nk tanye doktor, ade tak ciri2 denggi kat anak saya ni????

Doktor Bangang : errrmmmmm..tekak dia mmg ade bengkakkk...(cam terkedu)

Aku : Ha...!! Dah tu??!! Saya nk doktor buat blood test anak saya!!

Doktor Bangang : aaa...ok, kita buat blood test..

Very the banggang ok??? giler ke hapa?? aku tunggu 6 jam nk jumpa kau, kau nk kasi ubat demam je??? HALLOOOOOO!! aku bukan takleh nk gi klinik swasta. Dah 2 kali aku gi, dah abis sume ubat..kalau aku wat blood test kt klinik tu nk dapatkan result musti dlm 2/3 hari. Kalau masa tu anak aku kejung camne??? huiiiiii.....

Pas aku tunggu a few minutes, result test tu pon keluar. Alhamdullilah!! Syukur!! Takde denggi dlm darah anak aku. Ha..itu yg aku nak. KEPASTIAN & KEPUASAN HATI..kira berbaloi la aku tunggu 6 jam & tak sia2 aku fight ngan doktor banggang tu...

Tp, sampai ke harini pon angah still demam lagi...huhuhu..cepat2 sembuh ye sayang. Angah anak yg kuatkan??? masa misi tu amik darah angah diam je. Bila aku tanye sakit tak? Dia ckp tak sakit pon.sayang anak mama...





11.8.08

::SWEET MEMORY::

11 PENGOMEN


plez scroll down for the next entry...

8.8.08

1 PENGOMEN
Kowang gi link amellia .. http://emellia1507.blogspot.com

HAMPES TUL KO AMY !!!!

elehhhhhhhhhhh...musti la aku MENANG!! huh!!

TaRiKH KeRaMaT

4 PENGOMEN

ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more

Musti mlm ni ramai org yg nk nikah kawen bagai kan? Sama gak cam tahun lepas,
07-07-07
adik aku si Sam nikah. Pandai tul dia choose tarikh keramat tu. Kebetulan lak aku banak anak ke4 aku 20-07-2007! wahhhhhhhhhhhhh..sangat lah canteknye tarilh itoo..Pandai anak mama yer..

Cam aku pon cantek woo tarikh lahir aku, 11-11-77. Ha...bleh blah tak??? Pehtu anak first aku lak senang nk ingat bestday dia. Tiap kali bestday dia, onglain pon sibok berholiday. Mana taknye, anak aku nk kuar dari pewot aku betul2 masa org sibuk berjinggle bell! X-mas
25-12-1999..hihihi

Anak ke 2 & 3 lak selang sehari je tarikh banak dowang. Angah 090103, bbQitie lak 100105..hehehe..pandai lak aku laki bini timing.

Laki aku lak tarikh bestday dia ade 2!!!! ha..pelik lak ongtua ni tau. Saje je nk collect hadiah bestday smp 2 kali. TAK ACI! huh!..dlm ic dia tulis
03-01-1971 walhal, tarikh sebenor mek aku banakkan dia
20-11-1970!...KEBETULAN lak, 20-11 tu sama ngan tarikh bestday abah aku!!!

...i likeeeeeeeeee!

7.8.08

Huhuhuhu.....

4 PENGOMEN


Smalam aku pi jumpa Tuan Doktor aku. Dia ckp kidney aku stabil tp still leaking. Protein dah menurun tapi body imune kurang lagi. So, paling tidak pon aku happy la jugak sbb protein tu dh turun skit. Kidney aku ni 2-2 bocor. Mmg badan aku lemah sentiasa la sbb xde imune. Mmg sentiasa rasa letih. Tp aku kan Superwomen, lawan gak la rasa tu. Tp sejak 2 menjak ni segala sendi2 kt badan aku sume sakit. Terutama pada jari2 tangan dan seluruh kaki. Pala lutut aku ni sakit. Payah le kalu aku nk berak nyangkung. Bukan sakit teran taik, sakit kt kaki aku ni! Lelagi pulak bila nk naik / turun tangga. AZAB wei!!! nk duduk sakit, nk bangun sakit. Bila nk stat jalan lak, sakit kt tapak kaki. Aku sampai membayang kan aku ni dah mcm makcik2 yg gomok payah nk jalan tu! huhuhu...Jari tangan aku ni toksah citer la! setiap sendi tu sakit. (tp yg aku heran tu rancak lak aku ber YM..kahhhhh) sanggup menahan sakit..

Tp aku ade skit bad news..huhuhu..Doc ckp darah & sakit aku ni ade ciri2 SLE. Apa itu SLE?? Sila google!!

Sakit ni mcm darah tu rosak + kereputan tulang. Darah aku jadik jahat. Dia pi attack organ2 penting mcm jantung, hati, kidney..So, skang ni aku kenela mkn ubat saraf, ubat kuat jantung & memacam la..adoiiiiiiiiiiii...kenyang pewot aku ni ngan ubat! Macam2 kaler, Macam2 bentuk!

Bulan 10 ni doc nk buat memacam test kt aku..so, aku terpaksa relakan jelah diriku digodek-godek..huhuhu....

sesapa yg nk nolong aku mkn ini gula-gula, amik la skit..

klik klik (^_^)

 

My Life as a Mother and Wife Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei