31.5.11

::MAKEOVER OPIS::

16 PENGOMEN
HA...baru la rasa bekerja dlm opis. Betol2 opis punye. Yelah, selama dah 10thn lebih keje sni mcm rasa keje dlm store je. Nak2 lg lps pindah dari Sri Hartamas ke Setapak ni. huhuhu, mcm tmpt jin bertendang. Tp nk wat camne kan, dah tmpt carik rezeki. Kalau nk dikira2kan, separoh dari hidup kita ni byk kt tmpt keje je. Yg penting, suasana bekerja tu selesa. Kawan2 pon best. Mcm adik bradik dah. Dedulu opis ni ramai sgt staff. Smp le tinggal kami2 yg berjiwa kental, hati kering ni je. hehe...adalah beberapa ketoi ;P yg penting, kami hepi keje kt sni.

Mcm aku pulak, mmg byk la pelepasan utk aku. xde hal kalau nk MC brape hari pon. Kalau tetiba ada hal nk EL pon xde masalah. Nak masuk lewat skit ke, boleh aje. Asalkan bgtau..mmg best la keje sni. Sume benda boleh claim. Nak cabut gg ke, nk cuci gg pon boleh je claim. Tp ada limit la jugak. Bukannya opis ni bapak aku yg punye kan? hehe, tp mmg selesa la ^___^
Haritu aku ada janji nk RIAK kan opis baru aku ni kan? Adalah dlm 2 bln kepala otak aku bergegar dgr bunyik drill. Bunyik bom la bagai. Ha, skang ni tkt bawah dah siap. So, kami sume turun duk bwh. Tkt atas dowang renovate kendian. Aku simpan sume document & drawing apa bagai kt belah atas. Ayoh kita tawaf!


memula skali meh aku bawa kowang ke sini.
cuba teka, apakah tempat ini?
tmpt ni adalah tmpt paling penting bg aku.
aku ni dah le mudah 'bocor'
kejap2 kang aku selak pintu ni...


ye! inilah jamban ^___^ heh heh.
ada 3 bijik jamban.
2 yg biasa cmni...


1 lagi yg ni. time aku amik gambar ni..jamban ni berkunci lak.
jamban ni special skit. ada tmpt shower & water heater bagai.
cream, lotion & sabun dari bodyshop pon ada.
sesapa yg x sempat nk mandi kt umah, bleh je mandi kt opis. hehe..


hye amir =)
bilik camni ada 4 bijik

aku lupa lak nk snap bilik bos.
tp mmg kelez lah. ala2 suite kt hotel tu.
nnt2 ada masa aku snap gmbr bilik bos ye.
(tp ntah bila la pulak masanya tu ;P)


ok, ni pulak work station kami.
dulu masa duk kt atas, memasing ada tmpt memasing.
skang ni sume pakat dok berlonggok gini.
(criter mcm la ramai benor staff. keh keh)


Hye Lynnda gebus ^___^
adik aku si Sam tu duk kt blakang lynnda...


ni meja aku.
aku ada 3 tmpt kt opis ni.
ha, kau ado?? *__*


ni pon tmpt aku gak.
kt sni le aku register sume bapak documents.
incoming fax skang ni pon secara online.
kene print ikut mesin fotostat ni / kt printer.
so, aku x yah bangun2 la nk g cek incoming fax.
cek je kt pc =)
oh ye, mesin fotostat tu kaler punye ye.
senang aku nk print out keje skolah anak2 aku. ops!


ni pon tmpt aku jugak.
dah mcm keje receptionist je kan? bos nak amik ati aku suh duk depan ni punye pasal, dia belikan kusi yg aku duduk ni rege seribu lebih. elehhhhh..nyampah tau ;P
aku ni kiranya multitasking jugak la.
kalau bos x naikkan gaji aku tahun ni x tau le aku.
kita bako! kita bako!


ni kusi yg ngadap aku.
jgn kau tnye rege lukisan tu brape. ribu riban!
sib bek cantek dimata aku.
katanya nk letak astro. tp ntah bila.
ala...x letak astro pon boleh je aku adap tv sengsorang kt sni.
ni ha, tv cctv ada. keh keh..
(w/hal layan criter kt youtube & tonton ;P)


ni pon work station gak. tp x tau le utk sape. hantu kot. keh keh


ni pulak kt area tangga luar...
ish3. kt tangga pon letak kusi. best sungguh la. bleh kami lepak2 kt sni.
(tp x penah lepak pon. ngeeeee)


yg ni arah nk ke bilik meeting.
belah kanan tu ada 2 bilik mini discussion


1


2


ni bilik meeting beso


tmpt duduk yg kt tingkap tu x tau la bos nk suruh sape yg duduk.
aku + lynnda + sam kot. ahak!


keliling bilik ni sume dinding boleh diconteng.
mmg reka khas utk ditulis2. ala2 whiteboard gitu.
ada lampu bagai..




sume yg dlm bilik meeting ni guna remote.
ni aku tayang 1 je. dari lampu, ekon, projector sume guna remote.
so, bila bos meeting..kt depan dia penoh ngan remote. heh heh


ha...tu tmpt yg palinggggg kami suke ^___^


pantry!
ada coffee / hot choc / cappucino maker


ada meja makan


ada esbok beso, ada mesin air sejuk/panas, ada microwave & kowang jgn x caye, mesin buat popcorn pon ade. lalalalala
Ni pon aku ingat nk bawak sandwich maker letak kt sni.
mcmni punye best, mau sejam keje..7 jam lg duk kt sni je. haha..


Ni pon opis blom siap sepenuhnya. Pokok2 blom beli lagi. Ada nak tambah perabot bagai. TV Astro x pasang lagi. Dah upgrade nnt aku riakkan lagi kt sni ye. hehe..apa2 pon kami sgt2 syukur bila bos sediakan tmpt yg selesa utk kami bekerja kt sni (ayat sgt skema). Mekaseh bos! Tahun ni jgn lupa bagi bonus tau. Tinggal2kan la $ tu utk kami pulak. Jgn berhabis cantekkan opis ni je. hohoho....cayunk bos! ^____^

30.5.11

::TIDO TANPA LAKI::

7 PENGOMEN
BEBUKAN je tajuk. Aku dh x reti nk tepek tajuk apa skang ni. Tp mmg betol pon. Aku x jumpa ngan laki aku dari hari Jumaat. Pepagi buta Ahad tu baru dpt jumpa. Dia blk je dari keje trus g umah AJ. Tolong pasang pelamin kt 2 tempat smp la kul 7pg Sabtu. Pastu aku jmp sekejap dia kt umah AJ sbb pepagi buta aku dtg amik barang pengantin. Then aku terus g Greenwood nk mekapkan client. Dia amik pakej. Sekali ngan mekap nikah & sanding (hari yg sama). Bebudak aku tgglkan kt umah mak lps subuh. Lps aku blah tu dowang gi pasang lg 1 pelamin (utk pakej hari ahad punye). Tghari baru blk umah rehat jap dlm 3 jam. Pastu tu sambung gi bukak pelamin pulak. hohoho...kowang boleh bayangkan tak betapa havocnya kami minggu ni? (tu pon kalau kowang paham la apa yg aku tulis ni ;P)

Makanya, pepagi buta Ahad tu baru kami dpt jumpa betol2. Kami anak branak tido x henggat dunia sbb kepenatan. Smalam bangun trus siap2. Sempat gak la b'fast kt umah jap. Pastu laki aku turun bawah dulu sbb dia kene tlg merewang ada jiran kawenkan anak. Aku siap2, angkut bebudak tu mkn nasi kt bawah. Elok gak la sbb aku x yah masak. Lepak bwh smp kul 3, pastu naik tidokan bebudak tu. Mlm td ingatkan nk kluar makan. Tp rezeki kami anak branak, tuan umah pengantin tu bagi nasik & lauk pauk. Makanya, mkn la kami anak branak nasi pengantin tu. Senang keje aku. hehehe...

Sian gak kt bebudak tu. Ingatkan nk bawak dowang g Pusat Sains Negara. Cmne nak bwk sbb memasing ada keje. Minggu dpn pon x boleh sbb sabtu & ahad aku ada keje. Abg Kaman lak mungkin blk Kelantan. Dari minggu lps Abah sakit masuk spital kt Kota Bahru nu. huhuhu...Kebetulan bos abg kaman anak branak nk g bercuti, dpt le abg kaman blk kg. Skang ni kan laki aku dh dpt keje baru. Mekaseh sesangat pada CT. Dia yg tlg carikkan...Abg kaman pon nmpk gumbira & selesa ngan keje dia skang ni. Idak le ditindas mcm dedulu tu. Insyaallah, biar le keje ni elok smp bebila. Aku pon hepi tgk abg kaman hepi ^___^


Aku dah hapdet
BLOG MEKAP. Gi le jenguk2...hehe


mekap nikah (pagi)


mekap sanding (tghari)


mak hayam kertu ;P

27.5.11

::KOKE::

4 PENGOMEN
KELMARIN kul 10pg kami kt opis ni dah kene halau balik. Xde elektrik, katanya smp ke 7mlm. Dah alang2 kene halau tu, baik aku g merayap dulu. hehe..opis kt bwh kami ni siap buat rombongan g tengok wayang lagik. Musti meriah. Tp aku & lynnda g Sogo. Layan lagu smbl makan, lg best. Makanya, ke redbox le kami ^___^


2-2 kehepian smp sepet2 mata sengeh!


masok je trus nyanyi2




nmpk mcm statik je kan? wahal kami mcm org giler kt dlm tu. Berjoget2 smp kaki naik atas kusi bagai. 2 org je pon, tp meriahnya mcm ada 10 org! muahahahaha


yeahaaaaaa ;)


tergedik2 pompuan ni..ish


syiok dpt mic sorang 1!


lynnda mkn nasik goreng


aku mkn chic chop. tp x bape nk masak. Aku dah kenyang mkn ayam separuh, dah sapu licin salad, kentang & jagung...dapat 1 set lagi free bungkus bawak balik. hahahaha...rezeki sungguh. Dan yg paling best tu, koke & makan dari kul 11 - 1, RM27 je utk 2 org. Giler bapak murah uolls! Puas ati sungguh... ^___^

26.5.11

::BB oh BB::

8 PENGOMEN


PAGI td angkut BB & Adek g tadika amik report card. Dah boleh agak apa yg akan dikomplen si teacher BB tu. "Qistina belajar OK, dah pandai baca, dah boleh buat homework TAPI dia nakal. Suka kacau kawan2 lain" Ayoyo BB!!! eeeee, mama dah dpt agak dah. Sama je komen teacher last year. Exam kali ni dia dpt semua A & No. 6 dlm kelas. Tp tu le pulak, suka kacau org. Kalau nakal sengsorang xpe lagi. Ni ganggu bebudak lain nk blajar. Masa tegur dia dpn teacher, dia boleh sesaja nonggeng pastu goyang2 bontot. Adoiiii, camne nk marah tu? hehehe...noti la BB. Mama xmo belikan dia hadiah ;P

Dah le tu, teacher dia kata dia ngadu kata aku x ajar dia kt umah. "mama selalu balik malam, saya tinggal kt umah jiran. Bila buat homework, saya buat sendiri". amboi2 kauuuuuuu. Auta ye? Dia ckp camtu bila teacher bebel2 kata dah 3 thn sekolah kt situ tp kenapa lambat lancar membaca. Jadinya, itu la jawapan dia kt teacher..kata aku x ajar dia kt umah. Ya Rabbi budak ni. eeeee, rasa cam nk geget2 je dia. Walhal tetiap hari aku dok adap dia buat homework kt umah. Aku smp umah pon biasa dlm kul 6:30. Ada ke dia ckp aku balik mlm? ini budak mmg betol2 auta sungguh tau.

Dalam kete masa nk hntar dia balik umah ema dari tadika tu aku bebel2 la tegur dia. Nape dia ckp camtu kt teacher. Nape dia kacau kawan2 nk blajar. Kowang tau apa dia ckp? "lalalalalala (nyanyi). Dah la tu mama, bising la mulut mama ni. hahahahaha (dia gelak)" AYOYO! mmg xde perasaan sungguh la si BB ni ;P

Tp tuler kan? dia lah racun, dia lah penawar. Dia selalu buat aku hepi. Noti tp kelakar. Mcm boy sungguh perangai dia. ish ish ish....tp ada gak lembiknya. Kat umah tu dia la yg paling kuat merengek. Adek dah x minum susu, dia je nyonyot botol lagi. Cium pipi dia bau susu. Gerammmm! mcm baby! xpelah, Insyaallah dah sekolah rendah nnt berubah la tu kan? x dpt nk bayangkan dia gi skolah nnt pakai baju kurung & tudung! muahahahahaha...

::HADIAH HARI CIKGU::

2 PENGOMEN
TAHUN ni hadiah hari guru utk bebudak ni sempoi aje. Tetiap tahun asyik le bunga2. Kali ni buat kelainan skit. Bagi ceklat + pen. heh heh...




dah siap pek ^___^

25.5.11

::POMPUAN BERMATA KATAK KLUAR UMAH::

3 PENGOMEN
(aku tgh karang entry ni pg tadi tetiba api terpadam kt opis. xde lektrik. last2 kul 10pg kami kene halau blk. aku & si lynnda gebus trus zzzoommm gi koke kt redbox sogo smp kul 1. ni baru smp umah, sambung hapdet balik. ekekekeke)


Ntah apa2 tajuk entry. Giler bingai x tau nk tulis apa ;P Masa aku memula nk start demam teruk 2 mgg lepas (sabtu, 14/5) aku sempat bawak bebudak tu g main. Dpt le aku tebus janji ngan bebudak tu main kt tmn tasik perdana. Tu pon separuh je janji yg aku tunaikan sbb x dpt naik ketapi lagi. Ramai pulak bebudak tadika time tu. Sume pakat tunggu nk naik ketapi. By the time smp turn kami, hujan pulak!! isk...sian bebudak tu. Xpe, lps ni kita gi nnt trus naik ketapi dulu. Aku angkut skali anak si Ema. Sian lak dia duk terperuk kt umah tu ;)



cuba carik kt mana bebudak tu? heh heh


pancar sitara!






sronok kau ye dek!


anak branak ni berjoging bagai...


panjat la kowang!



pompuan mana lak yg berdiri tu? ish ish ish


nak jugakkkkkkk


mata bengkak pon tingin gak nak main ;P


klik klik (^_^)

 

My Life as a Mother and Wife Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei