31.5.12

::ANAK CULIKAN BARU::

5 PENGOMEN
KOWANG penah dengar 'Anak Culikan'? haha...aku skang ni kan mmg kejenya menculik anak org pastu buat mcm anak sendiri. Sesuka ati je bila nk amik, bila nk pulangkan balik. Ni anak baru aku. Adik kepada budak yg selalu aku culik dulu tu, Haziq. Baby baru ni namanya Hazrif. Sangat cute mcm anak jopun. Suara mcm budak dah sunat. Bukan men beso sore dia. Tiap kali aku tgk dia mmg rasa geram sungguh! rasa aku mkn nk telan2 je baru puas ati. Haritu dia dah mengantok tp x boleh nk tido sbb aku dok le kemam2 pipi cembong dia. Adoi la...geramnyaaaaaaaaa! bila pulangkan balik kt mak pak dia, abis pipi bau pekong molot aku! haha...gasak le kau. Umah dowang betol2 kat depan umah aku. Senang aku nk usung ;)

 budak jopun!


 rambut bukan main lebat itam..

 baru nak masuk 3 bulan dah pandai borak..
bila dia berckp, rasa mcm nk ratah2 molot dia!


 mlm ni mak pak dia ada buat kenduri kesyukuran & tahlil kat bawah penthouse aku flet kos rendah, makanya harus mlm ni duk berkampong kt bawah ;)

30.5.12

::DATIN BIAHKU CAYUNK::

7 PENGOMEN


SAYANG MAK SANGAT2!! ^_______^





29.5.12

::KENDURI KAWEN::

1 PENGOMEN
SABTU pepagi buta haritu sempat aku gi tepek mekap client nikah (client mintak mekap giler bapak punye natural je. hehe. kowang bleh tgk kt BLOG MAKEUP). Pastu berkejar balik umah angkut bebudak tu gi makan pagi. Blk je umah, trus siap2kan dowang nk ke kenduri kawen sedara si Kaman kt Gombak lak. Meriah giler sbb semua org kampong ada. Blk dari kenduri tu aku kidnap boipren (FIL) aku blk umah ;) 

kaman + anak2 buahnya + mok (nenek)

ika memalu meow ;)


3 meja anak branak kami je ;)

si pengantin Nur Aty yg cantek manes

cute gift dia...bisekut in a jar. gitewww

sronok si kaman dpt jumpa kengkawan sekampong ;)

kami yg ala2 ceria dlm gundah!
panas giler babun time ni...aku dpt rasa peloh meleleh2 kt celah kangkang. huhuhu


28.5.12

::HADIAH MEWAH DARI ADEK::

6 PENGOMEN
comel tulisan adek kan?

bunga

buku + rumah

kereta

mama balas blk dgn nasik goreng udang besar tesco (sempena hari ibu haritu). 
motip? - lambat giler update criter psl hari ibu ;P

25.5.12

::JUMAAT::

3 PENGOMEN
25.5.12
 
TAK tau nk tepek tajuk apa. Aku asyik le terlupa nk upload gambar dari pc kt umah. Kalau x, bleh hapdet bergambo ;) 

Aku dh start keje dari Rabu haritu. W/pon kepala tingtong lg, tp masuk gak la opis. By the time hari Khamis tu aku dah makin sembuh. Harini lak dah boleh mkn nasi dengan jayanya. hehe..

Pepagi tadi aku hntr Datin Biah, Along & Dillah (anak si iena) gi komuter rawang. Dowang nk blk Melaka. Sronoknye dpt balik kg...huhuhu. Aku x dpt nk balik sbb minggu ni ada job mekap. Harini pulak boipren aku (FIL) dtg dari Jeli dgn nenek & anak sedara. Esok ada kenduri kawen sedara belah laki aku. Sib bek la job mekap aku tu pepagi buta, dpt le aku join kenduri dowang kt Gombak sok. Tak sabar nk pelok ciom boipren aku tu. Giler tahap gaban kau! thn ni kami x blk lagi kelantan. Org tu tu je yg rajin turun sni. huhuhu...sian abah. 

Sok pepagi buta kul 6 lebih aku dah kene gerak gi mekap nikah. Ahadnya pulak ada mekap sanding kt Kundang. Tak tau sape nk aku mintak tlg temankan. Si Along kt Melaka. Kalau xde org tlg aku, mau kejung nnt sbb ni majlis sanding. hrrrmmmmmmmm..

Syukur sgt sbb akhirnya ada gak rezeki masuk. Sepanjang bln 5 ni aku langsung takde job mekap. Memula tu rasa down jugak sbb $$$ yilek. Tp rupanya Allah tu adil kan? kalau aku ada job mekap tak ke naya? sepanjang bln ni memanjang je aku sakit. Bukan skit2 lak tu. Lagi pon bukan senang kalau nk pas job tu kt org lain tau. Takut client xmo org lain yg makeupkan..

Ok le wei. Selamat bercuti utk kowang semua. Yg mana gi holiday tu, enjoy k. Yg nk jln jejauh, hati2 memandu. Lebiu all!

23.5.12

::XTVT HARI MAMA::

6 PENGOMEN
Hari Mama haritu aku angkut bebudak tu gi main kt taman je. Kami ke Taman Tasik Perdana..

naik ketapi dulu. skang ni kene bayar ooo..kami anak branak kene caj 4 hengget.

(sehari sebelom aku jatuh sakit. tp hari tu pon aku dah rasa x sedap badan sebenornya..)
 ini budak tetik tomel bukan sebarangan budak ye. dia sangat cerdik bila bercakap. mak kagom nak ;)

boleh pulak si Angah terlena naik ketapi yg terhoyong hayang ni. hehe..

my girls






mama bawak kowang men mainan, bukan men pasir. isk..


si anok dara,
cuti skolah ni dia duk ngan datin biah kt melaka..

mama pon nk men skali..
tertonggeng2 aku masuk dlm benda tu. kowang jgn tak tau, menjerit2 aku main gelongsor. gayat uolls! agaknya tu sbb la sakit, jin tmpt menan tu sumpah aku kot ;P


4 budak, 4 jenis perangai ;P


ok, dah tu...kita gi mkn pastu kita gi sembah sujut datin biah lak...ngeeeeeeeee ;)


::TAKZIAH::

4 PENGOMEN
TAKZIAH utk keluarga Arwah Norma yg meninggal dunia jam 1 pagi tadi..

AL~FATIHAH utk arwah -_____-"

detail: BLOG MOON


21.5.12

::IDOP LAGI:

16 PENGOMEN
21.5.12
Alhamdullilah.....aku idop lagi!

Lepas seminggu aku sakit teruk smp tak boleh nk mkn apa2 pon, smalam aku dpt mkn stengah pinggan nasi. Harini pon aku dpt mkn dlm 5 suap. Cukup la tu utk dptkan tenaga skit. Teruk sungguh aku sakit kali ni. Muntah2 non stop, lps tu demam panas pulak. Time demam tu aku terpaksa pakai nite pad sbb aku x boleh nk control cirit air yg kluar. Aku lak mmg kene gigih bangun dari bilik ke jamban utk muntah sbb tiap kali muntah, abis sume rongga2 kluar air skali! mmg tak boleh muntah dlm besen.

Aku start sakit tu hari Isnin, pitam2 & muntah2. Hari Rabu blk dari homeopathy aku trus kene demam panas. Kowang bayangkan lah, dah le sakit..demam hinggap lak. Adoiii...mcm dah tak sanggup nk tanggung. Mlm rabu tu aku gi jugak le ke Emergency Spital Selayang. Aku ingatkan dpt le masukkan air sbb time tu dah 3 hari aku tak mkn. minum pon kejap je, pastu kluar balik. Tp, mmg frust giler!! tak dpt msk air pon :( doc tu buat blood test & x ray utk cek denggi aje. Denggi??? walhal aku dh ckp dgn dia, aku baru je demam. tp sakit dah 3 hari. Aduhaiiiii....tekanan sungguh aku dgn emergency ni tau. Aku tunjukkan buku buah pinggang aku pon dowang takmo tengok. Time tu mmg laki aku tolak dgn wheel chair je sbb mmg aku tak larat langsung nk berdiri + berjalan. Doc tu ckp dlm darah aku ada kuman demam biasa aje. Takde denggi (denggi lagik) haihh...so, aku laki bini pon balik jelah umah :(

Esoknya tu keadaan aku lagi bertambah teruk. Kuning tu toksah criter la. Aku mmg dh give up dah. Kesian aku tgk Mak + Abg Kaman susah payah jaga aku. Adik bradik pon blk keje je jenguk aku kt umah. Tp lega sgt bila Sabtu haritu akhirnya aku dpt jamah nasi. Elok lak lps tu tak muntah, aku cepat2 telan ubat. Rasa ringan skit badan w/pon tak sihat lagi. Tp tak tau le bila aku nk sembuh betol ni..tak larat lagi nk gi keje. Sib bek la dowang sume kt opis tu paham. Kalau kt opis lain, aku rasa dh lama aku kene buang keje ;p


 ni le ropa aku..
 cantek skit dari hantu kak limah ;)

14.5.12

::TUAN BELOG PITAM 18 KALI::

7 PENGOMEN
HA, tajuk pon dah nyatakan segalanya ;)

Mlm td aku dah start sakit2. Pagi ni bangun trus pitam2 ntah brape kali. Takleh tegakkan badan masa berjalan. Makanya, terdampar le aku mcm ikan tak cukup oksigen. Kebetulan Si Along pon x sihat. Demam panas, ada geng le aku bersakit2an dengan dia kt umah ni.

Ptg ni baru boleh bangun. Kebuluran, masa bubur nasik...telan je buat lapik pewot. Jap lagi Kaman blk, baru bawak Along gi klinik. So, esok2 jelah aku hapdet belog ni ye. Bubyeeeeeeeee!

12.5.12

::SELAMAT HARI MAK::

2 PENGOMEN




Selamat Hari Ibu utk semua mak2 jugak ^______^

11.5.12

::SESEN PON X KLUAR::

6 PENGOMEN
 smalam aku bawak bekal. 
pagi, aku mkn pau kelapa belen pagi sebelomnya tu. aku panaskan guna microwave opis & buat telor 1/2 masak 2 bijik. tghari lak aku panaskan je nasik, sambal, ayam & bontot goreng belen mkn anak branak mlm tu.

jemput mkn kengkawan ^_____^


10.5.12

::TOTI si PENGECUT::

10 PENGOMEN
ekekekeke..si gomok ni takmo kluarkan kepala.
dia takot tgk camera ;)

tengok dia gerak..


hahaha...sanggup dia kais pakai kaki je..tangan dia sorok.
adoi la Toti, lawak la mama tgk kau ni.

makan kuat! mana tak domok?

si Sofi ni pulak kecik aje. makan kurang tp kuat tido! isk..

biasanya mcmni le, sekor kt luar, sekor lagi membuta

dah jenoh main bawah meja, mama angkut lak dowang berenang dlm air. 
Lps makan, masuk rumah memasing terbongkang tido!
^_____^



klik klik (^_^)

 

My Life as a Mother and Wife Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei