30.6.09

::BAKSO 'AYAH'::

10 PENGOMEN
Ya Allah!!! Anak sapa la kat tepi jalan ni ha????
Isk! anak aku ke tu??

'Ayah' the bakso man..

Laki aku kene patah balik ke kete amik Opet
sbb sibuk jerit 'Ayah!' 'Ayah!'

Ha! Baru puas ati dpt jumpa Ayah dia..

tu ler umah murah aku..hihihihi
yg tepi jln tu org jual doyan.
tetiap hari ada kt situ.
BB hari2 mintak doyan. haihh...
Beli selang sehari jelah.
Ala..aku beli yg 5 bijik $10. Udah!
Anak2 aku suke giler mkn doyan kau..


Dapnyeeeee


::PET UNYO!::

7 PENGOMEN

SAJE aku sakat Opet. Sebenornya dia ngan Angah berkongsi susu yang sama. DutchLady 123 Madu tu je. So, biasanya kalau Opet tak abis minum mmg kami masukkan dlm botol Angah. Kowang jgn tekejut lak. Angah mmg still isap botol susu lagi. Tp ada time la. Pagi sebelum gi skolah ngan malam sebelom tido. Sama gak ngan BB. Tp BB susu ceklat. So, kiranya kalau Opet tak abis minum..tu bonus utk Angah le sbb dapat susu. Tp kene sorok2 dari Opet la sbb dia KUDUKUT! haram le dia nk kasi Angah dia kalau dia tau. Haihhhhhhh...budak ni!



tu nampak tu??
kononnya dia adang le botol dia tu..
saje je aku sakat

"ala dek...kasi le susu tu kat angah ye sayang"

"nanakkkk! Pet Unyo! (opet punye)

huwaaaaaaaaaaaaaa

::CONTENG-CONTENG::

6 PENGOMEN

HA!!!
amik kau. Pepagi buta aku dah suruh opismate aku si Linda Gebus tadah muka bagi aku conteng muka dia. muahahahaha..

Kejadian ni berlaku masa enpon aku ilang tu. Jumaat lepas. Boleh lak masa aku gedik2 menconteng muka org, masa tu org lain tgh bertungkus lumus nk carik jalan pulangkan enpon aku balik. Sedangkan aku sendiri masa tu x tau yg enpon aku ilang! adehhhhhh...



sempat lagi melayan customer nk beli tudung!
ooo...tu bukan enpon aku ye..
tu enpon laki customer aku
(laki dia opismate aku..ngeeeee)

berangkut ha..pakai elianto jerk

menunggu gililran untuk disolek! :P

uihhhhh...
tak puas ati, tambah sendri mascara.
ngeh ngeh

kau takmo pandang depan takut juling kan?
kahhhhhhh
kan kalau kita focus dekat ngan camera mata jadik juling..adohaiii

siap dah..cantek tak?


29.6.09

::LEGANYA AKU!::

8 PENGOMEN

Tadi aku gi jumpa doc aku. Sebenornya dah seminggu aku gundah gelana mengenangkan result yg aku bakal dpt harini. Sbb last time aku jumpa doc, di kata kalau result aku tak elok gak, dia nk buat biopsy lagi. (tebuk buah pinggang amik sample tisu skit). Adoiiii...tak kose aku! sakit tau! Aku giler bapak punye suspen la bila tadi aku dipanggil bukan doc pakar aku. Tp boss doc pakar aku!! Apa nk panggil ha? tk tau lak aku. Muahahahahaha...


Aku ingat abis la aku. Result darah + urine aku musti terok punye kali ni. RUPANYAAAAAAaaaaaaaa...result aku ada sedikit perkembangan yg positif! Adoi mak aiii....LEGA giler aku wei. Syukur sesangat! Walaupon result aku cantek 'skit' je. Tp tu pon dah ok bagi aku. Tak payah le nk bertebuk2 lagi buah pinggang aku ni..Alhamdullilah..


Tp yg kureng skit nk didengar, tekanan darah aku skang ni agak tinggi. Pehtu aku kerap demam tu dah mmg rutin badan aku. Doc ckp sbb badan aku ni mmg mudah dijangkiti virus. Yelah, kan antibodi aku lemah + sistem imun badan aku kurang. So, yg itu aku mmg kene hadapinya la selagi hayat ni..haihhhhh...So, doc tambah lak ubat darah tinggi aku. Takpe la..aku leh makan belah malam. Kalau aku telan belah pagi, tingtong aku! Mau aku tak buat keje. Makan gaji buta je aku nnt...muahahahahahaha...



balik sopin dari spital

tu dia!!
sume ada. slip mc pon ada gak. ahaks!

amik kau!!
ada sesapa nk tolong aku telan gegula aku ni?
meh la..

28.6.09

::KAPLA IKAN::

18 PENGOMEN

TENGAHARI td aku ajak iena datang makan kari kapla ikan kt umah. Bleh dia amik skali stroller yg dak CT kirim aritu. Dah le besau bagak minatang tu. Penoh stor aku yg sekangkang semut tu! Dia dah angkut balik tu, baru le lapang. udah le umah aku ni LUAS bukan main! haihhhhhhhhhh....


buat apa tu pompuan???

ohooooo..tengah 'berperang' kat dapor.


dek kerana aku x ganti lagi blender aku yg malatop aritu,
makanya aku guna je blender 'manual'..
~bangggggggggg...tolong!

menumbuk ke, tido neh??

kapla ikan merah..
ala..free je. laki aku kutip kat tmpt keje dia..
muahahahahaha

amik kau!! sepiuk belanga!


tu dia..ketibaan cik iena jongos sekeluarga..

bebudak piknik kt depan pintu.
tu pon bukannye makan pon.
sibok nk main!
haihhhhh...

amik kau!
ngan piuk sekali aku letak.
senang nk bedal smp licin.
tu tandanya aku nk tetamu aku makan sampai puas.
bak kata pepatah, 'makan kau sampai lobam!'
Syukurrrrrr..ilang penat aku masak bila tengok dowang makan cam org kebulur.
hampir2 nk licin piuk tu!
sonok aku!!

lor...apesal bang??

ini sambal bikin buntut gua malatop!!!!


ni aku punye..
lupa lak aku nk amik gambo sayor campur udang.
dah menu utama kapla ikan..
leh lupa lak menu lain.

Fawza the doll kaco uncle sidai baju..
kaco fawza...kaco..


Uncle dah sidai, dia angkat lak.
muahahahahaha

serupa tak kami???
klon.

::SEDAPNYEEEEEEE::

4 PENGOMEN

YEAH!!!!!!
Akhirnya dapat gak aku makan pengat petang ni. Elok je abg kaman turun beli doyan kat bawah tepi jalan umah aku ni. Aku trus prepare bahan2 nk masak. Beli 8 bijik $15 je. Kowang bayangkan la betapa robotnya aku masak sampai pengat aku dah siap, abg kaman tak abis lagi mengopek doyan utk anak2 dia makan mentah! (anak2 aku tak suke pengat) ...dan hasilnya, musti la terangkat! Kenyanggggggg...Alhamdullilah!





pekena pengat ngan teh o panas.. perghhhhhhh!!!

nyummmmmmmmm

klik klik (^_^)

 

My Life as a Mother and Wife Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei