30.9.11

::MAJLIS KESYUKURAN BUTIK CINTAALIAH::

6 PENGOMEN
Punye la berzaman aku nk hapdet criter ni. Dah nk seminggu baru aku tepek kt sni. AJ ada buat kenduri kesyukuran kt butik baru mgg lps. Kami, mak, adik bradik sume pakat tlg dari mlm sebelomnya tu. Nak2 lagi si CT sbb dia kepala tukang masak. Mmg aku kagom giler ngan dia. Hebat betol dia masak bebyk gitu. Ada lah dlm 200+ org punye mkn..

Alhamdullilah sumenya sukses & berjalan ngan lancar.. ^______^



CT msk laksa + nasi + ayam pandan terbaek (sedap nk mampos) + lemak kobis


mak pulak masak kuih sagu + bubur kacang + ulam2 + acar daging melaka ori.
sedara mara ada bwk kuih muih + kek.
aku sponsor buah je ;)


tukang masak terbaek seantero donia




mudah-mudahan... =)




ailebiu so muchy muchy makkkkkkkk


the anak-anak daras ^____^


anak buah aku + jiran umah aku yg femes. hye fadly ^____^ heh heh


kaun kerabat aku




en kaman ;)


mekaseh ana + fadly, sudi dtg ke butik ni..


anak dara aku, along + paksu ayoinya ;)
kak eyenee, ni adek kau ha. tatap le gmbr dia smp lobam. haha



iena + pezal




anak buah + cucu aku ^_____^


apesal pegang2 laki aku ni? hohoho



anak abah..


time ni tgh reda skit tetamu, lps tu sambung dtg balik smp ke mlm.
syukur makanan sume cukup utk tetamu =)
ramai sungguh yg dtg haritu...



kwn lama yg dah berbelas thn x jumpa =)



Abg Shawn (bj belang) ketua makeup artist astro pon dtg...






Abg Emy ni pon vateran makeup artist Astro. dia sama dgn abg shawn..
terharu sgt dowang dtg bg support =)


Model kami, Rabie Bie
(anak2 aku panggil dia kakak barbie. hehe)


ntah bila masa la si BB amik gambar ni...rock oooo!

28.9.11

::TAKDE NAPSU::

8 PENGOMEN


Pagi ni nk bawa Angah gi HUKM. Sib bek la abg kaman amik cuti ikut skali. Kalau tak, mmg boleh giler pepagi ni ke sana. Dgn jemnya dari Jln Kuching tu, pastu dah smp kt sana nk carik parking bagai. Penah haritu nk 10 kali aku tawaf, x jmp. Last2 aku parking haram je kt tepi2 tmpt parking tu. Azab!! x mcm hosp selayang ku sayang tu..jln smooth je nk ke sana. Kalau g awal, dlm pejam mata pon boleh park. Punye la temahak, biasanya mmg aku park betol2 kt sebelah tangga ;)

Byk criter yg nk aku riakkan kt blog ni tertunggak. Tak tau le nape, napsu nk hapdet tu takde. huhuhu..tgk le nnt. Bila napsu tu dtg baru aku hapdet ye ^_____^

25.9.11

::^_____^::

0 PENGOMEN


BOLEH?


x tau nk tepek tajuk apa. hoho..

Jumaat mlm aku hntr along + mak ke umah CT. Dowang dh start sediakan bahan2 nk masak utk majlis kesyukuran butik si AJ. Esoknya pepagi aku & iena anak branak dh terpacul kt butik. Laki memasing keje pagi tu. Aku tgglkan bebudak kt sana pastu trus terjah umah CT. Porak peranda kt sana. Memasing gigih bantu ct masak. Mmg betul2 masak utk kenduri. Aku kagom sungguh ngan dia. Pandai tol masak bebanyak gitu. Menu yg dia msk..ayam pandan - 15 ekor (terbaek) + lemak kobis + laksa. Mak pulak buat smbl blacan + acar melaka (terbaek) + bubur kacang + kuih. Sume pon sodap2. Ada gak sedara mara yg dtg bawak kuih muih. Mekaseh bebyk ye. Aku, naimah, mak, ayoi + along tlg cik ct memasak. Pas msk, lari gi hntr makanan g butik pulak. Smp si naimah 'bermandikan' kuah laksa kt dlm kete aku. ekekekeke...

Alhamdullilah, majlis kesyukuran sukses dgn jayanya. Ramai sgt tetamu yg dtg. Makanan pon ngam2 ^_____^. Tghari tu buat bacaan doa & Yassin. Kengkawan AJ + sedara mara dtg smp ke malam. Semoga semua dimurahkan lg rezeki ye, amin...

Laki aku blk umah ptg smalam sbb kt blok aku pon ada buat open house. Harus le kene tlg apa yg patut. Dowang gigih masak sume benda termasuk la dodol =) meriah sgt. Aku anak branak lak tidur kt butik. Pagi ni baru blk umah. Smp je, kutip laki aku dulu g mkn kt Tesco. Blk, smbg tido smp ptg. Letih uolls. Bgn2 je trus mskkan laksa utk bebudak ni. Dowang tak puas mkn smalam. Sibok sgt menjahanamkan bilik si AJ + naimah! haha..

Esok aku x keje. Gi hospital lagik ;P Bebudak aku kene hntr kt umah mak sbb si ema gi Pahang. Along lak temankan Naimah. Sok mlm baru g kutip dia balik. Ok le wei, nnt2 aku upload gmbr2 majlis butik tu ye...

babaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ^______^

23.9.11

::SERBU UMAH ABG LONG::

11 PENGOMEN

PTG Ahad haritu kami adik bradik g serbu umah abg long kt Nilai. Punye la byk rintangan nk ke sana. Ngan jem xcidentnya, ngan banjir, ngan byk kete sume pakat nk g open house. Mak aiii...pitam kelaparan kami kt dlm kete ;P

Sib bek smp je kt umah abg long sume dah siap terhidang. Tinggal nk bedal aje. hehe..



time2 gini pulak dia nk terbalik, isk
(tuan kete selamat ye, elok je pompuan tu kluar)



along dtg dgn CT, mlm sebelom tu mmg dia tido kt umah CT




budak domok ;P




luasnya laman umah abg long ni...







CT + Along - dh mcm sebaya lak kowang




lepat pisang terbaek - bibik masak




separoh dr santapan yg bibik masak..sume pon sodap!





masak lomak cili api ayam tuo



bilik mcm nursery dah..




iena bercamwore




bibik duduk kt atas, tuan umah kt bawah..
ha, kau mampu??
bibik ni dah bertahun2 hidup ngan abg aku. Alhamdullilah smp skang ni x penah lg buat perangai. dah mcm keluarga sbb mak dh kenal dia lama.




Sam yg dah jatuh chenta dgn kuih makmur bibik ;)




tgh tonton video yg abg long rakam masa g beraya kt umah bibik di Medan




nape kau makin putih lak skang ni na?
kau telan apa ni? baik bgtau aku cepat!




sengal!




fawza d doll



suwit ^____^



klik klik (^_^)

 

My Life as a Mother and Wife Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei