31.12.09

::BYE 09, HAI 10::

14 PENGOMEN

::KUTIP::

9 PENGOMEN


PETANG ni aku nk balik Melaka kutip Along + biah. Tp laki aku x dpt ikot skali. Tokei dia awal2 dah pesan kene dtg gak keje sabtu ni. Byk tempat nk kene hantar ayam ikan. Sekolah kan dah nk bukak senin ni. huhuhuhu...makanya single mother jugak le aku nnt! Dah le senin ni pon aku sorang je yg gi tengok angah kt skolah tu. BB 2nd year dah kt tadika. So, x yah la sibok2 nk teman dia. Mmg selalu pon aku camni. All alone = (

Sib bek la ptg ni Naemah ikot blk skali. Berteman gak aku. Riso gak drive ke melaka ngan bebudak tu. Ada Naemah ni bleh dia kontrol skit bebudak tu dlm kete. Planningnye sabtu malam ahad tu blk ke sini balik. Ahad tu bleh aku last touch up utk skolah bebudak tu. Takde la terkejar2. huhuhu..

Bos aku bagi 1/2 day arini. Ingat blk ni makan dulu, pehtu balik umah kemas2 baju baru amik bebudak tu kt nursery. Direct bertolak ke Melaka. Riso plak aku bertolak lewat2. Laki aku balik umah naik lori la kot.

K lah kowang, Selamat nyambot tahun baru 10 + selamat bercoti. bubyeeeeeeeeeee.. lebiu alls!!



::CYN BANJE MAKAN::

10 PENGOMEN
SMALAM kitaorg ada lunch date ngan Cyn. Cyn ni x-opismate kitaorg. Dah lama x jumpa ngan dia. Very bz women kekdahnya. Sonok sgt dpt gamatkan boraque kopitiam smalam. aku rasa org kedai tu pon mcm dh x sabar2 nk kitaorg brambus. mekakkkkkkk je. (sore aku yg lebihnye..ngeeeeeeeeeee)..

Anyway, maceh Cyn...banje kami makan. Banje2 la selalu yek. (^_^)


wow!! dah ada BMW Sport kau cyn..


lynda gebus yg nampak cam terharu dpt jumpa cyn
(w/hal mata berair dpt kontek lens baru.. =P)


kami ke Boraque Kopitiam, dekat je ngan opis aku..


tukang amik order
(musti ramai budak KKM kenal hero ni kan? ekekekeke)




gigih mendengar criter


aku punye!


aku punye jugak!


D' Sista

the very best friends ever!




Cyn naik opis nk flash back kenangan terindah dia ms kat sni..
indah ke cyn?

Cyn + Kak Lina

(kak lina ni antara yg terawal keje kat opis ni tau..sejak memula operasi lagi..)


Lynnda Gebus + Cyn


Cekeding yg Kemetot + Cyn





30.12.09

::BINATANG PON TAU SAYANG BINATANG LAIN::

14 PENGOMEN

(tajok pon dh cukup nk tau details entry aku ni. errrk, apesal yek? harini asik binatangggg aje? hhhrrrrrrrrrmmm)


kecik2 ni bleh la kau jilat dia. cuba yg beso. koma!


alolooo...suka aku tengok monyet tu pelok meow.
nampak cam takmo lepas.


sedap plak kowang tido ye?


sesama round kampung!


alahaiiii...sweetnye!


ni bukan anjing jaga biri, biri yg jaga anjing.


hoh! skodeng ke wei?


TENGOK! Binatang pon bleh sayang binatang lain. Masa aku muda remaja dulu (x bermakna aku skang tua ok =P) mak aku ada bela kucing. Tetiap ptg kucing ni main kt luar. Kowang nk tau dia main ngan sape? ngan KATAK ok! Katak tu beso le. Elok je dowang main skali. Dia panjat le badan kucing mak aku tu. Main tampar2 la.. tetiap petang camtu. Aku plak ada ayam. Tp spesis ayam umah. Camne nk ckp yek? ayam aku tu tak bercampor ngan ayam kat luar. Bila time berak je dia kuar jap. Sepanjang masa dia akan dok dlm umah. Tengok tv skali ngan kami anak branak atas kusi. Very the manja. Kowang jgn tak tau. Umah aku dulu cam zoo. Lipas pon mak aku bela! ngeh ngeh.

Sesungguhnya kami adalah pecinta binatang. Maybe arini aku asik criter psl binatang sbb mlm tadi Naemah criter masa dia on the way nk blk umah aku dari umah si Bedy, dowang nampak ada anjing kene langgar. Mmg ajal dia sbb masa anjing tu menyeberang dia dah selamat smp kt tepi. Tp elok je dia smp kt tepi, ada kete laju trus langgar dia. Mati anjing tu depan mata dowang. huhuhu...









::BABI HALAL LAGI ! ::

23 PENGOMEN
rasanya ni mcm kat pasar tanah seberang...
siap tulis 'Haji' tu!

ish...kaget guwe!






29.12.09

::KIBLAT KE MANA TU DEK?!::

21 PENGOMEN
memula ok je dia...
tp tu pon dia melajak ke depan sbb takmo terlanggar BB.
dia tak suke sbb dia ingat BB buat.
walhal BB takde wat apa2 pon..


dia dh nmpk aku amik gmbr plak aihh!


Oii dek!
Mana arah kiblat tu nak oii??
x leh nk tahan aku gelak wei...org lain sume elok je,
dia sorang sujud arah lemari.
kihkih..


oooh ye!
Jgn tekejut plak ngan BB yg pakai songkong tu ye.
Kan penah aku criter dulu, kalau suh pakai telekong mmg dia takmo.
Baik ikutkan je dia, dari dia x semayang & ngaji..
Laki & pak mentua aku ckp pon xpe dulu...kita asoh dia pelan2.
Jgn paksa2 dia.
Insyaallah nnt terbukak la ati dia pakai telekong tu sok (^_^)
BB...BB..



ha..kan dah elok..


aloloo...chomelnya!
balik ni siap kau! aku geget2 pipi kau tu!
ggrrrrrrrrrrrrrrrr....


Kowang jgn pelik la sbb aku x semayang skali.
Sebab aku jadik supervisor bebudak ni.
Masa laki aku imamkan tu, aku tukang jaga.
Mana yg tak betol / dowang memain, aku betolkan le..
ngeeeeeeeeeeee





::COTI-COTI MESIA::

20 PENGOMEN

TAKDE
maknanya!! muahahahaha... sian anak2 aku kan? dowang tak mcm anak kowang. Time coti skolah gi holiday serata mesia/donia. Udah le aku ni takde masa bulan ni utk dowang ($ pon kureng...). Ha, amik kau! 2 hari berturut2 dok berkampong kat taman KLCC tu. Memula gi Khamis tu ngan BB + Angah je kan? Tp ati aku rasa cam x best sbb Adek x join skali. Makanya, esoknya tu aku anak branak ke sana sekali lagi. Aku angkut anak si Ema, Echah skali (dia ni pon dh mcm anak aku jugak. Kiranya anak aku, anak ema..anak ema, anak aku. paham? x paham sudah, tetek kau sebelah :P).

Memula tu aku ingat nk ajak Iena skali. Tp anak dia plak x sihat. (nape camtu yek jongos? tiap kali aku nk plan kuar ngan kau..ada je yg menghalang kan..)Sian Fawza D' Doll kene sempot :(

Along sambut sebeday dia ngan Biah kat A'Famosa Resort. Amboi kau Long....bukan main lagik! Takpe la..asalkan kowang bahagia udah (^_^)

Cam biasa la..for sure blog aku ni penoh ngan gambo2 yg bleh membuatkan kowang muntah ijo. Ada aku pedulik??? muahahahahahaha


try carik aku...


bang, kau nk amik gmbr aku ke..gmbr spender org tu??


Ely + Echah

dowang ni dah nk seiras kan?
kalau kowang nk tau, gambar passport Echah ni SEBIJIK muka Ely tau!


apa pesen la bebudak ni..

(geram je aku tengok..rasa cam nk join je! kang ada plak guard yg tiup wisel halau aku! ngeeeee)




apa hal plak ni??


my sweety Angah (^_^)




Ely + BB
mcm dah nk sama beso kan?



chenta ati beta!


pompuan kronik!









sebok je budak serba merah tu!!





klik klik (^_^)

 

My Life as a Mother and Wife Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei