31.1.12

::ESBOK BARU (EDISI RIAK)::

19 PENGOMEN
 TARAAAA!!
setelah 13thn guna yg lama tu, baru dpt tukar esbok yg baru.
aku amik yg betol2 sama dgn yg kt opis ;)
berutang dgn Kot Maut court mamoth
(dh bertahun2 aku x berhutang ngan dowang, skang ni mcm2 dowang nak time nk amik barang tu. siap nak reference bagai kan? isk...)

dah sebulan aku dpt esbok ni. dlm sebulan ni jugak anak2 aku masih jakun kejap2 kolom ice cube yg boleh pusing2 anytime. dowang jakun jugak sbb ice cepat beku, tak mcm sebelom ni. makan masa sehari semalam nk kasi ice tu keras ;) ngan esbok ni, 2 jam ice dah keras kentung. heh heh..

 makanya, dapor aku yg sekangkang monyet tu pon berubah skit wajahnya..

piuk nasik tu aku alih jauhkan skit bila masak. takleh dekat2 ngan esbok sbb panas..

esbok lama kami simpan dlm store.
sayang nk jual sbb tauke kedai tu nk kasi RM30 je ;(
baik aku simpan. bleh letak apa2 barang dlm tu..
esbok ni masih sejuk lagi tp kengkadang pintu dia tu takleh nk tutup. pastu tiap 3 hari sekali kene defrostkan ice yg kt freezer tu. abis banjir 1 dapor sbb dia dah bocor. mmg jenoh le aku mengemop dapor sebelom ni. pintu freezer kt dlm tu pon dah roboh. mmg dah 'time'nya la aku ganti dgn yg baru :)




30.1.12

::NASIK LEMAK RENDANG AYAM PETAI::

9 PENGOMEN
nasik lemak ni le yg kami anak beranak mkn dari pagi ke malam ;)
dh lama aku x masak nasik lemak.

rendang ayam yg aku masak sabtu mlm. senang, esoknya tu aku masak sambal je ;)


mkn ye anak2.. (dh nampak mcm sebaya je dowang kan?)
time ni along ada kt umah AJ, lps mkn pagi tu kami kluar gi amik dia kt sana :)

apa jenguk2 tu toti? nak nasik lemak jugak ke cayang?

nasik lemak rendang ayam petai.
^______^

(mmg abis le pantang mkn aku. takleh tahan beb!)





26.1.12

::BERENDAM & BERBBQ::

13 PENGOMEN
AKHIRNYA gi berendam & berbabiQ aje kat tmpt biasa, Kemensah (kg blakang Zoo). Tp kali ni aku sewa teratak chalet yg selesa skit dari pondok haritu. Bertutup siap ada suis lektrik & lampu bagai :) RM60 je sehari suntuk. Mmg berbaloi sgt2 le sbb dia ada tmpt nk bakar skali.

Kami gi hari Selasa haritu. Sume adik bradik aku join termasuk le abg long. Mmg meriah tahap gaban! Teratak paling havoc haritu ^____^


selesa ruang dlm umah ni. leh golek ramai2

standby bakar arang. nak wat bbq ayam, udang, hati ayam, daging...hohoho..campur ngan makanan yg memasing bawak, mmg terbaek! meletop pewot!

kat beranda

dah mcm kedai runcit ;P

 selesa sgt, senang bebudak turun mandi.

toti & sofi pon mandi sungai. sanggup beli kolam ni utk dowang semata2 utk dtg sni tau ;)



sempat je kau jual tudung kan CT? heh heh..

 bebudak men air dari pagi smp ke petang. lobam!

menantu2 hantu datin biah. kita bakor itu ayam! muahahahaa...

lifeguard of the day

Abg.long dpt tangkap belut. euuuwwww! tapi mak suruh lepaskan balik ;)

meriah!

Ayoi tgh layan mkn nasik lemak sambal sotong kering iena yg kebabom!

dah mcm kenduri org kawen! haha...sesi tapau menapau

hayam oh hayam

penaik kolesterol! *_____*


20.1.12

::MANA NK DITUJU::

2 PENGOMEN
Opis aku ni tutup seminggu sebenornya minggu depan ni. Tp yg khamis & jumaat tu di'paksa' tolak cuti. Bos kasi cuti free hari Rabu je. Huiii..sayang oo tolak cuti. Makanya, aku & linda berkeras nk masuk gak opis hari khamis tu nnt. Cuti lelama pon nk buat apa? bukannya boleh gi berholiday bagai nk rak mcm org len sbb kami x dpt pon gaji awal. Gaji tetap ujung bulan cam biasa. Tp sib bek la esok & lusa aku ada job mekap. Dpt le fulus utk belanja anak branak.

Tp aku x tau le nk usung g mana anak2 aku ni. Sian lak dowang kalau x berjalan. Dowang cuti seminggu. Tingin gak nk blk Kelantan. Tp mcm rugi masa je sbb Abg Kaman keje hari Rabu. Kalau nak balik pon kene bertolak Ahad mlm le sbb aku ada job mekap. Makanya, kalau blk Kelantan pon dpt 2 hari je kt sana. Hrrmmm...

Tak pon aku bawak je bebudak ni gi piknik kt memana sungai. Biar berkubang dari pagi smp ptg. Buat BBQ skali. kalau Datin biah nk ikut, biar dia follow. Kalau adik bradik aku nk joint pon boleh aje. Lagi meriah. Tp ntah jadi ke idak ni. Silap haribulan gi berkubang sungai kt umah aku tu je, Templer Park. hehe..

Tp yg pastinya, esok pepagi lps subuh tu aku dah kene campak bebudak kt umah mak. Sbb kaman kene jadi driver aku smp mlm. Job aku sok kt area Kajang & Bangi. Dari pagi (nikah) - petang (photoshoot) - mlm (sanding) kt Bangi Golf Resort. Mampos le kalau aku gi sengsorang sesat barat tak jumpa jalan. Baik aku usung si Kaman!

Pada kowang semua, aku ucapkan selamat berholiday & Gong Xi Fa Chai!! ^_______^


19.1.12

::HARAPAN MAMA UTK ANGAH::

5 PENGOMEN

18.1.12

::JAWI vs RUMI::

13 PENGOMEN


ERK!!! 
BB, ni jawi ke rumi nak oii?
konpius mak!

17.1.12

::MAJLIS BAHA::

3 PENGOMEN
Harini aku laki bini dgn Angah gi HUKM. Ada majlis ulangtahun ke 10 BAHA (alat pendengaran). Aku pon Prof jemput skali utk berucap (sib bek bukan mengucap). Sius aku sendiri tak prepare apa pun utk ucapan tu. Buat jugak le isi2 penting tu mlm td. Tp bila tiba je time nk berucap tu apa tulisan pon x nampak. Yg tau tetiba aku spontan je bagi ucapan ala2 santai. Makanya tadi, aku adalah org yg paling lama berucap kt situ. Hak hak...sib bek jumpa tangga turun ;) bukan berucap apa pon, criter pengalaman ada anak microtia mcm Angah. Pastu aku ucapkan terima kasih kt semua yg membantu. gitu2 jelah :)


nama mak terpampang uolls! ;)
tp dowang salah eja nama Angah. takpe, kali ni yg penting nama mak. muahahaha

angah & kawan2 isi borang register pesakit yg guna BAHA sendiri..

kami antara yg terawal sampai. GIGIH!

semua Prof2 duduk kt depan tu..

ucapan dari Prof Dato; Dr. Jaafar & Prof Dr. Asma

sronok Angah dpt potong kek ;)

tayangan video cara2 implan utk BAHA

 
ada gaya mcm pensyarah tak?
ke...mcm wakil rakyat? kalau aku jadi wakil rakyat, kompom porak peranda negeri! haha

-gambar mak kene edit bagi cantik ye anak2. hehehe..
payah bila camera dah jahanam ni. sakit je ati bila nk snap. huhuhu

barisan pengerusi, penasihat & pasukan BAHA HUKM

 wakil media dari RTM pon ada gak tadi..

 cenderahati ^_____^

16.1.12

::DOWN::

6 PENGOMEN
Tak best langsung dpt appt hari Isnin. Ramai giler patient. Sejarah sungguh harini tunggu nk jmp doc dari kul 10pg - 2:30ptg. Amik ubat bagai, kul 3:15ptg baru siap =( dah le kedemaman. Rasa mcm nk baring je kt kusi tu tadi. Dgn sedihnya sbb tgk semua yg dtg berteman. Aku je terkonteng2 sengsorang. huhuhu...

Tambah tak best bila doc ckp result darah aku makin tak cantik. urine toksah criter la. tetap camtu. tahap maksimum punye. Darah 5+, Protein 4+. Doc bising2 tadi sbb kolesterol aku 10.2! Dia ckp anytime aku bleh dpt heart attack / strok. Dia paksa aku pantang makan dlm 3 bulan ni dia nk tengok. NO NASIK LEMAKku sayang, NO seafood, NO kentaki, NO mekdi, NO goreng2. Kalau boleh mkn yg rebus2 je. Camno tu? boleh ke aku ni? sebelom ni dia suh aku kurangkan je. Tp kali ni dia suh aku jauhkan dulu benda2 tu semua. Huwaaaaaaaaaaaa....

Buah pinggang aku pon skang ni dah rosak 60% + . Maknanya dlm setahun dua lagi kene buat dialisis le. Alamak, hilang le vouge mak uolls -_______-"

Esok ni tak tau le camne aku nak naik stage kt HUKM tu. Demam skali ngan selsema. Mau brenti jap mintak nk hembus hingus. Dgn takde prepare nk ckp apa benda lagi...camne ni? hhhrrmmmm....

15.1.12

::AHAD, ISNIN & SELASA::

3 PENGOMEN
NYAMPAH betol la skang ni, nak update pon takde mood. Dgn camera rosaknya bagai. Boleh pakai, tp blur la. Adoiii...sakit jiwa dibuatnya! Pagi tadi gi b'fast kt umah si AJ skali ngan anak branak. Pastu gi umah kawan kt Kota D'sara, amik barang2 makeup yg dia nk let go (jual) . Ayoyo, gumbira bunga2 hati aku bila dpt brg2 mekap yg dah lama aku idam2kan. Senyum meleret aku dibuatnya. ngeeeee.. ^______^ blk umah telek2, belai2 dulu brg2 mekap tu semua baru susun dlm kotak mekap. 

Blk dari umah kwn aku tu, trus ke Taman Metropolitan Kepong bawak bebudak ni main kt taman. Dah jenoh main, trus blk umah. Aku lak, smp2 tu trus masak dulu. Dah suap bebudak mkn, aku mengadap brg2 mekap tu pulak. Skang ni dah rasa mcm nk demam badan. hingus meleleh2! ni sume sbb berjangkit dari si Adek le ni. haihhh...tp elok gak sbb esok mmg aku ada appt kt Hosp Selayang. MC le uolls.

Selasa tu pulak aku laki bini cuti nk bawa Angah gi HUKM meraikan sambutan BAHA yg ke 10thn. Yg seksa syioknya, aku antara 4 ibu jemputan khas yg akan dijemput naik ke pentas!!! hohoho..camno le aku ni nnt. Jgn le aku tergedik2 kt atas tu. Mau malu majlis tu. Dah aku kabokan pada Prof aku x bleh nk serius2 sgt, dia kata dia konpiden ngan aku. camno tu? haritu nnt aku kene criterkan pengalaman aku dpt anak mcm Angah, kenapa aku pilih utk alat pendengaran BAHA tu, apa perancangan kewangan aku utk Angah...eh, memacam le lagi! huhuhu...harap2 semua ok le nnt. Jgn smp aku kene halau turun stage lak. Naya! haha...

11.1.12

::BILA KELIWON BERCATWALK::

16 PENGOMEN
Sama mcm 2thn lepas gak le kes ni. Makeup retis nak jadi model jugak. Tak padan ngan ketotnya. Sendiri carik susah, mekap siap2 kt umah. Smp sana mekapkan lagi 2 org talent pulak.

Tp aku agak ralat la sbb Qimie (camera aku) rosak. Gmbr banyak blur. Pic aku masa catwalk tu pon 'curik' dari org len. huhuhu.. Eh, lupa lak nk bgtau apa ke nama event ni. Cinta Aliah Gallery dpt jadi Offical Makeup Artist utk Ekspo Perkahwinan Malaysia kt Maju Junction haritu. AJ dapat peragakan baju2 butik skali kt sana. Makanya, mak harus le mendiva uolls. Mak sebagai pembuka tirai fashion show tu lagi hokeyyyy..ye, mak giler kuasa! muahahahaha...


6.1.12 - mlm tu training ngan model2 lain kt butik si AJ.
huiiiiiii...sumenya tinggi cam galah uolls! 
aku sorang je yg ketot. aiyoooo..

thn depan Along dah boleh join gamaknya ni. amacam AJ? heh heh

nak jugakkkk tu! haha...si Along & Naemah ;)

7.1.12 - pagi lps makeup posing dulu ngan bebudak.
ada mcm snow white & si kerdil2 tu tak? muahahahaha

POYOnye!
-model lens RM20

selalu cantikkan org len, kali ni cantikkan diri sendiri plak.
cantek ke kau pompuan? ;P

Diva Bantut -_____-"


2 model yg aku makeupkan haritu


tu dia!!
ada sekali tu lagu tersangkut kau. ayoyo, terkulat2 mak catwalk kt situ. sib bek lps tu ok balik.

kennnnnn...

aiman pon ada kt sana haritu.
Iena, CT & Linda Gebus pon dtg ;) thank u darlings


 cantik jugak aku ni...
-mati le statement up sendiri! *_____*

 
 
^______^


klik klik (^_^)

 

My Life as a Mother and Wife Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei