30.11.10

::SEJUK MATA MEMANDANG::

8 PENGOMEN
NI view yg aku snap pepagi tadi dari dapor umah aku. Nyaman je rasa. Pagi ni tak bape banyak kabus sgt. Ahad haritu lg tebal. Sekolah Agama kt depan umah aku ni nampak samar2 je sbb kabus tebal sgt. Syiok oooo layan view camni kat umah sendiri. Rasa cam duduk kt Cameron Highlands je. hak hak..











harini aku MC. x larat nk masok opis.
smalam aku dah settledkan sume keje2 yg mana penting.
Admin aku, si How tu pon soh aku amik mc harini.
dia takot berjangkit le tu ;P
aku terbatok2 cam hanjeng je smalam.
smp rasa mcm nk terkucil.
tiap kali batok, tiap kali tu le aku rasa otak aku bergegar.
sakit kepala hotak aku. hohoho...





29.11.10

::LAWATAN RASMI KE 2 BUAH HOSPITAL::

12 PENGOMEN
Jumaat aritu gigih aku, datin biah + ayoi pepagi gi spital. Mmg aku kene gi sana haritu. Ayoi lak nk buat checkup mata. Kesian kt dia, bila sakit tu serang smp mata jadi merah & bengkak. Yg paling x tahan bila blakang kepala dia pon rasa sakit yg teramat sgt. Tp masa buat buat test kt spital, doc ckp dia tak dpt nk trace apa2 yg luar biasa sbb masa cek tu sakit tu takde. kebetulan mlm sebelom tu dh kene. Sian kt dia, seminggu mesti kene dlm 2-3 kali :( yg doc tau mmg mata dia rabun. Lps ni ada appt lagi, apa2 nnt baru buat brain scan ke apa2. Kene ikot procedure hosp gomen la. Bukan sesenang nk buat scan. Kalau private tu yelah. Jam2 tu jugak dia boleh buat. Tp kene sediakan duit jelah. hrrmmm...

Dah siap buat memacam test, tghari tu berlari pulak ke HUKM. Aku ingat dah x sempat sbb masa smp tu aku tgk ramai nurse2 keluar. Tp sib bek la sempat. Appt ngan Prof Asma tu dpt Rabu ni. Alhamdullilah...

Dari HUKM, drop Ayoi kt KL Central. Budak ni komited sungguh ngan keje dia tau. Dh dpt MC pon nk gak masok opis. isk..patot la big boss promote kau naik pangkat :) Mak yg tak bape nk sihat tu pulak aku angkut masok opis. Sayang pulak nk amik 1/2 day. Bulan 12 ni byk nk amik cuti. hehe..Maka, berehat la datin biah kt port aku biasa tido tu..rehat ye mak :)


control cun ;)


sian mak...x sihat pon nk follow. isk


siap tapau nasik lemak sambal daging.
special ni wei, mak masak sendiri tau.


Datin Biah & Coach bagai aur dengan tebing.
hahaha..


makan..makan..


kowang jgn x caye,
aku makan ni jd bahan tontonan ok.
dah mcm buat show je aku kt situ..


punyelah ramai org yg adap aku makan ;P


mak berehat kt port aku :)


bubye doggy..
doggy tu aku kasi kt mak.
dari melepet je dia kt opis dok kt bawah kaki aku,
baik bagi kt mak letak kt umah dia buat kawan.
takyah bela2 kucing lagi la.
yg ni dia tak tau makan, tak berak ;P
mak jaga dia elok2 tau.
minatang ni dh ada nama.
BEBEK
(nama kucing mak yg mati tu)






27.11.10

::MAKEUP DALAM DEMAM::

11 PENGOMEN
GILER kejung aku bangun pagi tadi! Terkejut tengok mata merah. Kepala lak pusing2 demam. Kalau hari biasa takpe la jugak. Bleh je amik MC. Masalahnya harini aku ada job mekap! Dah le kul 8 dah nk kene ada kt umah pengantin. Kene mekap utk nikah + sanding + siapkan dia utk majlis potong kek bagai. huhuhu...sib bek la adik aku si Iena tu banyak membantu. Dia ada temankan aku tadi. Memula tu aku risau takot pengantin x selesa ngan keadaan aku. Ngan hingus meleleh2. Rupa-rupanya..dia pon demam! hahaha..berlawan2 hembus hingus. Amik kau. Yang penting pengantin puas ati ngan hasil makeup & semuanya berjalan ngan lancar. Alhamdullilah. Sok aku nk rehat puas2. hehe..kompom sok aku kejung. Jap lagi nk telan ubat, pehtu tidoooooooozzzzz!

Blog Makeup dah berhapdet. Sila lah jenguk (^_^)





nikah


sanding


potong kek








26.11.10

::LAWATAN RASMI KE HOSPITAL SELAYANG & HUKM::

15 PENGOMEN
SKANG ni aku dah ada kat Hosp Selayang. Entry ni aku wat auto publish je. Kebetulan mmg harini aku kene dtg spital. Pehtu aku & datin biah nk angkut si Ayoi wat appt ngan pakar mata. Dah lama dia menanggung sakit mata. Sakit lak smp ke kepala hotak. Jenoh kami pujuk sok jumpa doktor tapi dia degil. Sampai Datin Biah mengamuk & ugut nk blk Melaka semula baru dia nk pegi. Padan muka kau, harini kene seret gi spital. Miahahahaha. Sib bek la sume document & surat refer dari panel dia dah ada. tinggal nk bawak jelah. Lepas ni 'sebumbung' la kita ye Ayoi..hahaha..

Tengahari nnt aku nk ke HUKM pulak. Smalam dah dapat report & surat refer dari Hosp Selayang ke HUKM utk Angah. Nak gi sana utk dapatkan appt dulu. Lepas tu akan bermulalah PERJUANGAN utk dapatkan telinga palsu utk dia. Aku mintak kowang doakan semoga semua urusan berjalan dgn lancar walaupon aku tau, musti banyak dugaan yg kene aku tempuh. Yelah, bukannye keje senang nk dptkan telinga tu. Nak kira kos, kene tunggu giliran & memacam prosedur nk kene buat. hrrrmmm..aku doakan yg terbaek jelah utk Angah & semoga aku ada kekuatan nk buat sume tu. amin..amin..amin..

Doakan utk Ayoi sekali ye. Dia sebenarnya kronik gak tu. Sama je ngan aku. Byk organ yg dah rosak. Tp disebabkan kami ni ada gangguan mental sejak dari azali, makanya kami tak bape nk amik port. ngeeeeeeeee...

Mekaseh atas doa2 kalian. Sayanggggggggggg sgt ngan kowang, muahhhhh!







25.11.10

::DR ROMZEY JR::

17 PENGOMEN


Wakakaka..lawak gilos!!

Takleh tahan 40 juta pecah punggung tu.
adoiiiiiiiiii (^_^)








::MAGIK!! TONER BERTUKAR JADIK BURGER!::

25 PENGOMEN
1 opis kenduri mcD free.
Hasil jualan toner & cartridge kosong.
lalalalala






::CONCERT DLM UMAH::

13 PENGOMEN


Anak org len main benda ni...



anak aku pakai lego je..jimat!
haha..bergeliga jugak kepala otak si Ben10 ni.
diam2 dia buat 'mic'. siap boleh cabot lagi dari batang dia..
hehehe


gitar angah pon dia buatkan jugak (^_^)
kowang jgn tak tau, si BB tu tgh miming ooo.
dowang guna enpon aku bukak lagu.


memula budak ni x heran pon kakak2 dia wat concert


nampak aku amik gambar, si Adek pon nk posing sama.
tegak cam tiang bendera!!






24.11.10

::GEDIK2 ANAK DARAS::

10 PENGOMEN
Hari Jumaat masa kt sana aku angkut anak2 buah gi jenjalan kt Tanah Merah. Jauh sebenornya tempat tu dari umah mek. Kami ni atas lg dari pekan Jeli arah ke Lebuhraya Timur Barat nu. Tp, nak jugak aku angkut dowang berhepi2an kat sana. Kebetulan Naemah nk carik hadiah kawen utk kawan dia. Tu yg gigih jugak tu..ala, bukan ke mana pon. Gi tmpt sopin Pantai Timur je.. :)


anak dara (tunang si AJ) + mak dara


sronok kowang kan?


makan ceklat cadbury, makan eskem, makan kek ceklat..
lalalalalala


windu pulak ngan anak dara aku ni..huk huk..
xde kawan nk bergadoh kt umah :(


nampak apa ada kt atas pokok tu?
ni pokok kt blakang umah...


TARRRRAAAA!!!
sedap, manessssssss (^_^)






::AZIM oh AZIM::

13 PENGOMEN
wut wut!!
rindunyaaaaaaaaaaa kat ini budak.
help me! help me!

Ni anak sedara baru aku. adik laki aku punye anak. Che Azim Rifqin nama dia. Umur dia dh nak masok 4 bulan. Sumpah wei aku x tipu..budak ni baikkkkkkkkk sgt. Payah nk dengar dia nanges. Senyummmm aje bila kita tegor. diam je dia. nak dengar dia nanges bila dia rasa ngantok sesangat. tu pon kejap je. tido mlm mmg tak merengek langsung. isk isk...jarang nk jumpa baby lelaki camni. tak meragam.


budak dobot!
Azim pakai baju raya yg aku belikan haritu..
kiutnyaaaaaa.


muka kiut ikot pak mentua aku :)


pantang halakan camera, trus dia buat mata bulat!


kidnap azim bawak masok bilik..heh heh


memula Adek tak berkenan ngan Azim.
Dia marah aku sayang kt budak kecik tu.
Lelama tu baru dia ok, nak pegang2..cium2 :)


baby giant & baby tetik


Ikot hati aku haritu nak je aku masokkan dia
dlm beg bawak blk Rawang. isk







23.11.10

::ACARA WAJIB MANDI SUNGAI::

14 PENGOMEN
BALIK kg laki aku wajib gi mandi sungai kt blakang umah nu...nyaman!!!


masa ni air sungai surut lagi..tu sbb nampak berlumut.
tp byk port yg best,
jernih & sejukkkkkk je air dia :)




padang bola + kebun seberang sungai..
abah bercucuk tanam kt situ le.


jambatan ni hasil $ org2 kampung ni sendiri.
GIGIH! Kagom aku..


bini posing


laki posing


sronok bukan men bebudak ni.
dowang dh biasa, selamba je gi tmpt dalam..


anak2 aku tmptnya di sini je..hehe


eeee...sejuk!!



laki aku gigih susun batu nk buat pool kononnya ;P



Along, kau tinggal kt sana jgn gatal2
nk mandi sungai yg belah dlm tu tau!
beratus kali aku remind dia..risau ooooo


angah dah kecut kesejukan


bapak dowang yg over sebenornya..


dah le tu Dek oii..
jom balik.
mandi sungai smp demam :(







klik klik (^_^)

 

My Life as a Mother and Wife Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei