22.7.08

EPPY 1st BESTDAY ADEQ..

19-07-2007:

Dari pagi td dh rasa cam x selesa je pewot aku nih. Arini mmg aku dh stat coti. Tak larat dh nk bwk pewot aku ni. Tup2 masuk tghari aku tengo kt spender aku ade turun tanda coklat2. Yahooooooo!!!! dah nk banak. Leh le siap2 nk gi spital jap lagi. Aku relax dulu tgk tv, layan anak2..laki aku lak keje. Dlm kul 3pm camtu, aku turun (berlenggang je sbb sume brg persiapan ke spital mmg dah prepare aku letak dlm kete) sib baik lak pulak. Kang org tengok aku sengsorang bergunduh gandah gi spital nk branak mcm tak berlaki lak! pastu aku stat enjin tukun aku..zooooommmmm! tak le direct ke spital..aku singgah jap kt kedai cina beli air milo kotak sedozen + roti utk aku bedal pas beranak nnt. sure kebulur la masa tu kan?..dah tu baru aku pi tmpt keje laki aku kt bt kep tu amik dia. Smp sana tukar driver lak. Time ni aku dh rasa sakit skit2 dah.

Smp je kt spital, aku tgg doc nk cek bukaan jalan. Ni kali ke 2 aku banak kt spital selayang. Sebelum ni ada gak aku banak kt spital melaka & HKL. HKL CAM SIAL!!! HARAM AKU NK BANAK KT SANA LAGIK!! HUH!! ha...sambung. Tetiba curtain kt katil aku diselak seorg doctor yg maha mudo lagi kacak!! ayoyooooooooooo karipulai!! Dia ni ke nak godok pepet aku cek jalan ni?? TAKDO DOCTOR LAIN KE WEIIIIII?????...terkemut2 dah muka aku. Tp takpe, aku control macho aku wat muka cam tak amik hal la konon. Leh lak dia sound "eh..muda remaja lagi dah nk masuk anak 4???" Time aku aku dh rasa cam nk terbang. Trus kembang bukaan jalan nk banak aku!! wakakakakaka...siap dia panggil doktor pompuan (kawan dia l agamaknye) nk tunjuk kt kawan dia aku ni muda remaja lagi dh anak ompat!! mak aiii...tambah kombang bukaan den! udah di godek kemaluan den ni ha..bukaan baru 1.5cm. Tp aku kojut gak la..sebelum ni masa aku nk banakkan anak2 aku yg lain mmg AZAB nk mampos! bukaan baru 1cm, dah bergegar katil aku tahan sakit. Kali ni aku leh borak2 lagik..sakit pon light2 jer..pastu doc tu masukkan aku trus ke dlm wad..

Masa dlm wad ni laki aku temankan aku smp habis waktu melawat (7pm). Masa ni pon sakit aku dh kejap2 dtg. Tp leh tahan lagi. Aku sambung lak borak ngan kakak2 katil kt depan aku lak..
10:00p.m.
Tido time..wahhhhhhhhh masa ni sakit aku rasa cam dh nk kuat. Tp aku baring ikut tip yg kawan aku_mummy kasi. Kononnye nk kasi bukaan tu cepat bukak la..kejap ngereng ke kanan angkat kaki kiri, pastu ngereng ke kiri angkat kaki kanan lak..

20-07-2007: (cantiknye tarikh!!)
12:00a.m.

Ayoyoooooooo..sakit dh kuat la wei. Tp x le sekuat anak2 aku yg lain tu. masih leh bertahan. Doc dtg cek bukaan baru 3cm??!! mmmmmmmm...takpe..tahankan jelah. Tp doc suh misi tu cucuk aku ubat tido kasi aku rehat dulu. Tp sampai kul 2 lebih pon aku lom boleh lelap mata. Apahal lak ni? bila dtg contraction, tangan aku ngigil..eh..x leh jadik ni, aku pon turun katil gi jln kt kaunter misi kt depan ni. "misi, akk rasa cam dah sakit kuat la".."meh kak, saya cek jalan" "akk gi baring kt katil"


3:00a.m.

"yelah kak..dh terbukak 6 - 7cm ni. leh le kita gi labour room"

aku capai tepon, call laki aku ckp aku dh nk masuk labour room. Mmg biasanya laki aku temankan aku banak. Aku ckp ngan dia bawak kete slow2..xpe, maybe lagi 3 jam baru aku banak. Pas siap2 baju baby, aku naik le kusi roda yg ditolak misi. Sempat lagi aku lambai tangan kt kakak katil depan aku tu..hihihi..

Masa dh nk smp kt depan labour room tu..tetiba bontot aku terjongkit!!! umang aiii...dah nk terkeluar betul budak dlm pewot aku ni!..aku pon ngan mulut pokpekpokpek aku ni jerit2 la ckp ngan misi2 tu budak dah nk terkeluar..

3:05a.m

Kelam kabut masa dlm LR tu. Aku pon x pasan ntah bila masa dowang pi tukarkan baju wad aku ngan baju LR. Ngan mulut aku x brenti2 ngomel. Aku x berak lagik, air tuban x pecah lagik..bla bla bla..tp masa ni aku dh dpt rasa dah mmg aku dh nk terbanak sgt dah. ALAAAAAAAAAAAAAA..FRUST LA AKU KALI NI LAKI AKU TAK SEMPAT NK TEMAN AKU BANAKKKK..HUHUHUUUUU...

Aku kangkang je kaki..misi2 tu stat dah 'buat' keje dia..godek tu godek ni..aku pon stat teran..aku main pegang je misi tu. "adoiiiiiiiiiii...nape lak x kuar lagi budak ni? betul ke akk teran ni?" "la kak..betul la akk teran tu. meh rasa pala baby akk" (dia tarik tangan aku suh raba pepet aku. wahhhhh..betul la!! pala anak aku dah leh rasa!!) "akk pandai teran..teran lagi kak" ha..apalagi..aku terannnnnnnnnnnnnn kuar dah pala. Tp aku mintak stop kejap nk tarik napas. Geli lak pepet aku kepala budak tu nguit2 kt situ. Pehtu aku sambung balik teranan aku..mmmmmmmmmmmmmmmmmmm...
3:13a.m.

Uweeeeeeeeeeeekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk Uweeeeeeeekkkkkkkkkkkkkkkkk

Alhamdullilah, selamat dh kuar anak aku.POMPUAN GAK WEI!!! takpe lah, asalkan dia sihat dan sempurna. SYUKUR.m

Dah siap jahit (skit je) BESTNYE!!! senang lak kali ni aku banak. Dah le x smp 10mnt dlm LR dh kuar budak, jahit lak skit jer..yahooooo...sonok2!!
3:25a.m.
Dah siap sume, misi keling tu tolak je aku kuar ngan kusi roda tu, aku nampak laki aku kelam kabut mintak pas ngan guard kt situ kononnye nk masuk temankan aku banak. keh keh keh..aku biarkan je tengok kelam kabut dia. Pastu dia dia dtg kat aku. misi keling tu ckp "i tolak wife u, u tolak baby ok?" TOKOJUT BEROK laki aku nyah!!! dia x sangka aku dh banak. Dia ingat org baru nk tolak aku masuk LR tu..keh keh..leh lak dia sekeh pala aku..cisss...hihihi..dia pon x sangka aku leh banak cepat camni. SYukur Alhamdullilah...30a.m.
Tolak je masuk dlm wad, misi2 yg kt kaunter tu sume kojut gak. Siap berdiri lagi "Akak dah banak??" yelahkan..baru je 30mnt aku tgglkan katil tu tadi. Kalu aku x turun mintak dia cek jalan, mau aku terbanak atas katil wad tu tadi! pastu akak yg katil depan aku pon tekejut giler gak! hihihi..Glamor jap aku.
Smp je kt katil, aku berdiri..amik pad aku sendiri, gi salin kt dlm toilet. x selesa aku pakai pad spital. cam buaian je..tergantung cam cawat org asli! masa laki aku komatkan anak aku, leh lagi aku snap gambar..inilah dia AINNUR ELYSHA BT KAMAN AZAHA




Alhamdullilah. Senang tul jaga ini budak elybambam. Sama gak cam kakak2 dia yg lain.

20-07-2008 haritu genap dah umur dia setahun!! Happy birthday sayanggggg...mama, abah, along, angah & kak bb luv u so muchhhhhh!! semoga adeq menjadi anak yg solehah..AMIN!!!


4 comments:

emellia said...

saat melahirkan adalah satu keajaiban.. sume sakit akan hilang bila dah dapat tengok muka baby...
hihihi..

*bila la aku nak ngandung lagi.. nak dapatkan boy pulak kali ni..

bibu said...

heheheh...best lak bc citer ko nih...sket je ko kene jahit ek..aku Nuha ari tu..mak aii..punye lama doc pakar ni..laki lak tuh..mmg teliti tol..aku rase cam rabak je..tapi bb kecik huhuhuhuh

bibu said...

re: tula..aku ralat gak ahd tu x dpt wat kek tuk kakak...de mintak wat cam stoberi shortcake tu gak..ahd tu aku dah pengsan!mane tak..bgn awal wat kek n cuppies. de pon tak heran sgt..penat aku deco tu..kekny elangsung tak mkn..mkn stoberi je..sabo je aku!

emellia said...

ai..
cepat la update ni...

* ko ada YM??

klik klik (^_^)