28.9.12

::AL~FATIHAH::

3 PENGOMEN
28.9.12



Salam takziah buat sahabatku SYAFA di atas pemergian 'Mak'nya ptg smalam. Aku tau kau kuat Sya. Aku harap kau redha dengan pemergian mak. Semua ni dah tertulis utk arwah. Semoga roh arwah dicucuri rahmat & tenang di sana, amin. Al~Fatihah..


Sempat gak aku & geng2 yg lain gi ziarah arwah kt hospital haritu. Nampak lain sgt rupa dia dari masa dia sihat dulu. Rasa mcm tak caye je tu dia :( memacam cara dah anak2 cuba utk sembuhkan kembali maknya. Tp tuler, ajal maut sume di tangan Allah... -______-'

::BB d NOTI::

2 PENGOMEN
28.9.12 

Macam ni punye pesen tido pon ada. Kalau dgn BB ni apa2 pon boleh..hehe...





27.9.12

::DAH LE TU..JGN MERAJUK LAGI. BUROK!::

6 PENGOMEN
27.9.12 





Udah2 le 'uwekkkkkk uwekkkkkk' tu lalink oiii. Burok bebenor jelir jelir lidah gitu tau tak? Ai dah tgk dah. Siap ulang 45kali lagik. Tengok sampai leleh2 air mata dgn air idong ni. huhuhu -_______-"

Apa2 pon Ai doakan yg terbaik utk kowang berdua. Semoga Gee cepat2 sembuh & sihat mcm sediakala. Sok lusa boleh le lalink bawak dia gi holiday kat Jeram tu. Pastu kita sama2 balik Kelantan, mandi sungai kat kg Kaman ye...

All the best for lalink & gee. muahhhhhhhhhhhh!!

::HEPINYE DIA::

3 PENGOMEN
27.9.12

PTG smalam angkut angah ke HUKM. En. Bob nk try ukur besi yg dia dah buat tu dgn abutment kt tinga Angah. Takut x ngam pulak nnt. Naya je tau..besi tu mahal giler. Nak buatnya tu pon payah. Tp syukur sesangat sbb betol2 ngam dgn skru angah ^____^ 


besi ni nnt dia akan smbg kat 'tapak' vistafix (tinga pelsu)

ni le tapaknye. tp nnt en. bob nk nipiskan lagi..

acuan ni le yg adek buat haritu utk angah. tp ni lilin punye..baru nk test..

bukan main sronok lagi anak mama ni... ^___^

testing...tetsing..

angah punye!

ni le cth2 telinga vistafix yg en. bob sesaje buat...real kan?



25.9.12

::BERGEDIK2 DGN FAMILY TERCHENTA @ JERAM::

9 PENGOMEN
25.9.12

HA...amik kau! lama gak aku x hapdet blog sengal ni. Sabtu lps pepagi buta lagi anak2 datin biah dah bersiap2 nk ke Jeram. Jeram tu kt Kuala Selangor. Dari rumah aku, ikut highway LATAR dlm 40mnt dah smp. Kami sewa 2 apartment kt Pantai Indah Seaview Resort . Mmg berbaloi sewa kt situ. Dah le murah melampau, luas & selesa giler i tell u...


kami b'fast kt pantai remis dulu. makanan yg kami ada toksah criterlah. lumayan & sedap! memasing dah siap masak dari rumah. Alhamdullilah, murah sgt rezeki. Bleh mkn 2 hari kami kt sana ;)

pompuan ni feeling sengsorang mkn nasik lemak meletops dak iena kat tepi pantai..

kami mmg sengaja smp awal, so..sebelom check in tu kasi bebudak berendam dlm swimming pool dia smp kecut dulu..yg best tu sbb guest x ramai. mcm family kami je yg ada kt pool tu. hehe..

ketua rombongan yg pucat lesi dgn jerawat yg bertenggek di dagu. manissss kan? - pitam!

yeahhhhhh!

anak ketua rombongan yg sama naik gedik dgn mak dia. haha...



 


apartment ni mmg kami ketepikan sume perabot dia. sbb yg duduk kt sni sume yg dah beranak pinak. apartment sebelah cantek je sbb yg duk situ sume 'bujang2' ;)

ptg tu kami ke pasar pantai remis beli seafood nk buat BBQ. skali, ternampak lak oyster fresh. mampos le haih...kat situ gak aku & ayoi belasah mkn. TERBAEK!!! fresh giler2 punye. Sodap, manis..huhuhu...nak lagiiiii!!

tgk molot aku tu tgh penoh. aduhai...bestnya!

gua kan otai. nama bertampal2 kt tiang. kau ado?

berBBQ kami mlm tu. sume ada. ayam ada, seafood ada. kerang besar tapak tangan pon ado! haha...


memasing gigih!



pemandangan dipagi hari...nyaman...




balik tu kami singgah lagi ke pasar pantai remis. beli seafood utk bawak balik..

fresh!!

minatang ni le yg aku + ayoi mkn mentah tu. perghhhh...sodap! 8 ekor kami balun haritu. muahahaha

keluarga gonjeng Datin Biah ^_________^ 




21.9.12

::MENU ORG DEMAM::

12 PENGOMEN
21.9.12 

MENU org demam mlm tadi. Minum lak dgn air aiskerimsoda. mmg terbaek!!! 



^______^

20.9.12

::KARI SYORGA::

9 PENGOMEN
20.9.12 

GILER la skang ni. Aku mcm tak tau nk hapdet apa kt blog ni. huhuhu...sebab tak sihat kot, ke sbb ada tekanan mental? tekanan jiwa? eh, ntah le... -______-'

Masa aku gi mekap haritu aku mmg tak sempat nk masak apa2 sbb kluar awal pagi. Kul 6:45pg dah bertolak. Lagi pon haritu ada jiran aku yg buat open house. Kirannya nnt aku anak branak tompang je mkn kt situ ;)

Tp bila aku smp2 je kt umah bau kari menusuk2 dlm lobang idong aku yg maha luas ni. wah wah wahhhhhhh...abg kaman masak kari ayam le uolls! Terbaek! pandai jugak dia masak gulai2 ni. Pagi tu rupanya dia gigih gi umah mak mintak resipi & ajar cara2 nk masak kari. hehehe, sib bek menjadi. Sedapppp sgt! Anak2 pon pakat puji. Smp tercicir le spender dia sbb sume puji sedap ;)





terkenang2 lak kt kari ayam ni. ish...

aku tumbuk sambal blacan je ;)


18.9.12

::SEDIH!::

8 PENGOMEN
18.9.12



SANGGUP pompuan sial tu campak anak sendiri!!! Ya Allah...aku x boleh bayangkan apa lah perasaan dia buat camtu -______-" 

Dia takde rasa simpati skit pon ke? Baby tu dah lama duduk dlm pewot dia. Gerak2 bagai. Isk. Pelik la..ke, dia tgh meroyan sbb boipren lari? Adoiii..kalau aku pikir dlm2 ni, kompom sok demam aku dtg balik. huhuhu....

Ni aku amik dari blog abg sham Ondsence..bleh klik kat SINI

14.9.12

::BERTERAPI KAKI::

12 PENGOMEN
14.9.12 

MLM tadi gigih laki bini turun gi tkt 1 sambung terapi kaki. Kasi buang sume toksin2 yg ada dlm badan. Aku ni speSIAL skit. Dpt sponsor 10 kali terapi kt situ..hehe..


kaki kene rendam dlm 30mnt..

yg terapung tu sume kolesterol aku ;)


tu diaaaaaa!
budak tu kata ni sume campur skali dgn sakit2 sendi. a'ah, betol..aku mmg tgh merana sakit sendi pon ni. huhuhu..

pakcik kaman pon buat gak..

umang aiiiii! byknye kotoran....ish 



13.9.12

::BLOG MC::

5 PENGOMEN
13.9.12




tuan blog tak brape nk sihat, makanya blog pon dpt MC. 
takde entry buat masa ni ye kawan2..huhuhu

klik klik (^_^)

 

My Life as a Mother and Wife Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei