30.11.12

::PROGRAM BERSAMA HABANG2 POLIS::

1 PENGOMEN
30.11.12 

Ahad haritu (25.11.12) dari pagi lagi dah meriah kat bawah blok umah aku. Memacam program ada..


bebudak yg nk bersunat kene sembur air dgn abg bomba. Dowang kene kerat kat bawah blok umah tu je..hehehe

org kuat program... Inspector Kaman




windu along...huk huk huk


tudung aku dgn kaler kete polis ni sama tema. kau hado?

 







perbarisan nk menyambut .....ntah, aku pon x ingat sape. tp org besar polis le. hehe..


my anak2 dara tomei ;)

bersemangat sungguh..

bikers


wow! -cuci mata sat (tengok moto, bukan tuannye) muahahahaha



bersilat pulak..

perlepasan belon dari tingkat atas...menjadi jugak ;)

aku & the gangs

real oooo...

cara nk membenteras kecurian moto/kete

pinjam anak org jap


polis tu tgh acu pistol tau. aku rasa mcm tgh tengok scene shooting je. 


ptg tu kebulur anak branak trus gi Jusco Rawang

^____^





28.11.12

::AYOYO...TAKDE RESULT PULAK. SENTAP!::

7 PENGOMEN
28.11.12

(giler panjang tajuk..kahhhhhhhhhh)

Ni aku copy paste je dari status FB aku...hehehe

Utk pengetahuan kengkawan semua (ramai yg sms tanye khabar harini): Result biopsy aku tak siap lagi uolls! huhuhu...doc mintak aku dtg blk ke hospital sebulan lagi. Tp result blood test last week punye ada. Ketidakstabilan buah pinggang aku makin jatuh merundum. Aku skang confirmed dah stage 3 - stage 4. Doc anggarkan kemungkinan utk aku dialisis dlm tahun depan (ayoyo, ilang vouge mak!) eh, bukan 'tahun depan' tu sebulan je ke lagi?? huwaaaaaaa! itu pon dia tak brani nk janji sbb apa2 pun kene tengok result biopsy yg haritu jugak. Doc dah mintak aku berbincang dgn semua adik bradik standby utk urusan transplant. So, kowang semua (anak2 datin biah), bersiap sedialah ye ...aku nak ratah buah pinggang kowang tu (x dpt buah pinggang, buah dada pon boleh) muahahahahaha....gasak kowang. caiyok!!! ha, itu je laporan buat masa ini ye anak2. Lain kali aku update lagi psl kidney aku ni. Harini mak rasa mcm retis pon ada sbb sms bertalu2 tanye khabar. mekaseh banyak2 tau. Lebiu alls ♥

27.11.12

::MAK STRESS NAK!::

11 PENGOMEN
27.11.12

 

 hidup sebenar yg org lain nampak adalah tak sehebat yg org lain sangka
'yg tersurat, tak semestinya sama dgn apa yg tersirat'

.....mula dah meroyan pompuan sewel ni! hehehehe...aku sebenornya tak brape nk stabil mental ngan fizikal skang ni. biasalah hidup kan? memacam dugaan ado. selagi boleh tepis, kita tepis...kalau takde daya sok, mau terkangkang tergolek dog dlm longkang. time tu, gasak le kau sana. Eh, aku merepek lagi ni..ish

Esok aku gi hospital, doc nk kasi tau result biopsy haritu. Memula haritu aku macam merisau giler babun. Tp ntah nape risau tu makin kurang lak. Rasa2nya mesti ada miracle esok ni. Ntah2 result aku cantek mcm aku gak (sila muntah darah). Elok je semuanya. Makanya, sambung je mkn ubat mcm biasa. kan? kan? kannnnnnnn? (nak sodapkan ati sendiri. hahahahaha)

kowang pon tlg doa2kan utk aku skali ye ^____^ cayunk kowang ketat2.


 
bersempena nk amik result tebok buah pinggang aku esok, aku tepek kt sni gambar aku harini yg ala2 minah arab dari Batu Caves, Selangor utk tatapan kowang semua....
(harini aku pakai skirt kembang setaman. nampak sopan, tp jalan tetap mengengkang-ngengkang) 
ha, kau mampu???


26.11.12

::ALAHAI, SUWIT SUNGGUH::

4 PENGOMEN
26.11.12 

Alahai anak2 mama...suwit sungguh kowang sume. Ni keje si BB & angah le ni. Buat senyap2, pastu letak atas meja mekap aku. Touching...tp ada gak rasa kelakarnya. hehehe...




^_____^ pandai bodek woo...

yg ni memula aku x perasan tau, tp bila ditelek2, dikebek2, baru aku prasan..skolah mama, skolah batu. skolah abah, siap bertangga bagai. hehehe, agaknya dowang dpt idea dari rumah kampung kami kot.


yg ni tak boleh blah 'kami sekeluarga sayang sesama sendiri'
...tp tersirat sungguh maksudnya ni. huhuhu -____-'


abah + mama + along + angah + bb + adek


hantu??... (mama le tu kennnn) ;P



Harini Along blk melaka dgn datin biah. Anak sam + anak iena pon ikut skali. Lps ni gi mekap, takde la geng aku. terkulat2 le aku sengsorang. huhuhuhu.... tp dlm seminggu dua je kot dowang kt Melaka tu. Takyah le lelama long. mama sunyi takde geng :(







23.11.12

::JOM MAIN::

12 PENGOMEN
23.11.12 

DAH lama aku dok melangut kat umah ni. Boring gak rasanya. Kelmarin ok lagi sbb dpt kluar merayap lps balik dari amik darah kt spital. Ptg tu pulak aku gi hntr mak & along gi umah dak ayoi kt PJ. Dowang lepak kt sana dlm 3 hari kot. Ikut rasa hati mmg nk ikut lepak skali, tp takut tak selesa lak. Lagi pun, sian kt Adek...rindu nk tido ngan dia nnt. Makanya, duk jelah kt umah ni. bleh gak ngemas skit2 barang bebudak ni. Tp tuler, aku skang ni tak brape nk ada mood. huhuhu...

Pepagi smalam aku dah siap suap bebudak ni mkn nasi + telur, tengahari tu aku angkut dowang gi main buai kt Templer Park. Takde org lain pon, sume menan anak2 aku je yg kongker ;)


BB

Adek

Angah

BB dah makin nampak mcm budak pompuan kan? tp kowang jgn terpedaya la..rupa paras mmg boleh mengaburi mata org lain. hahahahaha...perangai dia tetap BOBOY hokey!! adoi la BB...hehehe..mama cayunk dia banyak2 ^___^


Adek Diva!!! sangat2 diva tau..jenuh nk melayan! tapi, dia la yg paling cerdik & petah berckp. Ngalahkan kakak2 dia sume..

Angah tetap bestpren Abah dia ^______^
sepatutnya skang ni dia dh dpt telinga tu, tp sbb kami byk posponed nk uruskan aku ni, makanya..minggu depan le baru dpt kot. nk kene kaler2kan dulu tinga tu. Bila dah agak2 match, bleh la angah guna..





pow mama kepsi pulak...huhuhu...


sambung main....
dah le tu anak2 ooii, moh le kita balik. mama kowang ni dah mcm zombi sbb tak tidor dari semalamnya tu. skang ni mmg susah aku nk tido...tak tau nape. Berat pon makin turun.
huwaaaaaaaaaaaaaa...help!! help!!




klik klik (^_^)

 

My Life as a Mother and Wife Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei