31.12.12

::PERGINYA MAK LANG::

5 PENGOMEN
31.12.12 

Rasa mcm tak percaya yg Mak Lang kami dah pergi meninggalkan anak2nya & kami pagi semalam. Arwah seorang yg 'riuh'. Arwah jugak la yg banyak menjayakan majlis cukur jambul anak2 aku semua. Tiap kali lahir cucu / cucu saudara baru dia lah yg akan bertungkus lumus buat majlis kenduri. Kalau kowang tengok, mengalahkan majlis kahwin tau. Meriah. Dia murah hati...arwah suka 'bagi org mkn'. 

Arwah mmg ada penyakit. Tak silap aku sebelum ni dia ada hepatitis C. Skang ni cancer hati pulak. Tp idak le sakit terletak. Dia tetap meriah mcm selalu. Cuma start dari Khamis haritu dia tetiba dah tak larat. Baring je. tak makan & tak minum kata anak2nya...Badan arwah pun mula bertukar kuning dari hari Khamis tu.. Bila dpt khabar berita yg dia tak sihat, kami semua (datin biah & anak2) gi le melawat dia. Terkejut aku tengok dia nampak teruk sgt. Dah tak berapa nak sedar. Elok kami dtg tu, ada saudara kami yg suggest bawa ke hospital. Berangkut le ambulan bawak arwah ni ke hospital. Tp mlm tu anak2 bawa omaknya balik ke rumah semula. Mungkin doktor pon dah kata takde harapan kot. 

Pagi smalam masa aku on the way gi mekap kat Kundang, aku dpt khabar berita yg Mak Lang dah meninggal. Kesian gak kat laki aku sbb dia tak berkesempatan nk tengok Arwah. Dia kerja sabtu ahad tu...huhuhu..

Mudah-mudahan Arwah tenang di sana & rohnya dirahmati Allah S.W.T, amin...

Mmg kehilangan arwah amat2 kami rasai -_________-'











28.12.12

::PERSIAPAN KE SKOLAH::

3 PENGOMEN
 28.12.12

Camni le aku tetiap tahun. Start dari thn lepas semua anak2 aku bersekolah. Yg agak 'azab' skit dah tentu le Adek. Yuran tadika ngalahkan nk masuk universiti! hohoho...Persiapan bebudak ni skolah pon ala kadar je. Dlm2 ala kadar tu berhabis gak le fulus $____$. tong teng tong teng, dlm $700 gak terbang beli barang & buku. Tu pon dah habis bajet dah. Camtu le kan? duit skang ni macam air lalu je. Tp yelah, rezeki utk anak2 tu pasti ada. InsyaAllah ^___^  (tetiba feeling2 ustazah lak aku..heh heh)




 buku skolah

 baju skolah
Angah kene beli lebih sbb darjah 4 ni dia dah takmo jadi pengawas, dia nk jadi student biasa je. makanya, kene lah belikan baju lebih utk dia. Yg BB pulak mmg kene belikan yg baru sbb baju yg lama tu dah jadi cantik skit dari belacan. Lasak sungguh le hai....Baju utk along aku beli selai. Kain pakai yg lama punye je..

 kasut
beli 3 pasang ni je sbb yg lama punye boleh pakai lagi..

 amik kau! mcm nk bukak kedai stationaries ;P

 pembalut buku teks.
dah aku balut kat buku bebudak tu kelmarin...

berbahagi-bahagi

mmg kene buat gini le. kang ada lak yg tak puas hati.
ok anak2, belajarlah bersungguh2 tau, sbb mama pon bersungguh2 sediakan semua ni. 
eh, bukannye mama merungut..tp nk bagi kata semangat ^____^



27.12.12

::BESTDAY X'MAS ALONG::

5 PENGOMEN
27.12.12


25.12.12 X'mas haritu birthday Along. Bukan main sronok lagi dia dpt celebrate dgn BFFs dia kat Aeon Rawang. Abahnya yg hantarkan dowang. Berjimba2 le dowang kt sana smp ke petang. Balik tu potong kek dgn adik2 pulak kt rumah ^_____^





Happy 13th Birthday Along Qiqin Shiqin, Mama doakan agar semua yang terbaik utk Along. Semoga Along menjadi the best anak & kakak kpd adik2 Along. Mama ♥ u so much....muahhhhhhhhhh





24.12.12

::MAIN NGAN ARNAB::

4 PENGOMEN
24.12.12 

SABTU haritu pepagi buta lagi dah berangkut anak branak gi Bukit Tinggi main ngan arnab. Yelah, sian pulak kt bebudak. Cuti skolah ni tak ke mana pon. Kitaorg tak pernah smp sni lagi. Takde lah jauh sgt pon. Nak masuk situ pon murah, sorang $3 je. Tp kami tak naik le smp ke atas yg ada taman jepun & kota france tu. Lama gak la kami kt Animal World tu. Sronok bebudak tu dpt main ngan arnab (maknye pon sronok jugak...hehehe) 

nampak mcm bapaknya yg over xcited gamaknye...heh heh



rasa mcm nk bawah balik je..kiut sungguh!

manja...

Adek ngan arnabnye...


BB

Angah

Along & arnab tu dah nk serupa je mukanya...hehehe

anak baru kami 
(betol rasa mcm nk angkut bawak balik je...hohoho)

main ngan rusa lak...



anak2 aku takut ngan rusa ni...isk..apa la...

manja sungguh..



dilepas gitu je binatang2 kt situ...
mmg taman ni kecik je, tp puas ati ;)

rehat jap ^___^


amboiiii....gatal meleser2 ngan si kaman..


mak gedik pakai kasut anak, anak pakai kasut mak.
gitew...

donkey








^___________^





20.12.12

::HURU HARA::

17 PENGOMEN
20.12.2012

Cantek betol tarikh hari ni. Tp mood aku tak secantek itu. huhuhu...skang ni keadaan agak huru hara skit. Ada le skit2 masalah yg tak boleh nk aku criterkan kt sni. Pastu dgn masalah duitnya bagai. Bulan ni le kete yg dah terlebih mileage nk kene service, bulan ni jugak la nk buat persiapan anak2 skolah (yg bajetnya mau smp seribu hengget ni..) tu pon blom lagi termasuk caj yuran semester tadika Adek. Minggu depan ni pulak road tax & insurance aku nk kene renew pulak. Kowang bayangkanlah, utk kete je nk kene ada 2k sbb ni tahun pertama utk aku renew 'pak tam' aku tu. huhuhu...mmg bleh jadi sewel!

Nnt2 aku hapdet criter persiapan sekolah anak2 aku tu ye. Sabor ye Su. Kau jangan risau, mesti akak hapdet punye pasal tu. Tak pernah tercicir pon tetiap tahun. Yg pastinya, tmpt utk aku sopin perkakas sekolah anak2, dah tentunya Mydin & rakan2 seangkatan dengannya. heh heh...

Ok bye, nak sambung wat keje..kang tak dpt gaji lak aku. mau duduk dlm gua aku anak branak sok!

19.12.12

::PITAM EMPATPLOH KALI::

24 PENGOMEN
19.12.12


(wordless kononnye, tp ada gak sepatah dua kata :P)






mak feeling retis uolls..maapkan mak ye anak2

(pitam, bangun, pitam balik, bangun, pitam, bangun balik, pitam balik..kejungggggg!!)




*fan, aku tau kau mesti nk mengutuk aku kan? ye, ni modal! wakakakakakaka.....




klik klik (^_^)

 

My Life as a Mother and Wife Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei