30.6.11

::JELAJAH AHAD PULAK::

7 PENGOMEN
AHAD haritu pepagi aku g mekap client kt Serendah dulu ngan si Naimah. Lps tu trus g amik AJ + Mak kt Rawang. Berdesup kami ke PJ kutip si Ayoi tghari tu. Sronok betol bila mak nk ikut beronggeng2. Dia bertahan je tu sbb kaki dia sakit. Sian kt mak..

Aku ni bukannya apa. Kene TUNTUT janji si Ayoi. Sebelum aku sakit kuat haritu dia ada janji nk blanje aku makan kt Tony Romas. Dah sihat skit ni harus la aku tuntut. muahahaha..makan punye pasal, mmg aku x kan lupa ^_____^


Datin Biah + anak2 ikannya


mak ckp teringat kt arwah abah. dulu abah selalu bawak dia gi makan steak kt tmpt2 gini. huhuhu..


senyum le mcm pinggan ni mak..


melampau lak sengeh kau tu Biah!
hahaha..sronok dpt mkn sodap ye?


pengantin yg dh x brape nk baru ;)




mekaseh ye Ayoi cayunk, blanje kami makan ^___^
rabak $$$ kau. tu pon siap nk g shopping kasut hush puppies & perfume utk mak lagi. murah rezeki kau Loi. Kalau ada belen2 $ tu bleh la campak2 kt akak kau yg daif ni. muahahahahaha


nk amik gambo gakkk!


si kembar bersama makanannya yg besar gabak!
AJ share ngan bini dia je..




aku punye!!!!
jgn kau pikir sebesar2 makanan aku ni, aku x habis ye..
dah nama pon tekak Hantu Raya Versi Keliwon,
harus licin uolls!


sib bek tulang tu keras, kalau x..tu pon aku telan!


desert terbaek!!
kek tu panas lagi tau. sodap nk mampos.


aummmmmmm!!


dpt le aku beli pancake doyan yg ramai org canang2kan sodap giler tu.
tp bg aku idak le sedap mana pon. biasa je..
anak2 aku je yg pulun.


donat utk bebudak kt umah.
aku belikan sekotak sama ngan yg ni utk Ema skali..


berkelah la kowang bebudak..hehe


sabtu dh bwk b'jalan, ahad duk umah jaga anak.
ngeeeeeee...mekaseh abg sayang ^___^


kendian nnt mama bawak Adek ngan kakak2 g jenjalan pulak ye. kita g mandi manda kt pool free nak? ngeeeeeeeeeeee

29.6.11

::JELAJAH SABTU::

6 PENGOMEN
AMIK kau! Dah Rabu baru terhengeh2 nk meriak psl Sabtu. Aku lom sihat lagi sebenornya ni. Tp dah TERdatang keje lak. Nak balik pon mcm x berbaloi. Kang kalau x larat langsung, aku carik le port baring. Nyesal lak masuk keje harini. huhuhu

Sabtu/Ahad haritu jadual aku penoh. Bukan penoh sbb mekapkan org, tp gi jenjalan. Sabtu tu memula aku bawak anak2 gi makan & main kt Tesco. Yelah, sian dowang. Dah le nnt aku nk beronggeng2 tu x bawak dowang. Makanya, harus la aku curik2 time sebelom kluar tu hiburkan hati dowang dulu..


makan ye anak2...
e'eh kaman, nape runsing sgt tgk bill tu?
ribu2 kah? ;P


BB yg sgt2 keperempuanan haritu. hehehe..
aku sarungkan baju angah. sib bek dia nak ;)


kompom xde sape yg boleh lawan dgn moncong pompuan ni!
(pakej skali ngan kombang2 lobang idong)


lps mkn + main, kami hntr bebudak duk kt umah mak.
Tp Along ikut kami. Pehtu kami gerak skali 1 kete ngan si AJ + Naimah.
Mak xmo ikut sbb dia x brape sihat.
Bermulalah sesi jelajah malaysia kami.
(walhal ke gombak + semenyih + setapak je)


Naimah jd duta tak berbayar ;P


memula kami ke Gombak.
gi hari terbuka Perintis Niaga. ni Abg Kaman punye side income bisness.
sesapa yg nk beli susu kambeng ke, ubat2 ke, sila kontek Dr. Kaman ye =)


test masalah kesihatan. (muka kemut sbb sume result x cantek)
aku awal2 dah warning brother tu, takut mesin tu meletop bila test kat aku.
skali....amik kau! Asyik bunyik 'TOOOOOOOOOT' aje!
muahahahahaha. terkejut bro tu sbb nampak je aku hepi giler2,
rupanya sume organ dlm badan abis rosak ntah2 otak pon rosak!! kahhhhhh..
Ye bang, saya mmg keliwon sebenarnya. 'Raden Keliwon' gitu ;P


AJ pon test. Semua yg bro tu ckp adalah benar belaka.
Aku pon memula tu saje je xmo ckp ada masalah kidney + jantung.
skali tu, dia dpt tau hokey! kagom mak!
AJ pon byk kagom sbb sume yg bro tu ckp, betol. isk isk..


Naimah pon test jugak. Tp dia paling lite2 la ada masalah.
bukan mcm aku, sume tahap max! haha


perbincangan Dr. Kaman & rakan2 sejawat ;)
lps tu kami trus ke Semenyih. Geng M.Hayam aku ada buat kenduri Aqiqah anak dia.
Ayoh kita ke sana pulak..


kepala kambeng dah tersedia menunggu aku!
Dpt aku bijik mata dia, si AJ tolong cungkilkan.
pastu korek2 pulak otak. muahahahaha..
sodap! mekaseh Susu Sue


Ila Tomey pon ada jugak ^____^


AJ dpt byk koleksi majalah pengantin dari Susu.
mekaseh ye lalink..
Bleh letak kt butik =)


e'eh...sama!!


Ila Tomey + Ai Ting Tong + Mek Naimah


Ila Tomey + Ai Ting Tong + Susu

mbekkkkkkkkkkkk!


women in black, Along + Makcunya..


Aqiqah girl, Alya..malu nk posing.
Rimas ngan bunyik mengembek kami kt sana kot.
bising sangat kami ye Alya? muahahahaha


Along + Izz yg pok pek pok pek ^____^


mlm tu pulak trus ke Setapak. Iena dah menunggu kami kt sana.
Memula tu ingat nk g makan kt Flaming kul 8, skali penoh uolls!
So, terpaksa la mkn yg kul 10 punye. Tp elok pon, idak le bersesak2 sgt nk amik makanan. Kami duk lepak2 kat Esso Melawati je. Solat2 dulu pastu baru bertolak ke Danau Kota. Tu pon nk tunggu kul 10 punye pasal, duk le berpeleseran nunggu turn..


ini le padahnya x booking awal2.
Ingatkan Flaming Setapak ni idak le crowded sgt.
rupanya sama je ngan yg kt Sunway tu. hohoho


TOKEY OF THE DAY (tukang blanje kami makan)
ngeeeeeee. Mekaseh bebanyak AJ Cayunk!


Iena dah x pandang kiri kanan dah..
makan..makan..makan


ini budak teteik kejap je tu, pastu dia tido.
dpt le ayah kau makan dgn jayanya ye =)
aku pon mmg balun abis-abisan. aku belasah udang + ketam je.
kompom bertambah naik le kolesterol aku!!


memasing gelojoh! haha


makan kau smp lobam!


LICIN!!!! ^_____^
Alhamdullilah

27.6.11

::DAH PUAS, DEMAM PULAK::

8 PENGOMEN
Aku kt umah ni. Taip dengan hingus yg meleleh2. Sabtu/Ahad ni penoh sungguh program aku. Sabtu haritu kami sume bangun lewat, golek2 hati senang gitu. Tghari bawak bebudak g makan kt Tesco & kasi dowang main menan. Pastu trus cicirkan dowang kt umah mak. Aku, abg kaman, along, AJ & Naimah g bergendut2 ke Semenyih umah Sue. Dia ada buat kenduri Aqiqah anak dia. Mengembek la kami kt sana dgn si Ila Tomey sekali. Sodap tul kambing tu. Dari sana kami trus ke Setapak dinner kt Flaming, si AJ blanje. Adik aku, Iena anak branak pon join skali. Puas aku makan ketam + udang! Sodappp..Mekaseh ye A.mie AJ. Tgh malam baru smp umah..

Smalam pulak pagi tu aku ada job mekap kat Serendah. Tlg gantikan kawan aku. Dia demam teruk. Rezeki utk aku jugak. Lagi pon umah client tu takde la jauh benar dari umah aku ni. Naimah yg temankan aku smalam. Lps aku mekapkan client tu, singgah rawang amik AJ & Mak trus berdesup ke PJ kutip Ayoi pulak. Kami beronggeng kat MV. Ayoi blanje kami makan kat Tony Romas. Ayoyo, mmg best betol rib/steak kt sni. Patut le mahal bukan main. Tp mmg puas ati sesangat. Mekaseh ye Ayoi lalink..

Aku blk umah ptg smalam pon dah rasa semacam badan + kepala ni. Awal aku masuk tido mlm td. Kesian kt Abg Kaman, dia yg tlg uruskan umah + anak2. Basuh/lipat kain, masak, suap anak makan, uruskan beg skolah anak, baju2 skolah bebudak, cuci pinggang..eh, memacam la. Mekaseh ye bang. Abg le laki yg paling best dlm donia! hehehe...cayunk dia =)

Pagi ni bangun, aku gagahkan jugak mandi apa bagai. Siap2 kononnya nk g keje. Tp last2 aku surrender. Tak larat langsung rasanya. Ngan badan sakit, kepala berat. Ni Angah pon x gi skolah, demam -____-"

OK, aku nk rehat golek2. Nnt aku hapdet bergambar ye. Aku kan mmg suka meriak2 ngan gmbr yg aku amik. hehehe..k, bubye lalink2 sume. muahhhhhhhh (melekat hingus)

24.6.11

::2 ORG BUDAK NOTI::

8 PENGOMEN
Si BB ni kan minum susu lagi. Adek dh takmo. Bukan men byk lg dia nyonyot. Kejap2 kang nk susu. Tp dia mmg x penah mintak direct. Dia akan gunakan sumber2 AUTA yg dia ada.


(tgh buat homework)


BB: mama, BB nk tanye la.

Mama: ha, apa dia (ingatkan nk tnye psl homework tu)


BB: Kenapa BB ni kuat minum susu ye? kejap2 nak, kejap2 nak lagi.


Mama: Cait!! nak susu le tu. Buat abis homework tu dulu! isk...


BB: heh heh..ok2



(mama tgh mkn)


BB: Mama, BB saje jelah nak citer. Td masa kt umah cik ema kann, dia tanye kat BB nak susu ke taknak. BB ckp taknak. Lelama tu BB tertido. Lps BB bangun tido tu tengok2 Cik Ema dah siap buatkan BB susu. Baik betul la Cik Ema tu kan mama?


(*____*)

Mama: Abis tu, BB nak susu la ni???

BB: heh heh (sengeh cam kerang busuk)


Mama: Tunggu mama abis makan! haih budak ni. banyak lak dia punye pusing
;P





Aritu kan aku penah criter psl Adek yg tergila2 maut dengan si Justin Bieber (JB) tu. Tp skang ni cinta dia dah beralih arah. huhuhu..Ada 1 mlm tu sebelom tido time golek2 dlm gelap Adek luahkan perasaan dia (gatal sungguh la budak tetik ni)



Adek: Mama, Adek boleh kawen tak?


Mama: (erk!) Boleh. Adek nk kawen ngan sape? Justin Bieber ke?


Adek: Takkkkkkkkkk. Adek nak kawen dgn Erul AF9


Mama: Hah?? abis tu, Justin Bieber camne?


Adek: hhrrrrmmmm...yelah2, nnt Adek kawen la ngan dia jugak.


Mama: Mana boleh mcm tu. Kene kawen 1 je.


Adek: Adek nk kawen dgn Erul la. Tp bukan sekarang. Tunggu Adek besar

(
tau pulakkkk)

Mama: Ha, elok la tu. Kene tunggu besar la baru boleh kawen. Tp kesian kt Justin Bieber...

Adek: Adek amik Erul. Mama amik Justin Bieber la!!


Mama: Ni betol2 cinta dah beralih arah ni...

Adek: hehehe (efek gatai gelenyarrr)




23.6.11

::BZ::

6 PENGOMEN
ALHAMDULLILAH rumah arwah makcik tu dah siap dikemas oleh anak2nya & kami penduduk Blok Kenanga buat bacaan tahlil utk arwah dari mlm tadi smp mlm Jumaat ni nnt (3 hari). Semoga rohnya dicucuri rahmat & ditempatkan dikalangan org2 yg beriman. Amin..






KEBIZIAN MELANDA TUAN PUNYE BLOG. HARAP MAKLUM.








klik klik (^_^)

 

My Life as a Mother and Wife Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei