30.11.08

::PICAS DARI PHOTOGRAPHER_10th wedding anniversary::

17 PENGOMEN
Aku sangat2 gumbira + teruja bila dpt gambar dari photoG aku. Aku laki bini sgt2 puas ati ngan hasil kerja dia. Thanks to Azrul + Hani (laki bini ni..). Akak happy sangat! siap dapat calendar 2009 yg 'bergambar'kan aku laki bini lagik! auuwww! cam model lak. suke tau aku bab2 pasan ni. If kalau kowang nk hire photoG for any occassion, boleh le amik dowang ni. Click je kat sini leh trus ke website dowang INFINITECLICKS

so, pelagi? layan le separoh dari gambar2 yg ado..


















::ADOIIIIII...SAKIT GIGI!::

5 PENGOMEN
SIANNYE laki ! Sakit gigi berlobang. Tp bukan gg garham, gg arnab kt depan tu. Yg paling kesiannye, dah digodek2, dienjet2, doc tu ckp takleh nk cabut lagi sbb laki aku still rasa sakit w/pon dah dibius. So, Doc tu suh dtg hari isnin utk 'sambung' cabut. huhuhu..kowang bayangkanlah, doc tu dah siap congkil2 lagi gusi tu. Sementara nk tunggu hari senin ni, doc kasi laki aku mkn ubat je dulu. Skang ni, laki aku tgh sengsara sakit gigi. SANGAT KESIAN!


pesakit gigi kronik

bini pesakit gg kronik. oh ya! spek itam baru beli kt vinci..huhuhuhahahaha

bb yg gumbira sbb bukan dia yg jumpa ngan doktor gigi

adeq yg mengenang nasib abahnye...huhuhu

jagalah gigi anda

sempat bersopin yg tak bape nk ado kt TESCO

badut itam? apakah??

pesakit gigi kronik yg tak bape ade mood

29.11.08

::CAMNI LE..::

9 PENGOMEN

SABTU


W/pon aku tak keje arini, aku tetap bangun pepagi buta. Sebabnye? ntah..mmg mata aku otomatik terbukak. Mmg biasa aku yg kejutkan alarm bila hari kerja. Aku alarmkan enpon aku kul 5:45a.m., 5:30 mata aku dah bukak! Cam weekend, kalau mata aku bukak kul 5pg, aku bangun kencing, aku sambung tido balik. Agak2 dalam kul 6 lebih time laki aku bangun nk siap2 gi keje, aku pon bangun gak. Sebabnya mmg aku dah takleh nk paksa mata aku tido lagi. So, time tu le aku basuh muka then stat mengemas umah. Segala habuk, mengemop, cuci jamban..memacam le. Pehtu, bila anak2 aku bangun..time depa mandi manda, aku prepare bekpes. Pas bekpes, depa main..aku sambung masak. Dalam kul 10 pagi mmg sume dah settled!! After that, baru aku mandi. Pastu leh le aku mengangkang. Main ngan anak2 ke, tengok tv ke, koke ke. So, dlm erti kata lain, aku leh ngangkang dengan senang hati..muahahahaha..

CAMNI LE aku di hari minggu.... lalalalalalalala

28.11.08

::AWARD & TAG::

4 PENGOMEN

Dapat Award ni dari SYAFA & TINK. Mekacih cayunk. Aku mmg tau sangat aku ni tergolong dalam pompuan yg JELITASAWAN! muahahahahah..

Syarat2 & Peraturan Award ni:
1. Sapa yang dapat award nih leh letak dalam blog memasing.
2. Link semula kepada orang yang bagi award ni kat korang
3. Bagi award nih kat 7 orang bertuah
4. Tinggalkan la mesej pemberitahuan yang korang dah bagi award kat orang tu....
Mereka yg bertuah terima ini award ialah...
Jeng Jeng Jeng
1. ADIK IPAR AKU YG CHUMEL ~ CT
2. KAWAN AKU YG KEMPUNAN NK LAGA TETEK AKU ~ EJ
3. KEMBO AKU ~ AIZA
4. YG TENGAH BERUSAHA KERAS BUAT ANAK ~ YAM
5. TG TGH SIBUK NK KURUSKAN KEPALA LUTUT ~ RINA
6. YG BARU TERKULAT2 BUAT BLOG ~ REEN
7. BESPREN ADIK IPAR AKU YG CHUMEL ~ TIUT


Pehtu disambung lak ngan TAG ni..huhuhu..kau mendera aku ni Sya! Ape lak kod2 etika nih?? ayoyoooo..aku ni tak beretika orgnye. Camno tu?? kahhhhhhhhhh


1.Letakkan Gambar Di Atas Dalam Entri Anda.
Dah!

