30.4.09

::SOLAT DEPAN LIF?!::

13 PENGOMEN
Lepas maghrib smalam BB + Angah jenguk ke luar nk tengok Along gi ngaji. Aku dah tentu la sibok ngan kain tudung aku bagai..tetiba dua beradik ni berlari datang kat aku..

Angah : Mama, ada orang solat kat depan pintu lif!

Mama : Ha???!! Mana ada org solat kat luar. Kat lif pulak tu!

Angah : Betol la mama..

BB : A'ah mama. Agaknya orang yg solat dekat lif tu orang kaya kot ma..

Mama : (dah tak tahan gelak) apa kene mengena lak org kaya ngan solat dekat lif?? wakakakakaka

BB & Angah bengang aku tak caya. Aku lak malas nk bangun tengok..pastu siap2 la kami anak branak nk kuar gi hantar tudung tu..dari jauh aku dah nampak 2-3 org budak lelaki kat depan lif tu. Skali kowang tau apa??? wakakakakaka..(eh! gelak dulu lak! :P) bebudak tu tengah main terup yg tepok tu la!! dowang kan duduk, bila nk tepok tu nampak cam dowang sujud! patut la Angah ckp ada orang solat! kahhhhhhhhhhh..adoi..


::KELIWON GIGIH::

7 PENGOMEN

Kowang bayangkanlah betapa gigihnya aku smalam. Pagi masuk keje cam biasa. Settledkan sume dulu sebelom aku amik 1/2 day. Tepat kul 1 aku berkejar gi cokit nk amik stok pastu nk carik tudung special requested dari client lagi (client tu!! :P) pehtu berangkut plastik yg nk sama berat ngan laki aku berkejar2 sengsorang melintas jalan besar bagai..dah tu kul 5ptg ada meeting lak ngan org blogstarz kat Setapak. huhuhu...

Masa meeting tu kepala hotak aku dah keras kematu mcm takleh nk mikir tau. Aku tengok jam pon dah pukul 6ptg, aku trus jelah sign + bayar apa yg patut..pehtu blah amik laki aku kat store batu kep. Ek elehhhhh!! walhal dari setapak ke bt kep tu aku rasa 15mnt je..boleh lak jem nk mampos kat greenwood!!! adoiiiiiiiiiiii...

Ok..pastu sampai je kat nursery anak2 aku..balik umah mandikan apa bagi..tp laki aku la yg sibuk mengebohkan anak. Yg aku sibok nk agihkan tudung. Sbb ada separoh tudung aku agihkan bagi org jual tangan (cuba paham di situ ye..bukan aku jual tangan org..kiranya cam jual dari tangan ke tangan la..aku punye kan online. yg tu aku upah org jualkan). Masa tu dah kul 9 lebih tau. Ngan muka keliwonnya, aku angkut anak2 aku bagai gi Damansara umah CT. Sbb ct la yg akan pass tudung tu kat org nk jualkan tu. Huhuhu...elok lak ada nasik. Bagus! leh suap anak2 aku makan. Aku mmg dah takde selera la. Ngan letihnya, ngan xcitednya..huhuhu..sehari suntuk aku just makan 6 ketul nasik impit je pagi smalam. Masa kat umah CT tu aku leh lagi menggelitis sbb aku telah ubat high aku. keh keh..ok..dah siap agih, kami pon balik..sampai umah dah kul 12 lebih camtu. Anak2 sume dah tido. Laki aku tido kat luar temankan aku amik gambo. Kalau kowang tengok muka aku memperagakan tudung baru tu, tau la kowang. Nampak giler cengkung mata aku!! huwaaaaaaaaaaaaa...takpe. Semangat nk berbisness katanya. Aku amik gambar sampai kul 2:30 pg baru dapat tido. Tp kul 5 pg dah kene bangun!!! BAYANGKAN LAAAAAAAAAAAAA!!!!!!! Takpe...takpe..semangat! huhuhu...

Ha..wei..kowang tengok la nnt tau, tudung baru. Supplier aku tengok gak blog aku tu. Dia sendiri kondem kata kenapa aku jual MURAH SANGAT!! hihihi...ooooo, kenapa ye Mr Al??? sebab kedai ai tu mmg berkonsepkan harga murah + sederhana ye. Aku takmo jadik peniaga yg tamak haloba-loba. Untung ala kadar udah. Asalkan semua puas ati ngan kualiti + harga udah! Kan kengkawan kan?? Oh!! TER UP SUDAH! :P


CT Temah yg gigih melipat balik tudung..

tudung yg dia pakai tu trus dia sambar! kahhh..

cantik kan?

nama tudung tu kelakar tau. 'tudung clorox'!

tp aku rasa nk tukarkan nama dia la..

'tudung ai'

bolehhhhhhhhhhhh?? :P

Opet yg takde perasaan bila diramas-ramas!!!




::OPS!!!! SILAP!!::

9 PENGOMEN

Bukan main cam nk pegi umah org kawen aku harini! aku mati2 idop ingat harini hari Jumaat. kahhhhhhh..yelah, aku kan ada sifat burok 'skit'. Nak pakai baju kurung hari Jumaat je. muahahaha..keje aku ni cam tak bape nk kene lak pakai baju kurung. Kang aku dok terkangkang2 nk binding ke, lipat drawing ke..tak sopan lak nampaknya. Kang ada yg terjongket kain. Nampak lak spendot aku!! muahahahahaha..

wei, kowang tak pasan ke aku pakai tudung baru?? ni tudung aku baru amik smalam. Yg ni material lebih kurang sama ngan ID tu. Tapi awning dia lain skit. Tebal skit + lembut. Sedap je pakai. Pastu dia ada anak kat dalam. so, takde la nampak tinga. ngeh ngeh..memula nk pakai tu cam agak kejung gak la..apesal lak nampak cam kembang la..kepet-kepet la..tapi, bila dah dipin pastu lilit ke belakang, ternyata mmg cantik & nampak kemas! Ha...berminat?? nanti aku hapdet KEDAI, aku bagitau kowang ye..aku tak sempat nk hapdet malam tadi la. Aku tido pon kul 2:15pg tau!!! Kul 5:00pg dah bangun balik..huhuhu...gigih betol aku!

cantek kan? nampak sweet je..

(tp orgnya cam puaka!)

ha..lilit camni..baru cun + kemas



29.4.09

::MUNGE DARI ZURA a.k.a JUB::

2 PENGOMEN



MEKASEH JUB!! cantek munge kau ni, cam kau jugak!..siap ada reben berkilau-kilau lagik. TQ! ailebiu...

::UMAH BARU KIMIe::

8 PENGOMEN



KIMIe dapat umah baru!!!! Cute sangat..umah lama dia dah takleh nk zip. Yelah..dulu aku beli pon kat kedai $2 je pon. Tu pon kira lama la jugak bertahan. Bila dah terbarai, baik aku carikkan dia umah baru cepat2. Yg ni aku beli $7.50 je. Tapi ok la. Dari takde langsung, kang bercalar2 lak badan dia. Dah le KIMIe ni la sebahagian dari nyawa aku! huhuhu...sayang giler aku ngan dia tau. Nak gi kedai pon aku angkut dia! Jarang aku tinggalkan dia. eh! kowang tau ke KIMIe tu sape? mak-mak ayam kenalllllll sangat ngan KIMIe aku ni.


KIMIe tu camera aku la..! hihihi





nota jubo : aku skang takde kat opis. aku amik 1/2 day. nak amik stok tudung & aku ada appoinment ngan org..(oooiii, appoinment tu!) kih kih. doakan kesejahteraan aku tau kengkawan! ha...lagi 1, stat minggu depan aku nk buat promosi hari ibu kat kedai aku. jemput la sopin nanti ye..muahahahahaha..

::TULUN ADIK IPO::

9 PENGOMEN

'AKU TULUN KAU, KAU TULUN AKU'

hihihi..mcm tak caye je kami ni berbisnes skang. CT buat bisnes kecantekan, aku lak ketudungan. ngeeeeee..so, dah camtu. kami pon saling bantu membantu la. cam aku, tulun dia buat segala macam printed. Dari flyers (ada gak yg kowang dpt masa sebeday anak kowang aritu? tu aku buat la tu! muahahaha..bangga!), drafkan bisness card sampai le ke banner nk gantung kat pagar umah. Sume aku yg create. Ala..x berat langsung bagi aku! sebab aku mmg suka buat semua tu. Sama gak cam AJ punye FP. Gambar2 tu pon aku yg editkan. Suka betul la aku mengedit2 ni. Cuma skang ni aku tak penah nk try photoshop tu.

Memek, nnt aku blajar ngan kau boleh tak?? :P kau kan xpert photoshop.


mari! mari! cantekkan muka anda!
relakan muka anda diuli-uli oleh tangan si CT,
dan hasilnya amat memuaskan!
kan TUYA kan??

::AWARD CHOMEL DARI SUE::

3 PENGOMEN



Award chomel ni aku dapat dari mak ayam setetek aku, SUE. Mekaseh susuku sayang! i lap ur bontot tongek..muahhhhhhhhhh


Dan dengan murah hatinya aku nk bagi award yg chomel ni pada kau yg tengah baca belog aku ni. Amik la..terima kasih sebab sudi baca belog sengal aku ni ye. muahahahahaha..

ai lebiu!



::AKU STIM::

9 PENGOMEN

Setahu aku dlm seumur idup aku yg 23 eh, 32 tahun ni, adalah 2 kali kot aku makan nasik kukus ayam berempah ni. Malam tadi kira kali ke 3 la aku makan. Aku beli kat area umah aku je. Boleh la tahan. Biasalah, nasik stim kan mmg keras skit. Yg ni kuah dia semacam la manisnya. Tapi sebab aku dah kebulur, aku balun je sampai abis. Siap sound lagi laki aku masa lepas beli tu "abang, sampai umah kang intan nk terus makan dulu tau. Intan lapar sgt la.." hihihi...Yelah, kt opis semalam aku makan mee yg aku tapau pagi tu je. Malas giler aku nk turun tapau nasik. huhuhu..


nampak cam sedap kan? boleh la...

ayam dia mmg sedap. cukup segala mak nenek rempah dia. besar lak tu!

Aku beli 3 bungkus. Sebungkus $4.50.

cili yg takde rasa cili.
tak terangkat pon jubo aku..

sian laki aku..tak sempat lagi nk mandi bagai.
sibuk melayan bebudak tu. mandikan la, siapkan la, kemaskan beg baju/skolah la,
tengok bebudak buat homework la..
bini dia???
MAKAN!!!! muahahaha...



28.4.09

::TAG WALLPAPER::

10 PENGOMEN
Ramai pulak yg mengetag aku buat wallpaper ni. Dah le aku tak reti nk printscreen. Nanti kowang ajarkan ye. Ni pon aku snap je trus PC opis aku..mengong betol!


WALLPAPER



1)Anda perlu printscreen wallpaper anda yang tengah gune skang..jgn tipu2 ek..

Sori. Aku tak reti nk printscreen. Sila ajar aku!! Tu lah gambar yg ada kat wallpaper pc opis aku. Mmg tetiap bulan aku akan tukar calendar tu. Senang aku refer trus kt pc.


2)Bagitau kenapa anda suka wallpaper anda..


Mmg le aku suka!! Tu sume kan gambar anak2 aku & laki aku.. pandang je wallpaper tu, sejukkkkkkk je hati. Ha, dah..ajar aku camne nk buat printscreen tu!


::TAG DARI ZURA@JUB::

11 PENGOMEN
TAG 2 IN 1

MUAHAHAHAHA..TAG camni pon ade ye? Kau ni kan JUB..isk! Takpe..aku layankan. Tag ni aku dapat dari ZURA a.k.a JUB..


TUGASAN HARIAN


1) bila terakhir anda cuci toilet?


Sabtu aritu..mmg aku cuci tetiap hari Sabtu..



2)pencuci apa yg anda guna?

Aku guna Fabuloso kaler purple tu. Kadang kalau aku nk sental tu aku pakai clorox skit..senang tanggal!



3) dalam 1 minggu berapa kali anda mop lantai?kenapa?


sekali je seminggu! tapi kalau ada benda tumpah ke..kotor ke..jam-jam tu jugak aku mopkan!



4)apa tugasan terakhir anda sebelum menjelang malam?


Romen. eh..tugasan ye? settlekan sume pinggan mangkuk dlm sinki.



5) apa menu hidangan makan malam anda yg paling simple?


Telor mata kambing + kicap manis + geget cili api (sedapnyeeeeeee)



6)minuman selalu anda buat waktu pagi?


Teh o



7)sebelum tidur apa yg anda suka lakukan?

Cuci muka & Romen



---------------------------------------------------------------------
BADAN ANDA

1) berapakah berat anda sekarang dan juga ketinggian anda?

Berat = 46kg

Tingi = 153cm kalau x silap aku


2) berat yg paling tinggi dalam sejarah anda?


52kg
- masa peknenkan Opet


53kg - masa aku makan steroid - huhuhu..giler bambam pipi aku!


3) apakah makanan sampingan anda untuk memiliki tubuh badan lansing?


Makanan sampingan?????!!! ngak ada buk. Sebab dah mmg keturunan keding..



4) berat yg paling rendah yg pernah anda dapat?usia anda ketika itu?.


Berat = 35kg
Usia = 18thn
Giler arr kerempeng betul masa tu. Sampai penah aku tgh tunggu bas, ada sorang kakak endon dtg selamba je tegur aku. "dik. Nak gemok skit tak? Minum air kacang ijau rebus campur ngan air soya" huwaaaaaaaaaaaa!!! terasa aku wei! Tapi sumpah aku try tip dia tu. Tapi ngak menjadi juga buk! ngakkkkkkkkkkkkkkk :(


5) anda pernah sertai program pelansingan?

TAK PERNAH!!!
Program nk gemok badan pernah. Aku bayar $300 utk ubat gomok tu. Program tu kt Sg Wang. Habis $300, 2kg je yg naik!!!! Kan Iena kan??? Adik aku tu pon ikut skali tau. Dia pon tak berjaya nk gomok..huhuhu


6)apakah diet yg anda ambil untuk memiliki berat anda yg paling rendah?


Seumur hidup aku, tak pernah ada istilah DIET! sume aku bedal...



7)apakah yg menyebabkan berat badan anda naik mendadak?

mengandung tu mmg le..tp naik skit-skit je. Yg pengalaman MENGERIKAN masa aku stat makan steroid untuk buah pinggang tu. Bayangkan la..DALAM SEMINGGU BERAT AKU NAIK 2KG!!!


8)apakah target anda untuk kurus selepas ini?

TAKDE!!! Aku nk maintain camni je..takmo gomok sgt, takmo kurus sangat..


9) miliki gambar anda dulu dan kini?
Gambar masa gomok ada..gambar skang pon ade



10) sila upload


Ni la rupa aku masa aku makan steroid tu.
Kowang bayangkan, skali makan 12 bijik tau!
ting tong aku.
makan, makan, makannnnnnnnn je!
mmg efek utama dia muka jadi bulat cam pinggan.
huhuhu


A.K.U skang..


::KELIWON OPIS::

11 PENGOMEN
Macam ni le keadaan bilik aku smalam. Tp kat tempat lain ok je. Lampu kat sni je yg mampos. huhuhu..sib bek la ekon ngan cable pc & printer ok. Kalau tak, harus aku mintak balik. Muahahahahahaha...gelap gelita aku sampai balik smalam. Yg aku pelik tu takde pulak org dtg merepair. Aku rasa dowang dah call dah wireman. Kalau tak dtg jugak, bergelap la aku hari ni lagi!! Pening tau buat keje dalam gelap. Sume cam tak menentu je!! huhuhu...kepala sakit, mata pon sakit. Tp sedap giler tido! Sejam rasa cam seminit je.. :P Dalam-dalam gelap tu kowang tau aku jumpa apa???????? jeng jeng jengggggggggggggggggg

heeeeeeeeeeeeeee heeeeeeeeeeeeeeee heeeeeeeeeeeeeeee
Aku lah KELIWON!!!!
muahahahahahahahahahaha

yg ni plak Keliwon yg ngontrol ayus!

Syukur, muka aku dah sembuh..! Aku rasa muka aku jadi bintik2 yg memula cam ruam tapi lelama jadik cam kaligate tu sbb efek ubat yg aku telan tetiap hari tu la. Sbb ubat tu ubat imun badan. Mmg ada tindak balas kuat la aku rasa..huhuhu..Tp aku syukur gak sbb semua yg beli sabun ngan aku, ternyata dah berjaya mencantekkan muka memasing! Lagi 1 sabun tu bukan takat utk pakai dimuka, tp leh gak sapu kt mana2 tempat yg luka. Cepat kering luka tu kan Allynn? Pastu parut pon dan beransur ilang..ni bukan aku yg ckp. Org yg beli sabun tu yg ckp. ngeh ngeh. Ada lagi kat aku ni. Sape nk beli?


27.4.09

::MAKAN SI PUT BERSAMA KAK NORRAH::

8 PENGOMEN

Jumaat malam hari tu mmg ada date ngan Kak Norrah, kawan lama sahabat sejati chenta hati aku tu. ha..amik..giler bapak panjang gelaran utk kak norrah! kih kih..aku kenal dia adalah dalam 11 tahun dah. Kami penah keje 1 opis. Dah lama senenarnya dia nk blanja aku makan. Aku ni pantang di ajak...Insyaallah tak tolak punye. Lelagi kalau bab MAKAN! muahahahhaa..

Sian kau kak..lama tunggu aku anak branak sampai. Ntah camne balik dari keje tu leh pulak jln kt selayang tu jem. biasa takde la se jem itu. haihhhh..dugaan betol! Dah la nak siap2 kan anak-anak sume pastu kene gi ke PJ nun. Dia ajak makan kat Muara, Kelang tu. Tp naik kete dia je..ha kau! sib bek muat. Ngan bebudak je dah 7 org..mak pak lagik..Mekaseh kat Abg Zul + Kak Norrah sbb susah payah nk membawak kami anak branak gi makan ke sana.

Tp mmg berbaloi betol la. Sampai sana, aku makan tak hengat! sedap2 sume. Kat sana kan seafood. Mak aiiii..jenoh oooo..puas ati tul! sedap + fresh. Kebetulan aku baru je ckp ngan laki aku, tingin nk makan ketam cili..Dapat jugak aku makan malam tu..

Berabis lebih $200 gak kak norrah blanje malam tu! Mekaseh bebanyak kak..Mudah-mudahan murah la rezeki akak laki bini. Leh blanja Intan makan lagi..ngeh ngeh..apa2 pon intan nk ucapkan bebanyak time kasih tau kak..ai lebiu kak..muahhhhhhhhhhh

Dah, jom layan....

Restoren Bagan

aaa...kau kasi akak ketam 10 kilo, udang 8 kilo, sotong 15 kilo..
muahahahahaha...

Peace from Abg Zul

anak bongsu kak norrah, Amoi.
agaknya kalau rambut Opet panjang, camni le agaknya kan?
comel sungguh!

Abg Kaman gigih kejutkan Opet bangun..



kat sini la..
aku x reti nk bagi direction, carik sendiri!

nape kau kak??

me + kak norrah

muka dia cam Hetty Kos Endang kan? :P

Bismillahirohmanirohimmm..

sup sayor

the makanans

Buttered Prawn
Opet suke tul makan ni..berketul2 dia makan..
skali ngan buttered tu..

Dried Chilli Crab
nyum nyum!


Opet kekenyangan

huhuhu..sodap eee!
terbayang-bayang lagi ni..

cili dia giler bapak punye sedap la..

makan eskem pulak



pemandangan dari tempat makan


apa la yg bapak-bapak ni bincang..
nampak cam serius je..

main pulakkkkkk...!


Amoi Chomel

maks + anaks

jom balik!!!!

semoga dimurahkan lagi rezeki kak norrah + abg zul..amin!

klik klik (^_^)

 

My Life as a Mother and Wife Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei