30.12.17

::IKLAN:: (sticky mode)





(SILA KLIK BANNER)





SUMBANGAN UNTUK ALIA HARYANIE

Haryani binti Mat Hussin 
MBB ACC : 1640 3426 6923
aliaharyanie.blogspot.com



AJ Cinta Aliah rakan kongsi rasmi VCharge Asia di Malaysia . Produk pertama kami Powerbank 13000 mah & Powerbank 13000mah -2 soket -Putih -Sesuai utk semua SmartPhone -2 cable -mini Torchlight -1 year warranty - RM 150 per unit 
 Hubungi Admin utk uollzz berminat & ingin menjadi Dropship Agent berdaftar VCharge kami !!! 






25.1.17

::MAK BANGGA NAK::

25.1.17


Sempat lagi berselpi masa nak kluar gi cuci dare kelmarin. muka bangga gile sarung tudung baru. touching oiii anak hadiahkan, beli dengan duit sendiri pulak tu. huwaaaa..tak tau bangga tahap nk kabo camne. mcm tak caye je rasa. along belikan 2 lai utk akak. huhu, walaupon makin mereput..tp akak bersyukur sempat gak merasa gini. mmg pernah anak2 kumpul duit belanja skolah pastu belikan hadiah masa hari ibu/bestday. tp yg ni lain skit nikmat dia sebab anak tu guna hasil titik peluh dia sendiri. biar la murah pun, yg penting ingatan & akak hepi sesangat. mekaseh along..mama suke, mama suke ^_^ mama susulkan dengan serangkap pantun..trime kaseh daun keladi, esok lusa boleh bagi lagi. hak hak hakkkkk :P



24.1.17

::TRIPLE BESTDAY::

24.1.17

TB bestday laki akak, angah & BB haritu. dorang ni bestday dekat2 nau. kaman 3/1, angah 9/1 & BB 10/1. mmg tetiap tahun dorang kongsi kek. tp elok gak gitu..save duit mak ko yg tak brape nak hado ni.. mcm biasa gak, kami potong kek anak branak je. takde beria2 nak buat party buih ke apa bagai..

rajin pulak budak SR ni duk lukis corak tepi kek..kadang tu ko nak tulis pun malas. tulisan mcm cakau ayam, rasa mcm nak amik je tulis sendiri..

potong kuehnya..potong kuehnyaaaa

12th - 46th - 14th


ber6 je..tp masa nyanyi mcm ada sedewan..kecoh!


yeayyyyyy...dpt hadiah mama bagi. lalalalalala

lps ni takyah lenjan gitar mama ye ngah..
sampai putus tali gitar mak ko. huhu

budak hormon terlebih ni yg over xcited dapat menan yg dia nak sesangat. habis hati dpt men kete tu..
korang hepi, mama pun hepi ^_^


19.1.17

::RUTIN::

19.1.17


Tu diaaaaa..dah nak habis bulan 1 masuk tahun baru ni baru terhegeh2 nak hapdet. ntah apesal payah nau tangan ni nak on lap top. kalau dulu kat opis senang la. mmg duk ngadap je pc kan.. 

Ok, jom la kita citer2. dari tahun lepas kiranya berderet2 lah anak akak ada peksa beso. Haritu si along SPM, tahun ni BB ben10 akak UPSR & tahun depan angah lak PT3. amik ko. merasa sgt. Adek tahun ni dah darjah 4. Semua skali gi sekolah pagi. Adek & BB sekolah agama belah petang. walaupun akak skang duk bertenggek aje kat umah, tp bebudak ni masih trus makan kat umah ema (sebelah). senang kira gitu sebab akak ada kt umah hari selasa ngan khamis aje. senin, rabu ngan jumaat akak cuci dare. so, senang la dorang trus ke sebelah makan & transit. tp akak tetap masak gak hehari. lauk simple ajelah utk akak buat bekal makan masa cuci dare & utk along bawak gi keje. Pastu lauk yg akak masak tu nanti buat makan anak branak waktu dinner. gitewww. 

oh ye, along skang dah keje kat Nagoya. sementara nak tunggu result ni, bior le dia bekerja dari duk ngadap muka akak je kt umah ni. Alhamdullilah sebab dia hepi giler keje kat sana. murah sgt rezeki dia hari2 dapat ramai customer. dia keje kat bahagian langsir. hari2 ada je cerita dia pasal memacam pe'el orang. akak pun terhibur gak dengar dia cerita. yg paling best tu tak sampai pun seminggu dia start keje, dia dah dapat bukak 3 buku bil. staff2 & supervisor sume duk kagum la ngan dia katanya. tu yg hepi sesangat tu, kengkawan dia kat sana pun baik2 belaka. akak pun lega giler sebab biasalah mak2 ni kan. hari pertama along gi keje tu tak tenteram sungguh jiwa. riso kot dia letih ke, kene buli ke apa, rasa mcm nak je akak tunggu dia kat pintu nagoya tu. haha..over mak ko long. gaji dorang kat sana pun boleh tahan tau. tak sangka akak. kalau tau dulu, baik akak keje je kat situ. dah la dekat ngan umah. byk save duit ooo. hehe..mcm along skang mmg akak yg hantar pegi keje, balik pulak abah dia yg gi kutip. mujur dekat.. ^_^

tetiap pagi sebelom gi skolah bebudak ni wajib bekpes dulu...kadang akak letak roti, kadang akak gorengkan naget ke, hotdog ke..tp koko krunch tu wajib ada. al-maklumlah, anak2 akak ni mmg selera pirana. semua dibedalnye. akak suka je tengok dorang makan :)

malam lps mengaji, akak suap makan dulu pastu trus buat homework. ada yg buat dlm store gini, ada yg kat meja makan. ikut suka hati korang la nak oii..asalkan siap homework tu. 
akak mcm biasalah, dah start skolah balik ni rutin macam biasa..enpon & tap memasing takleh pegang. akak bagi hari jumaat malam - ahad je. tp bebila perlu dorang nak tanye apa2 psl skolah kt kawan baru akak bagi kejap. kot tak nnt duk ngadap je benda tu, tak jadi keje lak kan..

huwaaaa..anak akak dah beso. dah wanita sgt nih. macam tak caye je akak dah ada anak yg dah keje. kertu kah aku???


masa ni akak kluar ngan along jejimba kononnye sempena hari off day pertama dia. alaa, kat area rawang je pun. off day dia hari biasa. mmg tak dpt weekend la bila keje gitu, tp kami lepak2 smp ke ptg uols. memacam citer kluor. katanyer ni la geng gosip, geng gadoh, geng mengadu domba kennn ;P

oh maii...anak akak ke ni?? :P


..akak doakan semoga tahun ni kita lebih diberkati Allah, dimurahkan lagi rezeki, diberi kesihatan yg baik & semoga kita baik2 sahaja, InsyaAllah. ai lebiu all!


klik klik (^_^)