2.Nyatakan Kod Etika Blog Anda.
Blog aku ni tak beretika cam tuan dia gak. Ini blog aku, suke ati aku le nk tulis apa pon. Aku kan suke nk meriak? So, kebanyakkan entry aku adelah untuk RIAK. errkkk...pastu...aaa...apa lagi nk tulis ni yek? aaaaaaaaaa.... HA!! dah le tu..tu je.. bubye..

3.Tag 7 Orang Rakan Anda.

Aku bagi TAG ni sama gak macam org2 jakun yg aku bagi kt atas tu..ha! amik!

::TASHA FEAT BB ::

6 PENGOMEN

video

(Segmen Ulangan Dari Fotopages)

SAKSIKANLAH PERSEMBAHAN DARI NATASHA @ ANGAH DENGAN LAGU BERDUA LEBIH BAIK FEAT BB QITIE

27.11.08

::PENGUMUMAN::

14 PENGOMEN
Kojut aku tengah makan tadi ade pengumuman raya. Giler punye awal dia nk umumkan bila raya haji. Agaknye senang kot kalau2 nk order lembu, kambing, kebau bagai..Ingat lagi masa kecik2 dulu suka sangat bila ade pengumuman raya. Pas dia umumkan musti pakat jerit ramai2 ngan adik badik lain. JAKUN tul!! Rasa2 aku, cam sama je org tua yg umumkan ni. Style sama je baca skrip..ahakkksss

Raya Haji ni kowang balik mana? Aku dah tentu2 balik kelantan (kg. laki aku). Sekali je Raya Haji kt Melaka. Masa tu pon sbb mak aku x sihat. Aku suka Raya Haji kt Kelantan sbb aku leh bedal spare part lembu fresh! Masa tu jugak le aku dapat makan otak lembu. Isk....sedap giler masak lemak cili api. Masa potong daging, biasa daging tu berdenyut2 lagik! Tu yg sedap tu. Fresh giler! adoiiiii..sedapnye...Tp sian le kat pak mentua aku. Dia lah yg melayan napsu tekak aku ni. Cam tahun lepas dia angkut 2 ketul kepala lembu. Aku ni apa yg aku tak bedal? sume aku belasah! Cam hantu raya je. Sib bek senang dapat sbb dia ni tukang sembelih lembu bila raya..hihihi..lagi pon kami anak beranak mmg tiap kali raya musti buat korban/qiqah. Tahun ni aku nk qiqahkan ely. Anak2 aku yg len sume dah settled.


::SIALAN!!!::

5 PENGOMEN

AKU GERAM GILER TAU! DAH 2 MALAM AIR KAT BLOK NI TAKDE. MALAM JE TAKDE AIR, AIR JE TAKDE MALAM!! ADOIIIIIIIIIIIII....TENSION AKU. AKU MANA BOLEH ADE BENDE ASING DLM SINKI UMAH AKU NI! SAKIT MATA AKU TENGOK...ISK!!! Kang masok dapor nampak le pinggan mangkuk dalam sinki tu..sakitnye jiwa aku!!!!!!!!!!

::KUETEOW TOMYAM XPRESS::

6 PENGOMEN

TEKAK NAGA
aku ni tingin nk mkn sup tomyam. Tp sbb aku takmo makan nasik, aku celur le kueteow (betul ke eja ni?)..Giler punye xpress aku msk! Tak sampai sejam, siap tomyam + sup fishball utk anak aku. muahahahaha..kebulur punye pasal, sekejap dah siap.


JOM MAKAN!!!! Slurrrppppp


bukan takat ropa, rasa pon sedap tau! (RIAK)

tengok betapa kusyuknye laki aku bedal..

makan anak2...

::SPECIAL UNTUK KAU MEMEK::

8 PENGOMEN
MEMEK,
"Walaupun kau jauh dimata aku..tp kau tetap dekat dicelah kangkanganku"..


Balik keje smalam aku terperasan kt tepi jalan menghala ke rawang ade signboard baru yg MPS pacak. Ade lah tulis selayangku sayang. Trus tingat kat kau memek..huhuhu...

26.11.08

::MENAN MURAH..::

9 PENGOMEN


Adoii...sib bek along + angah mintak menan yg murah je utk present exam aritu. (selamat mama!!). Disebabkan dowang skang ni ade kt umah mak aku kt melak tu, aku courierkan je menan2 tu. mmmmmmmm..rindu tul aku ngan bebudak ni. Cam sunyi je umah. Baby2 kt umah skang ni lak, kul 9/10mlm dah tido..sunyi je.. :( Tp elok la duk ngan nenek dowang, kalau tak, kebosanan lak kt umah cuti skolah ni. Sian lak takde sape nk jaga makan minum dowang. Mmg ema (yg jaga ely + bb) leh bagi makan. Tp cam tak best je..sehari suntuk duk kat umah. Baik duk ngan mak aku kt kg tu. Lebih terjaga..Ngan along, leh gak berbalas2 sms. Tiap kali pas solat, musti dia sms bgtau. Cam report le..hihihi.."mama, along dh solat asar.." camtu le..pastu wajib le sebelom tido sms "Gudnite mama.." pastu musti dan2 tu enpon abah lak bunyik. Dia just tukar mama to abah je.. :P "Gudnite abah". Ngan angah lak, kene la aku call dia. Tak reti nk bersms lagi..Angah ni mmg close giler ngan abah dia..skang ni saling rindu merindu le tu dowang berdua..sabar ye, minggu depan dah boleh amik dowang, standby nk balik raya haji kat Kelantan..(otak lembu!! siap kau aku bedal raya ni..muahahahaha)
SELIT KEJAP: MESEJ UTK EJ + KENGKAWAN BLOG YG BARU NK BERLAGA TETEK NGAN AKU MASA KAWEN CEERA NANTI ~
Aku ade berita sedey + gumbira..sob sob (kuar dah bunyik nangis aku...) Yg sedeynye aku tak dapat nk penyek2kan tetek aku ngan kowang :( sbb on 11/12/08 to 14/12/08 aku gi company trip ke Berjaya, Langkawi...huhuhu..hahahaha...(campor le kononnye, sedey + gumbira tu..) Nampaknye, takde rezekilah aku jumpa kowang nk pelok2 bagai. Insyaallah, lain kali le gamaknye... :(

::JOM INTAI.....::

16 PENGOMEN
Jom intai abg kaman lipat kain..sesambil lipat, sesambil sengeh tengok tv..cute je..ahakss!!

video



buat apa tu bang???

ni bibik sape lah yg gedik ni???
biasa kitaorg ni melipat kain sesama..yg besar2 abg kamab lipat. yg kecik2 aku lipat..aku ni paling aku jaki melipat kain le!! ntah apesal ntah..so, biasa sambil lipat kain musti adap tv. Nak elakkan keboringan. Kalau takkkk...TENSION BEB!!!!

25.11.08

::AURA SERI PENGANTEN::

16 PENGOMEN
Ni le menan si AJ

Ni ler hasil selepas dimakeover..cantekkan??

ni ler gigi taring aku. patut ke aku sengeh nampak gigi??? patut kah??

24.11.08

::AKU PENGANTIN LAPOK YANG VOUGE!! ::

20 PENGOMEN
Pak Pak Bung Bung (bunyik kompang)..muahahahahaha...smalam aku kawen lagi!! SONOK GILER wei! Ingat tak aku ckp ade planning ngan AJ tu? Ni ler planning aku. Dah berbulan dah kami plan nk 'kawen semula' sempena ulangtahun ke-10 kami. (bibu, betul le tekaan kau tu..ahakks) Ya Allah, giler vouge aku!! (merasa aku vouge cam kau EJ! ekekekeke) Adik aku AJ yg andamkan aku laki bini. Thanks bro!! giler punye class + tip top kau 'kerja'kan aku. Pelamin pon class giler. PhotoG lak aku amik dari infinitecliks.Aj nkbuat brochure utk gallery dia, so dak Yana pon shoot skali le ngan aku. Cantek kau dek..(sama cantek ngan akak..lalalala). So, tatap le gambar2 yg amik dari camera aku ni dulu...tengok sampai lobam ye..Puas dah hati aku. laki aku pon sonok giler..(kau jgn bangggggggg, sanding lagi ngan aku takpe, jgn pompuan lain lak tau!! kang intan kerat k#t@ abg kang! HA!!)

SPECIAL THANKS TO CINTAALIAH GALLERY (AJ) &
INFINITECLICKS.NET (PHOTOGRAPHER)



the make over




rambutku..class!

cam artis lak abang..auww!

Persandingan 2008

Hang Jebat

segaknye

alamak!! pendek lak aku..huhuhu

Gediks

wow! garang giler kau pompuan..

sayang abang
fresh rose





sapelah yg cantek ala-ala vougey nih??..



giler garang ini pompuan

sayang giler nk tanggal makeup!!

cak!



orang kuat_AJ. Luv u bro!


Aku nk story skit. Nampak semacam aku sengehkan? SUMPAH aku tak reti nk sengeh camne tau. Aku kan ade taring, bila aku sengeh nampak gigi, terjojol lak taring aku. Bila aku sengeh tak nampak gigi..cam semacam je. Siap aku sound fotoG tu. Sori le, aku ni tak reti nk sengeh. Biasa aku MENGILAI je...muahahahahahaha....

Tak sabar nk tunggu gambar2 dari PhotoG. "ANI, AKAK DAH TAK SABAR NAK TENGOK GAMBAR YG LAKI KAU AMIK SMALAM. AKU TUNGGU PANGGILAN TEPON DARI KAU"...


klik klik (^_^)

 

My Life as a Mother and Wife Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei