30.9.10

::NAK TIDO NGAN BEN10 PULAK::

11 PENGOMEN
nampak tak makhluk2 yg tido atas kepala BB tu?


tetiap malam dia angkut 3 ekor ni.
upin + otomen + transformers


waktu siang, 2 ekor ni wajib BB kepit kemana2 (^_^)
dia ada request aritu, duit raya dia nak beli Ben10
dia nak ajak tido skali ngan otomen + transformers dia..
hohoho..
yelah BB, nnt mama belikan ye cayunk.


alahai Adek demam :(
mlm tadi tak tido, terlena pon kejap je.
kul 2 pg aku masokkan ubat bontot.
tu yg dia terlena kejap, pehtu bangun balik..
x selesa badan le tu.
aku urut2 badan dia, lap ngan kain basah..
ni, angah balik skolah..dia lak demam.
berjangkit la tu..huhuhu





::CRITER MLM TADI::

14 PENGOMEN
BOLEH ke aku tepek tajuk gitu? tak reti aku nk tulis title apa. Belasah jelah. Kat umah ni mmg biasa kalau nk berubah angin makan malam, kadang tu jadi cam sarapan. kowang pon tau kan? ngeeeee. Mlm tadi sume pakat makan coco crunch. Mak pak pon sama. Laki aku beli 2 kotak besar. Susu plak 3 kotak. Ha, amik kowang. Makan kau sampai muntah! miahahaha...(tp yg sebenarnya mak dia yg over). Kowang jgn tak tau. Masa aku dah sarat peknenkan si Along dulu, coco crunch la makanan asasi aku tetiap hari. Bayangkanlah...sebulan abis brape ratus beli coco crunch tu. Nak wat camne, dah tekak aku masa tu nk makan yg itu je. hohoho..


makan lagi la ngah.
makan sampai lobam! ;P


bertambah2 dowang makan.
tp adek makan gitu je.
takde selera, time ni badan dia dah start panas...


gelojohnya...


haha..sampai tetamu pon aku jamu ngan coco crunch. Kau mampu?!

Malam tadi adik aku, Sam anak branak (CT + Aisha + Imran) datang lawat aku.
elehhh..rindulah tu. dah la skang ni dia sorang je kt DC opis tu.
tertonggeng2 la kau wat keje kan? haha
jgn wisau, mgg depan aku masok opis dah.
jgn kau bosan dgr sore aku yg macam petir ni udah.

Kowang yg tak tau lagi tu..meh aku bgtau.
Kt opis tu, dept document controller
dikontrol oleh kami adik bradik.
bilik besau tu kami berdua je yg duduk.
org luar dtg opis tu musti x sangka kami ni seibu, sebapak.
hahaha...KAU ADO?! ;P


Sam, kau pon makan coco crunch gak ke?
miahahaha


Mekaseh ye kowang, dtg umah aku mlm tadi.
yg syiok tu, siap bawak KFC + buah2an lagik.
isk isk isk, kalau camni..sakit selalu pon takpe.
Lps ni kowang bawak McD pulak tau.


mcm biasa...
pinggan org sakit (^_^)





29.9.10

::TAK TAU NAK HAPDET APA::

19 PENGOMEN

TAK tau la aku nak hapdet apa. Dah dok terperok cam ikan pekasam je kt dlm umah ni. Apa yg nak aku citerkan. Smalam aku start jaga Adek dah. Sedey lak aku bila terdengar sore dia kt umah Ema. So, aku try la jaga dia. Sib bek dia ok. Tak ngada2 sangat. Dia pon tau aku skang blom boleh nk kokong dukung dia lagi. Berat dia sama je ngan berat si BB. hoih. Tp anak2 aku sume makan kt umah Ema. Ema yg hantar/ambik BB dari bawah (gi tadika). Kiranya, aku tumpu kt Adek sorang jelah. Smalam aku goreng ikan je.

Harini aku jaga Adek jugak. Takpelah, x sampai ati nk hantar kt si Ema. Pepagi td dia dah jerit2 tanye mana Adek. Dia risau aku x larat nk jaga, hehe.. Ha, harini aku masak bawal sweet & sour & goreng bontot ayam. hohoho, mmg spesis tak serik aku ni. Isnin aritu doc ckp kolestrol aku tinggi mendadak sampai kene sambung balik makan ubat tu. Takot aku strok/kene serangan sakit jantung. Tp tekak aku ni takleh nak ditahan2. Tingin sangat bontot ayam. Takpelah, malam kang aku cover lah balik ngan ubat tu, ngeeeeeeeee..

Mak datang gak tadi. Siap buat kuih gelang (keria). Lala masak berlada pon ada dia bawak. Sian kt mak jalan kaki je dtg umah aku. Dah ckp ngan dia, takyah la dtg. Penat gak jalan tu tau. Tp dia kata nk bersenam. isk...org risau kt dia..huhu..

K lah kowang, nk rehat2 jap. Mgg depan dah masok opis. Sabtu ni dah mula la kehidupan aku cam biasa. Cam lipas kudung balik..huhuhu...




28.9.10

::DUIT RAYE::

24 PENGOMEN
DUIT RAYA bebudak ni dah kira malam ahad lepas, sebelom aku masok spital. Murah rezeki bebudak tahun ni. Banyak gak dowang collect (bleh la mama pinjam, ngeh ngeh). Konsep kami dari dulu2, takde sape punye yg paling banyak. Sume SAMA RATA. Longgokkan sume, pastu bahagi 4. Adil & saksama. hehe..Biasanya separoh duit tu masok bank, separoh lagi beli apa yg dowang nak. Tunggu aku betol2 sihat nnt baru bawak dowang pilih apa barang yg dowang nak.



Ni pulak pemberian dari kawan blogger, JAJA. Kad raya ni sampai lepas raya. hehe..takpe, yg penting selamat sampai sbb dalam tu ada isi duit raya utk bebudak ni. Untuk mama dowang takde ke Jaja? ;P Mekaseh bebanyak ye..sronok bebudak ni dapat duit raya 'pos' (^_^), murah rezeki kau Jaja..

Pada 'Ryn', nak ucapkan terima kasih lagi sekali atas pemberian tu. Cantek anak2 aku pakai dress yg Ryn kasi masa hari raya haritu :) mmg tahun ni takyah belikan dowang dress lagi. Yg dapat tu pon dah cantek + class sesangat. Thanks Ryn, murah rezeki kau anak branak..amin..





26.9.10

::CLOSE HOUSE::

23 PENGOMEN
ORANG lain sibuk terkejar2 gi open house, kami anak branak duk terkurung kt umah je. Mak aku pon ada jemputan open house kt Selayang harini. Dia gi ngan Iena le tu..Tingin gak aku nk makan sedap2 cam org lain. Ape lagi? projek la kita..hohoho. Laki aku masakkan nasik ayam, aku main tunjuk2, arah2 je. Syiok ooo!! Yang paling best tu..inilah nasik ayam terhebat yg aku penah rasa. Kalah Tesco Rawang punye! Agaknya hasil air tangan laki sendiri kot. haha...BEST!!


Ayam Tergolek Mr Kaman d' Wonderpet


ber'close' house anak branak ngan nasik ayam.
meriah uolls!


BB Ben10 + Ely Gomok tak menyempat


tukang masak + tukang sedia + tukang ngemas
TERBAEK!!!
sayangggggggg abang.. (^-^)


itu bontot, aku yang empunya!!
hohoho


GIGIH mengeqah ayam..hehe


sabor ye anak2..
lengit si along dari PD haritu tak ilang2 lagi. isk..
bila nk ceklat balik ni Long? jenoh dah tepek losyen.. ;P


orang sakit punye (^_^)




25.9.10

::TELAN PATI IKAN HARUAN::

16 PENGOMEN

MEMANG
aku dah biasa telan pati ikan haruan ni. Biasanya aku makan yg brand Polleney (campor ngan ginseng). Kali ni takde pulak jual kt kedai area umah aku, so..makan je brand Maspati. Biasanya aku makan pati ikan haruan masa lepas bersalin. Berkotak2 aku telan. Cepat skit sembut luka2 kt dalam. Aku tak bleh makan jamu. Agaknya sbb panas sangat kot, so aku akan rasa mcm nak pitam. hohoho. So, perkara terbaik utk aku gantikan jamu tu, aku telan je pati ikan haruan & jeli gamat. Masa lepas cser kuarkan along dulu, seminggu je aku dah sembuh. Dah boleh jalan cam biasa. Bisa2 kt pewot pon kurang sangat. Mmg elok la ubat2 ni. Tu sebab aku amalkan setiap kali lepas aku branak walaupon aku branak normal. Mmg cepat sembuh. Ni pon aku dah rasa kurang sangat sakit dlm pewot ni. Selesa skit rasa badan. Cume kene beringatlah, takleh nk buat kerja2 berat lagi. Pegang penyapu pon mak aku haramkan. Tp pepagi tadi aku ngemas & menyapu umah jugak. hehe...geram x dpt buat keje umah.

Sib bek la mak + laki aku banyak tolong. Sejak isnin aritu mak la yg tlg masakkan laok. Mak nk duk teman aku kt umah ngan anak2 harini sbb laki aku keje. Tp aku x kasi, kesian gak kt org tua tu. Dia pon bukannye larat sangat. Laki aku lak dah ckp harini dia cuba balik awal. Takpe, utk bebudak tu nnt aku masakkan telor dadar je makan ngan kicap. Senang je bebudak ni makan. Kalau laok telor tu dah kira laok terhebat. Anak branak giler telo! hahaha....

Mekaseh kat kowang yg mendoakan aku ye. Terharu sesangat. Sayanggggg kowang sume! muahhhh



Isnin ni kene gi spital selayang lagi. Ada appt ngan doc aku plak (nephro)




22.9.10

::SELAMAT::

42 PENGOMEN

AKU dah selamat sampai kt umah. 'Percutian' 3 hari 2 malam kt hospital selayang mmg puas ati. Walaupon aku duk kt 3rd class, tp layanan 1st class! Katil pon selesa, aku dpt duk kt tepi tingkap. Mcm biasalah, sakit2 pon aku tetap kecoh. Gamat kt area katil aku. haha..pewot bertebok, tp molot tetap maintain. meriah ward. Misi pon suka dok lepak ngan aku. Idak le aku sunyi kt sana (^_^). Tp dah smp umah ni, layanan lagi mantap. Ada nurse kaman yg jaga, bleh ngada2 lebih. Pada sesapa yg telepas pandang, entry sebelom ni aku pernah criter yg sebenarnya aku direfer dari doc pakar nefro (kidney) kepada gynae utk buat BTL. BTL tu procedure ikat tiub fallopio kanan dan kiri. Aku kan dah tak boleh mengandung lagi. Utk mengurangkan pengambilan ubat, doc advice BTL. Takpela, dah tersurat rezeki utk aku laki bini anak 4 org ni je. Alhamdullilah. Nak wat camne kan? bukannye takmo branak lagi, tp mmg tak boleh. Bukan nk tolak rezeki yg Allah bagi, tp sume tu membahayakan nyawa aku. Takpe, aku redha ;)

Pada kengkawan yg mendoakan aku, mekaseh bebanyak ye. Sayang kowang sume!


dah nama pon blogger kan?


pompuan giler!


gigih mengemas barang


32 yrs? hohoho..dia kira ikut bulan.
terasa muda setahun ;P



punyelah seksa doc tu nk carik urat masokkan tiub,
abis bengkak2 tangan aku.
mmg tiap kali aku admit musti jadi camni.
dari dulu2 lagi doc dh komplen urat aku halus sgt. huhu
last2 doc lain yg cucukkan, tu pon tempat tak bape nk strategik.
bila masok kt bilik operation, dowang alih pulak kt tepi.
tp masa dowang alih tu aku dah x sedar..hehe


pemandangan pagi dari katil aku (^_^)


cantik kan?


tenang je...


ye, aku dipaksa pose ;P


baju nk masok bilik operation + skop kepala

lama jugak aku kt sana, dari kul 11pg - 3ptg.
lama tu sbb aku dok kt observation room.
aku sakit sangat ms sedar tu, kene sedas morfin
baru dpt masok wad balik. huhuhu


ayoi yg gigih datang dari pagi.
maceh lalink ;)


abg kaman leh jaga aku time siang je,
sbb lelaki x dibenarkan jaga kt sni.
pompuan je yg bleh temankan..


lepas operation..
(muka aku mcm jembalang tanah. haha)


wow, imam muda pon ada ziarah aku la.
haha..
maceh cayunk!


gigih on kan laptop utk aku hapdet status kt pesbuk.
ngeeeee


iena pon dtg..maceh tau


sakit pewot aku nk tahan gelak tau.
dowang wat lawak bongok kt situ.
keh keh


rezeki tekak aku.
baru je ckp ngan abg kaman,
kalau dpt makan buah kan best.
tup2 iena sampai bawak buah ni..hehe


mak aii..sius sungguh pompuan ni.
kowang jgn tak tau ye, aku gigih giler.
nak cepat sembuh punye pasal,
dlm sakit2 tu aku gigil2 jalan..
doc ckp kene bawak berjalan kalau nk sembuh cepat.
rasa mcm nk pitam aku!
akhirnya, berhasil jugak. harini dah dpt kuar.
selesa bila ada kt umah, rindu sgt ngan bebudak ni..hehe




(komen2 kowang kt entry sebelom ni aku dah baca,
tp sori ye tak dpt nk reply. mekaseh tau..lebiu alls)




klik klik (^_^)

 

My Life as a Mother and Wife Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei