31.12.13

::HEPI NEW YEAR::

1 PENGOMEN
31.12.13

Banyak dugaan + kenangan pahit manis tawar kelat masin payau sepanjang tahun ni. Semoga dengan kehadiran tahun baru semuanya akan lebih baik dari yg lepas. HEPI NEW YEAR semua...!!!



BUBYE 2013, HYE 2014

^_________^



::SESI BERLONGGOK ANAK BRANAK BIAH DI PENGHUJUNG 2013::

0 PENGOMEN
31.12.13

(tajuk entry panjang berjela. bolehhhh?)

Ahad haritu kami anak branak biah berlonggok kat PD. Mana lagi kalau bukan kat Seri Intan TM Resort. Si Iena sewa situ dari Ahad smp Isnin. Tp aku tak stay sana. Ahad malam tu balik. Dapat anak2 aku berkubang kat sana pun jadik le. Memasing dah hitam rentung aku tengok :P


mekaseh bebanyak ye na ^_____^

the makanans
memacam ada. CT masak laksa, siap bawak dapor panaskan kuah laksa yg meletop sedap tu. Iena ngan mak bawak nasik & lauk pauk. kuih, sandwish sume ada. aku sponsor air je. mih mih mih...

sementara nk tunggu check in, dak ayoi sewakan port kat tepi laut ni dulu..
makanya, bergosip lah kami anak branak kat situ. mcm nak tercabot khemah ngan sore petir kami. muahahahaha

separoh dari kami ^____^
(separoh lagi ada kat kolam dah)
Aisha (adik CT) sefamily pun join skali. Echa, anak si ema pun aku angkut. dia pun sama mcm anak2 aku, tak ke mana pun cuti skolah ni..

kau! sampai terkangkang aku makan laksa si CT :P

yelahhh...yelahhh...nak jugak kennn


BB, aiman ngan muiz je yg men pasir. yg lain sume awal2 dah berendam kat kolam.


kluar rumah terus terjun kolam

sambung gosip kat beranda ni pulak. hahahaha...

sampai kecut hitam kowang berendam!

hamboiiii.....bapaknye yg hover

smp kejung kaki si along, berkubang tak naik2

sronok beronok2 kowang ye ^______^

malam memasing dah keletihan, main lite2 je ha...
malam tu aku, abg long, sam ct balik. yang tinggal sana family iena, AJ ngan mak je :)



Hari ni aku dah start cuti. nak bawak bebudak ni settlekan beli buku & alat tulis apa bagai. Girls day out lagik! hehehe....ok, chau chin chauuuu...







26.12.13

::XMAS BESTDAY ALONG::

3 PENGOMEN
26.12.13

25.12.13 smalam genap la umur si along 14thn. Fuhhhh..jenoh aku nk branakkan budak ni dulu tau. Sakit 2 hari, 2 malam! contraction kuat giler tp last2 jalan bukak smp 4cm je. Aku nk suap makan pun payah, baru nk suap masuk mulut..sakit dtg. huii, tak dpt nk criter tahap sakit tu camne. Bila dah tiba aku masuk labour room, misi pecahkan air ketuban. time tu la baru dpt tau along dah lemas kat dalam. Aku ingat lagi doktor yg dtg bagitau kat aku yg aku kene buat emergency operation tu pakai baju raye. hehehe...doktor lelaki india muda lagi. Sian dia, kene gak buat keje time2 Xmas tu. Udah le mamacam hal jadi dlm operation room tu. Ubat tak brape nk jalan sbb aku bleh rasa dowang toreh2 perut aku. Pedih. Tak caye punye pasal, dowang suh aku try gerakkan jari kaki (sbb time tu dah bius separuh badan). Skali amik kau! aku angkat baekkk punye kaki aku. sume yg ada kat dalam tu kalut serta merta! hahahaha..tuler, org ckp sakit tak caye. Padan muka aku gak, dowang kasi gas tido pengsan terus :P Akhirnya...selamat gak kluar si along, 2.9kg. Masa tu mcm tak caye je ada kluar budak dari perut aku...huhu...Sekarang ni baby tu dah boleh jadi kawan gaduh, kawan gosip, kawan mengedik, PA aku gi mekap..All in One lah! Mama sayanggggggggg Along ketat2. Luv u so much. Semoga along menjadi yang terbaik dari yang terbaik ^_____^

Smalam tak kluar ke mana pun. Aku masakkan ayam kurma, lauk peberet along. Kengkawan baik dia dtg rumah ptg tu bawak hadiah. Pastu kene pedajal dgn geng2 flet. Abis kotor baju semua. Dia kene tabur tepong, campak telor ngan ntah apa2 serbuk kari bagai. Kira kalau campak dia dlm kuali bleh masak kari la...abis lencun 1 badan. hehehe..gasak le kau long oiii

kek sebeday along
beli kek ni kat kedai kek turun temurun kami, Wilton.  $36 hengget jew. 
tp nampak mewah kan? dah le besar. penipuan je sume ni. walhal ni kek span biasa je. ceklat ferrero tu along dah lama nak, aku belikan 5 ketoi tenggekkan kat situ. pastu yg stoberi tu pulak belen2 haritu si linda gebus bagi, tenggekkan jugak. kretip tak mak nyah heyy? hahahaha

'along, mama sebenarnya beli kek ni kat SR. tp kotak abis. dowang guna kotak biasa ni'  :P




                                        hepi bestday to uuuuuu...



makeup by mama

(mama kenakan ni skit je, ptg tu dia kluar kene tarik ngan geng2 dia kt depan rumah tu yg kene teruk tu. padan muke!)
lalalalalalaaaaaaaaaaaa




25.12.13

::NASIK MEMBUNUH::

5 PENGOMEN
25.12.13 


HO! HO! HO!


menu ahad lepas.. ;)

nasik lemak bontot hayam

santan + lemak bontot = kolesterol mencanak naik membunuhku




kepada semua kengkawan christian, Merry Xmas 
Hepi Bestday to Along QiQin, mama luv u so muchy-muchy 
^______^



24.12.13

::JALAN2 KEY ELL::

0 PENGOMEN
24.12.13

Sabtu mlm haritu lepas aku bagi perut bebudak semua kenyang, berangkut kami anak branak gi KL. On the way tu ujan gak. Tp apa ada hal kan? dah smp sana..rintik2 je. Jem tu toksah kire lah, mmg jem. Tapi redah jelah. Dapat park kete kat sebelah Sg Wang. Pastu pakat anak branak jalan kaki je jenjalan. Meriah dengan lampu2 nk sambut Xmas. Santa Claus je yg kami tak jumpa malam tu. Sekali sekala bawak bebudak jalan memalam kat key el ni best jugak. Dowang teruja tengok key el dah mcm negara omputih. Alahai, memasing menjakun...dah dtgnye pun dari rawang kennnnnn....hehe


dalam jamban pun menyempat aje..

kalau tak hujan lagi meriah kot kan?

pavilion



ketua rombongan

adek lagi kiut dari bear tu...hehe

^_____^

harta dunia & akhirat ...



23.12.13

::BUTIRAN DEBU::

0 PENGOMEN
23.12.13

Butiran debu lah sangatttttt :P

Kali ni lagi teruk dari yg hari tu punye. Melampau sungguh la. Aku ni bukannye apa, boleh je park kete kat tmpt lain. Tp aku malas nk berlari2 anak gi bayar tmpt parking. Kene gi mesin tu smp 2 kali turun, pastu nk menapak lak. huhuhu...silap haribulan, time petang nk amik kete time balik keje tu nnt ada org double park pulak. So, aku redhakan ajelah kete aku diselubungi debu2 berterbangan bak salji....

ni darling mamak basikal aku baru je lepas cucikan kete...apa pun tak boleh uols

salji turun dengan melebat...heh heh

nampak pasir yg menggunung kat hujung tu? 
(cantik lak awan time ni)

lori duk ulang alik amik pasir tu. sbb kat area opis aku ni ada buat projek apa ntah.  kalau hujan kat dlm tmpt parking ni boleh jadi kolam renang, lobang sana, lobang sini..beso2 lak tu. 
huhu...berserah jelahhhh...



20.12.13

::HUJAN LEBAT TP SILAU::

2 PENGOMEN
20.12.13

Balik keje Rabu haritu kat Batu Caves tetiba hujan. Hujan lebat giler tau, tapi silau! hoh! Rasa2 aku lah, ni le pestime aku jumpa dgn hujan spesis gini. Hujan panas tu aku tau la. Tp biasanya hujan panas mcm renyai2 je kan? tp ni beria lebatnya. Dalam gambar tak nampak sgt betapa bulat & terang silaunye matahari tu. Dah mcm org tak betol lak aku bawak kete time tu. Hujan lebat, tp pakai spek mate itam. Kau mampu..?? 




ha..matahari terik, tp hujan melebat dengan jayanya..
tp bila smp kt area Rawang, kering kontang! setitis air hujan pun takde.
Kuasa Tuhan ^______^



Aku skang ni rasa malas nak mampos drive time balik keje. Kalau biasa pun sebelum ni mmg molot aku ni automatik kul 5ptg je ternguap2 mcm molot ikan. Org lain hepi bila dah time nk balik. Aku lak stress. Ni pulak skang ni jalan memanjang je jem. Nak kluar dari opis aku ni pun kadang makan masa 10-15mnt nk lepas lintas jalan besar tu. Berderet kete halang aku nk buat U turn. Pastu MRR2 tu pulak, kekadang je jln clear. tp kau nk dpt jln tu clear ada lah sekali seminggu. Tu pun kalau nasib baik. Biasanya mmg jem la. Kadang tu jem membawa smp ke Gombak - Bulatan Bt Kep. Sangkak! Dah tu pulak skang ni rawang pun jem. Dowang buka 1 lane je kat depan komenwel tu. Penah sekali tu jemnya berderet dari Prima Selayang. Mati kering aku dlm kete! termuntah berluwek sume cukup. Kul 7:30 baru smp rumah. Walhal, biasa dulu kul 6:10 dah sampai. Mcm semalam, ok skit. Jem tak brape nk panjang. Kul 6:30 aku smp. Jenuh la uols. Dgn kaki krem kejung, dgn minyak kete menyusut. Ntah bila la dowang nk bukak jalan tu mcm biasa balik...

E'eh..dah merungut2 lak aku kennn...hehehe..ok la uols, hepi weekend ^_______^ lebiu all...





19.12.13

::MUKA ALONG + POSING ANAK BRANAK::

2 PENGOMEN
19.12.13

Memang dah tak reti aku nk tepek tajuk apa tiap kali buat entry, gasak kau situ! :P





isnin haritu bawak along gi hosp selayang, buat treatment muka kt day care.
aku lupa la apa ntah namanya..pentol ke apa. memula doktor biuskan setiap bijik tu selama sejam. dah kebas, dia cocok2 masukkan ubat. Bulan depan repeat buat benda yg sama sampai benda tu mati & tak merebak. Along ni kene jangkitan pox virus. kalau dibiarkan boleh penuh 1 muka....sian dia


padal masa ni dah mula rasa sakit. sengehkan jugak la muka tu kan long. nak posing punye pasal...
kaman dah sampai sini dah time ni. dia terus dari stesen bas gi hospital..


hari selasa pun kami amik coti. angkut bebudak ni beli baju kasut semua.
beli kat area rawang je. berpusing2 - Sakan - Tesco - HariHari - Mydin. jenoh dari kul 9 sampai kul 5:30 baru smp rumah. poyo giler. Walhal beli baju ngan kasut je pun. Si Adek la, nak kasut tapak merah la apa bagai. jenuh mencarik. Sib bek la jumpa jugak kt pekan rawang tu. hahaha...diva la kau dek. 

Ni pun sebenarnya aku dah habis adjust dah. Macam along aku belikan dia baju ngan kasut je, kain boleh pakai lagi. Kain & tudung boleh pakai yg lama.  Angah lak baju sepasang dgn kasut. BB punye baju 2 pasang dgn kain sek agama + kasut. Adek lak mmg kene beli full set la. 3 pasang baju skali ngan sek agama punye + kasut 2 pasang (tapak merah hokeyy). tudung 5 lai - utk adek, bb + angah. Beg guna yg tahun lepas jelah. Adek masa terima anugerah tu dah dpt 3 beg sekali. Bleh la guna yg tu je. 

tp buku sekolah ngan alat tulis pending dulu. bajet dah takdo. heh heh..


harta mama dunia + akhirat ^______^
sumpah mati, mama sayang anak2 mama...
(sempat berposing kt skolah angah, SK Bkt Rawang Jaya)


nape lak jari mama gerak2 ni? ada jin ke apa? camne nak gedik2 ni....ish

^_________^

 eeee...kau ni tinggi benor long oiii
tenggelam mama kat blakang. tersepit mak nak! ish..


Alamak!! lupa lak nak kempiskan pewot :P 
muahahahahaha...



klik klik (^_^)

 

My Life as a Mother and Wife Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei