28.10.11

::APA KENE LAK NGAN BLOG NI?::

10 PENGOMEN
APESAL aku x boleh upload gambar yek? dah berkali2 try dari pg tadi x bleh. Aku sorang je ke yg kene gini? adoii...dah le hati & badan tgh stress, tambah lak ngan stress blog. tuihhh!!

Aku betol2 takde mood skang ni. Memacam benda yg aku KENE pikir + KENE usahakan + KENE uruskan. Smp kepala otak aku dah overloaded. Jiwa & badan aku pon ikut stress skali. Smalam je ntah berapa puluh kali tangan + kaki aku krem. Bibir aku plak jadi menggelupas, ngan ulser penoh dlm mulut. Sempat gak la demam mlm tadi. Alih2 bangun pg ni ilang lak demam tu. isk, kalau x, bleh aku MC. heh heh...

Tp ituler yg sebenornya2 yg aku rasa skang ni. Jiwa aku takde. Mmg aku emo skang ni. Runsing. Bleh giler dibuatnya. Tp disebabkan aku giler la makanya org len tak boleh nmpk betapa stressnya kepala hotak aku sbb mulut aku masih maintain mcm petir puaka ;) Org takkan percaya yg sebenarnya idop aku ni tak seindah yg disangka. wahhhhhhhh gitu. Tetiba emo kan?

Dah le, tak reti lak nk wat penutup camne. BYE *______*

27.10.11

*_______*

2 PENGOMEN

Baru je smp opis dari hospital. Gigih masuk gak opis harini. Dah lama x jmp bos. windu rasanya tipu. Ala, gi amik ubat je tadi. Tp sampai je kt opis, terus hura hara membizi. Makanya, nnt2 le aku criter ngan kowang psl sesi pengeboman beramai2 kt kwsn umah aku kelmarin ye...

daaaaaaaaaaaaaa ^______^

25.10.11

::GULING2 KT TENGAH JLN::

5 PENGOMEN
Diwali Deepavali, Happy Diwali, Happy Deepavali Orkut Glitter Greetings 2009



Lengang je jln harini. Mcm boleh golek2 kt tgh jalan! Dan disebabkan jln lengang gitu le aku terusssssssss je tekan minyak smp opis. Lupa nk singgah Hosp Selayang amik ubat! hahaha...dh masuk opis baru aku teringat. Adoii... takpelah, khamis nnt baru pegi.

Anak2 aku sume start cuti skolah harini. Smp le hari Jumaat nnt. Along dah aku cicirkan kt umah mak pg td. Yg lain2 sume aku campak kt umah Ema je. Biar bebudak tu berkubang kt sana. Makin menggila la si Ema tu nnt. Muahahahahaha...

Esok xde xtvt apa2 kot. Duk rehat kt umah jelah. Nk beraya pon x tau nk gi mana. Ada gak jiran India. Tp ntah2 dowang blk kg. Makanya, sok layan criter tamil kt TV jelah.. ^_____^

24.10.11

::OUTING::

0 PENGOMEN


FIRST OUTING PHOTOSHOOT BY
CINTA ALIAH GALLERY - ERRY ANUWAR COUTURE - SALINA SALEHAH

BRIDES OF THE CITY & NATURE



(kennn..tetiba kecek omputih)


Klik SINI


byk gmbr2 yg cantek, tp payah lak nk kumpulkan sbb ramai photoG yg join haritu




::KURMA SI ALONG::

19 PENGOMEN

PEPAGI buta sebelom aku gi butik CINTA's nk mekapkan model utk outing, aku siap2kan dulu 'hawas' utk masak kurma. Aku ingat nk suh si Kaman je yg tumis. Blk dari outing tu aku trus redah nasik nk mkn. Aku tgk lauk kurma tu bukan main cantek pecah minyak bagai. Ingatkan si Kaman yg masak, rupanya Along! haha...Syabas bete! Tp yg kelakarnya, abg kaman ckp byk kali si along panaskan kuah tu. Bawang dadu tercicir lupa nk masuk la, lupa nk masuk garam la..hehe, xpe Long..yg penting sodap! Kenyang mama mkn ^______^



perghhh! terbaek!





21.10.11

::MAKAN LE ANAK2::

11 PENGOMEN
Amik kau! sedulang makanan.
senang buat camni, ha, mkn le kowang.

20.10.11

::KL FESTIVAL CITY::

13 PENGOMEN

HOHOHO..harini pembukaan shopping complex baru. Betul2 dekat ngan opis aku. Seberang jalan je uolls! sila kagom ;) Lps ni x yah le susah2 start enjin gi JJ / Wangsa Walk nu. Gi FC jelah. Mcm2 ada, shopping, wayang, karaoke & yg pentinggggg...tempat makan!! Yeahaaaaa! Abis le duit gaji aku yg tak brape nak ado tu wat mkn2 kt tmpt sedap nnt. Pastu balik, anak branak pakat jilat dinding umah. haha..

KL Festival City ni kt Jalan Genting Kelang. Dekat je ngan JPJ Wangsa Maju & Uptown Danau Kota. Dekat jugak ngan opis aku ni. heh heh..Boleh tahan besar gak. Nak tengok, klik SINI. Pas ni tak yah dah nk masok KL bagai. Kat area gombak ni pon dh ada tmpt sopin besau. Kene sediakan duit jelah. ngeeeeeeeeeeee...

Ini part yg paling aku gemar:
Food & Beverages

1. ALKOBAR FOOD CORNER
2. AYAM PENYET AP
3. BEE WON KOREAN RESTAURANT
4. BUDDY SMOOTHIES
5. CINNAMON BOX
6. COOLBLOG
7. DAILY FRESH
8. DAILY KOPITIAM
9. DR.CAFE
10. EACH-A-CUP
11. GELATO FRUITY
12. HOT & ROLL
13. KA FEI DIAN
14. KENNY ROGERS ROASTERS
15. KITCHEN TEPPANYAKI
16. KOONG WOH TONG
17. LITTLE TAIWAN
18. LITTLE WOK KITCHEN
19. NANDO'S
20. OCTOPUS SUSHI & THAI RESTAURANT
21. OYSTER KING
22. PAPA JOHN'S
23. PAPPAROTI
24. PARATHA & CO
25. PENANG XPRESS
26. PIZZA SAN FRANCISCO
27. PULAU KETAM STEAMBOAT
28. SAKAE SUSHI
29. SAKURA KRISTAL KAFE
30. SATAY CHIC' A CHEESE
31. SECRET RECIPE
32. SEOUL GARDEN
33. SERANTING BEST
34. SHIHLIN TAIWAN STREET SNACKS
35. STRAWBERRY ISLAND
36. SUBWAY
37. SUSHI KING
38. TANG SHI FU
39. THE CHICKEN RICE SHOP

-saje je besaukan seoul garden tu. heh heh...nyum nyum ^______^

::BEKPES TERBAEK DLM DONIA::

7 PENGOMEN


PAGI td hantar Ayoi kt LRT. Dia mmg gitu, tetiap minggu (2-3 hari) dtg tido celah kangkang umah mak kt Rawang. Sanggup ulang alik g keje. Walhal umah sendiri dekat je ngan opis. Yolah, layankan jelah anak manja mak tu. hehe. Yg fenting, kalau Ayoi ada kt umah mak, musti aku pon dpt habuannya jugak. Mak akan kirimkan b'fast utk kami. Sam pon dapek, iena pon dapek jugak ^______^

Pagi ni naik stim aku mkn nasik goreng + cekodok, layan lak ngan cappuccino. Adohaiii..best sungguh. Mmg masakan mak adalah yg terhebat dlm donia. Mak goreng telo mata pon rasa sedap lain macam kan? hohoho...


lebiu mak!




19.10.11

::BERBBQ DGN DATIN BIAH::

5 PENGOMEN
Nasib baik aku dah book awal2 tmpt ni. Tu pon time aku call nak book tu, chalet sume dah penoh. x pelah, sbb mmg kami nk duk kt pondok je. Angin masuk (skali, tghari tu ujan uolls. tp sume ok je sbb x masuk air pon. kene alihkan tmpt bakar tu jelah). Yg pastinya, mmg MERIAH GILOS! ^______^

Abg Long + Naimah je yg x dpt join. Naimah skang ni dah keje. Takpe, nnt kami nk arrangekan time lain utk g sana lagi. Ngan naimah + family Beddy (adik kaman) pulak..

smp kt dlm utan pon cik CT ni jd chef kami yg terbaek. Gud job sista!

buat2 sibok je tu. bukan men lama tunggu arang jd bara ;P

bebudak ni smp je trus terjun dlm sungai!!

si ayoi + aj tido je keje dowang sbb kepenatan sehari suntuk sabtu tu dowang berkubang kt Sunway Lagoon!

lebiu mak..

lebiu abg..

bukak kedai cekedis ke Loi?


the makanans + minumans, mcm2 ado =)

bagi org2 yg takde gigi mkn dulu ;P

comel sungguh!!!


Along & Anis men kt tmpt dewasa ;) happening!


si sam simbuh bebudak

simbuh bini dia pulak, mengah kau CT! haha..

ayoi + datin biah

iena smp lewat sbb si Dillah ada tuisyen. dowang smp je, trus ujan turun. berkubang le kowang dlm ujan tu. sib bek x lebat sgt =) bebudak bukan men suka dpt main air!

si iena + abg kaman curik2 mkn kt bwh pondok ;)

main ujan!

ayoi blanje mkn eskem ^_____^


CT anjurkan game skali. hehehe...meriah tol time ni. sib bek pondok tu x roboh!
BEST ^_______^

18.10.11

::GILER!!!::

3 PENGOMEN




Budak 2 tahun dibiarkan selepas dilanggar

Sangat2 tak berperikemanusiaan langsung! binatang pon x mcm ni tau. Tak tau nk ckp apa. Tp dari semalam aku tgk video ni, buatkan badan + kepala aku demam =(




Kelar bayi dalam asramaLink
Berita pagi ni pon aku x dapat nk terima!




::GIGIH LAKI BINI::

2 PENGOMEN
SABTU haritu campak anak2 kt umah datin biah sbb aku laki bini nk ke Klang. Aku ada mekap kt sana. Sbb takut sesat punye psl, aku hire 'driver', heh heh ;) Lps abis mekap, kami ke K4 Klang (dekat ngan umah client) borong peha, kepak ayam + udang + ikan + dll. Jenuh memilih, smp krem2 otak aku mikir cukup ke idak utk BBQ family aku nnt. huhuhu...ayam & udang tu ayoi + iena yg kirim. Dah alang2, aku perapkan sekali la bila smp kt umah. Gi kutip bebudak tu dulu, smp je umah trus aku laki bini berkubang kt dapor. Siap perap apa bagai, sambung masak kepala rusa tu pulak. Mlm lps kasi anak2 mkn, aku siap2 sume barang2 nk g piknik utk esok paginya. GIGIH UOLLS!!


upah driver mkn nasi kepsi tomyam. aku pon amik ayam tomyam gak, tp mcmana pon, tekak aku tetap sedap kt ayam mekdi. Terbaik! cuma aku suka coleslaw + whipped potato dia, tu mmg sodap. (eh, tetiba criter psl kepsi lak ;P)


brg2 yg dibeli..kalau beli kt tesco, bleh aku collect point. huhuhu..
ni kat K4, mmg x dapek le..


gaul gaul gaulllllllllllllllll


amik kau! penoh barang... ^______^




* updated makeup blog

17.10.11

::SEBEDAY KEMBAR, AJ + AYOI::

6 PENGOMEN


AHAD smalam kami berendam dlm sg kt Kemensah lagi. Tp kali ni berBBQ skali ngan datin biah + anak2nya yg senget ^____^. Dah alang2 sume ada (kecuali abg long-ada program kt skolah anak) + naemah-keje), kami sambut sebeday ala2 surprise utk si kembar ARIL & ARUL (AJ + Ayoi) hehehe...


kek sedap ngalahkan SR =)


aku punye la terpekik terlolong mcm pompuan giler nyanyi lagu sebeday, si AJ bleh terbongkang tido x sedarkan diri! cisss! ni sume penangan dowang g bergendut kt sunway lagoon sabtu tu la ni. letih beno gamaknya. isk..


SELAMAT HARI JADI UTK KOWANG BERDUA,
SEMOGA KALIAN DIBERKATI ALLAH + HEPI2 SELALU.
AI LEBIU BOTH! muahhhhhhh




ramai yg x caye yg dowang ni kembar. mak kata kembar lain uri. tu sebab x serupa ;)


Ayoi, anak manja datin biah. melekat je kt celah kangkang mak ;)



cayunk mak!!

::KOKAK KEPALA::

11 PENGOMEN
Petang blk dari mekap kt Klang Sabtu haritu, trus berperang kt dapor. Ngalahkan nk buat kenduri! Aku laki bini nk perap ayam, udang, ikan bagai utk BBQ Ahad ngan adik bradik skali. Siap je perap, aku masak kepala rusa pulak. Kaki2 dia aku kasi kt adik ipar aku, si Beddy. Ada gak dia jemput kami dtg mkn sup keting tu kt umah dia mlm tu. Laki aku boleh x perasan lak ada sms masuk. Time baca sms tu dah pagi esoknya. cissss...kalau x, bleh rasa sup urat keting tu ;)



sepiuk beso! hohoho


besar dari kepala Adek yg dah sememangnya besar!


otak...otak...otak..


kenduri anak branak! BB je xde sbb tertido, tp aku simpan skit bagi dia rasa daging rusa ;)


gigi pon ada! hahaha... x reti aku nk buang gigi tu. last2 masak je skali.
geli lak tengok! ngeeeeeeeeee


LICIN!!!!!

Mekaseh Akak ^_____^

klik klik (^_^)

 

My Life as a Mother and Wife Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei