30.12.10

::YEAY!!! KITA MENANG!!::

12 PENGOMEN


GIGIH!!




ni anak Korea sesat mana lak ni? heh heh..


kalau fahmi simpan rambut panjang camni kan encem..
eh, criter psl bola ye? tersasar lak ;P




(ni gmbr paling sopan si julia yg aku jmp)


“Kali ini saya akan pakai coli dilengkapi cahaya laser - biar buta mata semua pemain Malaysia"
“Saya tak rela pasukan Indonesia diperlakukan begitu oleh penyokong Malaysia di Kuala Lumpur,” katanya...

- tp dia xde kat stadium mlm tadi. gi betolkan silikon, senget! miahahahahaha



TAHNIAH SKUAD BOLA SEPAK MALAYSIA!!!




::BIBIK TERMAHAL::

12 PENGOMEN
SAMPAI je kt umah smalam, trus stat enjin kete gi amik bebudak kt umah iena. wahhhhhhhh...hebat betol ni. Sume beres. hehehe..boleh la dpt anugerah mak mee tali. Memula tu aku risau la takot anak2 aku ni ganggu dia kt umah. Yelah, dia yg mintak nk jagakan. Skang ni dia cuti panjang (cuti free dr TM). Katanya semua beres, kul 11 dh siap masak + basuh kain. hui, camni leh la hire jadi bibik. Tp x sanggup lak aku nk byr gaji smp 3-4 ribu. hohoho...

Apa2 pon mekaseh tau na. Suka anak2 aku duk kt sana. Lelagi si BB la. Semalam tu pon sebenornya dia xmo blk tu ;P


'bibik mahal' tgh suap bebudak mkn ;P


fawza penjeles rupanya...hahaha...


sempat lg laki aku menyiang ayam yg nk bg pada si iena


perghhhh!! siap hidang utk kami makan lagik.
kalau camni la gayanya, mintak2 la TM kasi lagi cuti pepanjang gini.
leh aku tompangkan lg anak aku.


dah le tu anak2, moh la kita balik..
mama dah kekenyangan ni!



mekaseh bebanyak ye iena,
muahhhhhhhhhh!!




29.12.10

::GEGAR TESCO::

15 PENGOMEN
TAJUK mcm la hebat benor. Nk criter gi tesco kt umah tu je pon ;P Si Adek hari2 tuntut nk main kete kt 'teko'. So smalam aku angkut jugak la bebudak tu ke sana. Smp je terus aku tunggu kt bawah, panaskan enjin Cik Kia. Kaman je yg naik gi amik bebudak kt atas. Ha..puas la ati tu dpt main. Aku kasi sorang 3 token je. Pepandai la pilih nk main apa. Kt Tesco ni murah, 1 menan 1 token. Yg bleh naik reramai tu baru 2 token. kt tmpt lain aku rasa kene 2 token 1 menan kan? hohoho...



dia main kete seround, pehtu gi carik benda lain pulak.
yg ni aku pakat skali men laki bini.
hahaha..


bersungguh!


bapak budak pon tompang main skali ;P


yg ni aku men skali ngan Adek.
bagus tol game ni. dpt men lama tau..


smp ke sana kau BB!


BB pon men ni..


naik ni pulak..1 token je :)


bapak yg over!


dah le tu...jom mkn..


nasik ayam mushroom aku.
sedappppp. aku suka smbl dia. pedas :)


ni mama punya,
tp anak2 mama yg sedut bg abis ;P








hirup sup gini mmg wajib bg Adek.
dia mmg suka sgt ngan sup


amik kau!!
3-3 mangkuk ni abis dia hirup tau...




harini bebudak ni sume ada kt umah Iena.
dia skang ni cuti panjang, smalam dia mintak aku hntr dowang kt umah dia.
ha..jaga la kau!
merasa la kau anak ramai camne. hehehe..
Dillah + Along lak ada kt Melaka ngan mak :)





28.12.10

::UBAT GEMOK::

9 PENGOMEN
KETAGIH!
hari2 wajib mkn minatang ni.
sedap la wei. ceklat ni x bape manis,
lemak2 pahit rasa dia.
aku suke (^_^)



dan hasilnya...
pipi jadik tembam + pewot buncit ;P
aku suke je pipi tembam gini,
tp tang pewot tu kene adjust skit arr..
nk kene sapu ngan losyen mustajab
heh heh

(jerawat kt tgh dahi cam otomen tu xde kene mengena ngan ini cerita ye ;P)



Takde la, sebenornya pipi aku kembong, pewot jd buncit sume tu sbb effect ubat yg aku mkn. masa aku x sihat haritu doc on kan blk steroid aku seminggu. Ubat tu mmg kuat la. 2 hari mkn pon dh terasa effect dia. Dulu aku mkn nk setahun gak la. Tp xmo kenang dah time tu. Azab rasanya. Sume benda jd x kene tau. sob sob..ni sib bek la on seminggu je. hehe..



ni le ubat2 aku dulu. yg steroid tu aku kene talan 12 bijik sekali ooo.
dah le pahit nk mampos ;P tp lelama mkn dah jd biasa.
Skang ni je aku malas nk telan ubat.
bila kaman letak atas meja je baru aku mkn. ngeh ngeh





27.12.10

::LAYAN NAPSU DI TGH MLM::

14 PENGOMEN
NI kes mlm krismas haritu le. Ptg tu aku blk umah pewot dh kenyang mkn lps makeupkan client kt dewan. Bebudak kt umah pon dh kekenyang mkn nasik goreng yg aku masak kul 6pg (harus mention time sbb nk tunjukkan aku adalah mak mithali, masak sebelom gi mekap ;P). So, mlm tu laki aku suap bebudak tu megi goreng je 2 bungkus. licin!! dah tgh mlm baru aku rasa cam lapar. nak masak megi, malas. Last2 ajak laki aku gi pekan rawang, layan prosperity burger. Aduhhhhh..kene tol ngan tekak. Nikmat!!! hehe...



haku punye!!


adek punye... :)


bebudak ni bedal fries je..memasing dh kenyang..




bapak mithali..hehe


sedap gak air McFizz ni..


adek nanges2 mintak simpati sebelom sempat
kene marah sbb baju kene sos tomato..
pandai tol dia ;P


perkara wajib!!


main smp nk pagi! ish ish ish..






::SURPRISE!!!!::

8 PENGOMEN
KHAMIS & Jumaat lps aku MC. Demam pakej kaedahnya :P tp gigih gak la jumaat mlm tu gi makeupkan client. Khamis mlm tu aku wat surprise utk Along. Along mmg dok ngan mak. Pastu jumaat tu dowang nk blk Melaka. Bestday Along lak jatuh hari Sabtu (X'mas). Tu yg aku gigih nk dia potong kek jugak. Kebetulan hari khamis tu bestday Anis (anak adik aku, sam). Masa nk kuar beli kek tu baru aku tau haritu bestday dia, boleh? ;P Trus aku sms CT tnye dia kot2 Anis nk potong kek skali & dia ckp dia ON je. So, aku pon gi la pekan rawang beli kek . Sempat gak la carikkan hadiah skit utk Anis. Utk Along, tgg dia blk dari Melaka baru beli. Skang ni biar dia pikir nak apa. hehe...

Yg best tu, kek & satay sumenya disponsor sam. best2. aku tukang beli je. pastu dpt duit balik. ngeh ngeh...mekaseh ye sam..lalalala...

Kami bersiap2 kat umah Iena. Dowang sume kt umah mak. Dah ready semua baru call CT soh bawak dowang dtg umah Iena. terkejut bebudak tu, smp nanges terharu gitew. hehehe..Kesimpulannya, SURPRISE ni mmg menjadi! (^_^)


kek tiramisu barbie ;P
aku tenggekkan je patung tu bg meriah skit


jeng jeng jengggggg


mama gigih! ngeeeee


SURPRISEEEEEEEEEEEE!!!!


hepi sungguh dowang :)


touching pulak...





potong sesama ye..



selamat hari jadi Anis,
selamat hari jadi Along..

mama doakan kalian menjadi insan yg terhebat
& semoga segala yg terbaek dlm hidup..amin.



mekaseh ye iena, tompangkan umah..ngeeee


sian mak demam..




adek hepi dpt hadiah pencilbox princess dari maktam (ct),
semua org dpt :)
thanks CT


baby2 mama yg tomei.. (^_^)
fawza & aiman


ngeeeeeeee ;)






klik klik (^_^)

 

My Life as a Mother and Wife Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei