27.3.12

::BERHOMEOPATHY::

5 PENGOMEN
Insyaallah esok aku pestime akan berhomeopathy kt Shah Alam. Tak tau le apa gayanya nnt. Tp sib bek la Kaman & Datin Biah ada temankan. Ni sume rezeki sebenornya..bos laki aku yg nk sponsor ubat homeopathy ni. Alhamdullilah murah rezeki aku.

Minggu lps ada jiran aku Fadly yg baik hati proposed jus manggis. Mudah2an ringan skit badan aku ni. Kt opis lak, kwn aku si amoi How tetiap hari sediakan aku susu Omega utk rendahkan kolesterol. Sayang sungguh dowang dgn aku. Bleh nmpk le dowang berusaha takmo kasi aku mati cepat. hehe...ailebiu all too ^_____^

Aku skang dh takde mkn benda yg mengarut2 lagi. Mana taknya? mmg dah takde selera nk mkn nasik. Mkn yg lite2 ye. Tu pon selang sehari aku paksa gak tekak aku telan nasi. Kang mau x jadi rupa mcm mayat idop! berat bdn aku pon dah makin menurun -_____-" (sayangnya daging & lemaks body yg hilang tu) Aku suka time aku tembam skit haritu. Montoks uolls ;) kulit pon makin mencerah. Tp skang tidak lagi hokey...mak dah makin mengecut & kulit kembali malap. haihhh....

Mudah2an lps ni badan aku jadi sihat skit le. Bersemangat skit nk gi keje. Kalau x, nk berckp pon aku agak malas skang ni. Bunyik mcm melampau je kan? sbb aku kan spesis mulut murai. kadang org panggil mulut popcorn ;P hhrrmmm....kowang tlg doakan aku ye. Awal bulan nnt ada appt kt hosp selayang, tgk apa result blood testnya lps aku amalkan minum susu omega, jus manggis + homeopathy tu nnt. Mintak2 le result cantek dari yg sebelom ni kan? ^_______^



::ADEK BERSUKAN::

1 PENGOMEN
 Adek hepi & bersemangat nk lawan masa hari Sukaneka Pasti Imtiyaz Kids ^______^
6:30pg dah bangun nk bersiap!

 Adek umah merah :)


 kami yg terawal smp...Kaman kene gi hntr bos dia ke KLIA. Makanya, aku anak branak jelah yg g hari sukan Sabtu tu. Aku demam teruk sebenarnya time tu, tp terpaksa gi jugak. Kesian lak kt Adek nnt..huhuhu



 try carik Adek ;)

 Adek in action!


 Adek dpt hadiah..

 hadiah lagik..

 lagik..

 dah lagikkkkkkkk ;)

 banyaknya hadiah Adekkkkkk. bukan men sronok kau kan?

 Along & Nadia yg sgt santek :)


abis bersukan, angkut bebudak gi mkn kt Tesco....


23.3.12

::UMAH BERASAP::

5 PENGOMEN

 terok gayanya kes denggi kt umah aku. tetiap minggu musti dowang sembur tetiap tingkat. smalam pon sama. 2-2 blok 'penthouse' umah murah kene sembur. sume kene halau turun ke bawah. kebetulan aku blom smp umah lagi, trus cuci kete kt bawah. pastu ajak laki & anak2 turun join aku mkn eskem kt situ skali ;)

Pak Tam dah siap mandi, tp kami abiskan je masa kt situ sementara tunggu dowang abis sembur nyamuk.

sume mkn eskem kecuali Adek. dia mmg x minat ngan eskem. makanya aku belikan je dia ceklat ;)

::JJ::

3 PENGOMEN


Kat Rawang dh ada Jusco uolls ^______^. Kt area sebelom Bdr Tasik Puteri. Memula tu aku ingat JJ tu kecik je. Tp rupanya BESOOOOOO! puas ati jenjalan kt dlm tu. Best!

Kt JJ ni aku suka dgn baju budak. Murah2. Lagi murah dari Pusat Pakaian Hari2 ;) Utk baju basahan bleh dpt seploh hengget je sepasang. Tahan lama & comel2 lak tu.  Baju tido bebudak pon murah2. Skang ni senang le aku. Kat umah ada JJ, kat opis pon ada JJ gak. (elehhhhh, macam le selalu sopin. walhal setahun sekali je pon. hahaha...yg penting cuci mato) ;P





22.3.12

::SELERA::

8 PENGOMEN
 mackerel sambal cili api

 ceklat zip stoberi + perisa ceklat sejati

koko crunch + susu penoh krim



3 perkara yg di atas je yg menepati citarasa aku skang. sume makanan ni wajib ada. nak2 lagi ceklat & koko crunch mmg sentiasa ada stok kt opis. skang ni mmg takde selera nk mkn nasik. tp kalau ada lauk sardin mekerel cili api tu baru aku mkn nasik laju2..... -_____-"



21.3.12

::SUMENYA TERTANGGUH::

10 PENGOMEN
SEPATUTnya harini aku ke Shah Alam. Bos laki aku nk sponsor aku berubat kt homeopathy. Alhamdullilah rezeki :) tp dipostponed ke mgg depan. Kebetulan jugak, sbb sepatutnya Rabu depan Angah operation, tp doc call aku kata dipostponed ke tgh bulan 4. ha...sumenya postponed. hehe...

eh, ni je yg aku nk update. boleh?

(membengong je rasa...ish)


20.3.12

::ELO...ELO..::

8 PENGOMEN
Ngeeeee...makin azab nk hapdet blog ni ;P

Aku smp ke Rawang blk pagi Sabtu haritu. Trus tunggu laki & anak2 aku kt bawah bawak gi mkn kat luar. Mak tinggal Melaka lagi. Sebenornya mak tak kasi aku masuk keje lagi. Dia tau aku skang ni tak brape nk sihat. Tp nk wat camne? kang mau anak branak pakat jilat dingding sbb gaji takde abis kene tolak je nnt. huhuhu..nak tak nak, kene gak le masuk opis. Makanya, idop aku skang kembali huru hara.

Masa kt Melaka haritu bukan main heybat lagi aku berehat. Mmg betol2 rehat! mak yg layankan si BB & Adek. Aku membongkang je tido dlm bilik. Makan pon sikit je sbb skang ni aku dh takde selera. Tp sempat gak le kami lepak 1 malam kt Tg Bidara. Ala, dekat je dgn umah mak. Tp dia nk sewa chalet. Privacy woo tmpt tu. View pon cantik. Berdepan dgn chalet tu ada tmpt nelayan turun dari laut. Dpt le kami rasa udang & ikan segar bugar. Blk umah trus bako. Mmg sedap menjilat tulang!

 


perkara wajib blk Melaka - Ziarah 'umah' Arwah Abah

Minggu dpn Angah operate 2nd stage tinga dia. Mintak2 sumenya berjalan dgn lancar & selamat. Tp aku rasa kali ni procedure tu sekejap je kot sbb dia nk bukak balik kulit bagi nmpk skru & pasang sound processor. Bln dpnnya pulak Insyaallah Angah akan dpt alat bantuan pendengaran BAHA tu. Lps dpt tinga & BAHA tu nnt baru aku rasa betul2 lega. Then, baru le aku nk pikir pasal kidney aku yg makin 'buat perangai' ni. huhuhu...

(takde ayat penutup. tak reti nk tulis apa)

13.3.12

::REHAT::

2 PENGOMEN
Aku bercuti rehat mulai harini smp jumaat. Ikut mak blk Melaka, nk rehat kat umah sana. (bawa Adek & BB je) Rasa mcm betul2 dah tak larat nk gi keje. huhuhu...
Insyaallah kita jumpa lagi nnt ye. Bubye..



~Updated Blog Mekap Ai

9.3.12

::NYAAAAAAAAAAAMUK::

5 PENGOMEN

Balik keje smalam, ngam2 je smp kt pintu umah terus kene halau turun. KKM nk sembur nyamuk. Kowang bayangkanlah betapa meriahnya bawah blok umah kami smalam. Dowang sembur dari tingkat 10 (umah aku) smp le ke bawah. Ni sume sbb ada 5 kes demam denggi kt blok aku. huhuhu...risaunya. Mintak dijauhkan le dari anak2 aku. Malamnya pulak ada taklimat antara KKM & penduduk pasal nyamuk aedes & denggi. Kami dpt sekeluarga 2 peket ubat jentik2. Baru jap tadi si Along sms kata KKM nk buat pemeriksaan dari umah ke umah. Nak cek jentik2 le tu.

Aku ni lak dah seminggu lebih kene demam panas malam. Setiap ptg je, start le aku demam. Mlm tadi paling teruk sbb badan panas sgt & kepala pening tak hengat. Smp tak boleh nk tido. Laki aku dah cuak dah. Last2 aku terlelap kul 4pg, tp kul 5 aku dah kene bangun nk siap2kan anak & nk gi keje. Aku gagahkan diri masok opis gak sbb bila pagi badan aku rasa ringan sikit. Tp aku rasa ni bukan denggi. Ni demam virus kot sbb on/off. Pastu mlm tadi badan aku gigil2..huhuhu...

Aku pelik apesal la blok aku tu jadi sasaran nyamuk. Walhal blok kami tu bersih. Tp mungkin sbb kami dekat dengan pondok sampah kot. Skang ni kan musim ujan..air bertakung. Haih la nyamuk, terbang le kau jejauh. Gigih kau terbang smp ke tingkat 10 tu ye? aduhai....

8.3.12

::KHAS UTK BUAH PINGGANG COMEL::

3 PENGOMEN

::UTK POMPUAN2 AJE::

2 PENGOMEN

7.3.12

::..........::

2 PENGOMEN

6.3.12

::ADEK + TOTI::

12 PENGOMEN
Time gini jelah si Toti dpt main panjat2 badan Adek. Kalau Adek sedar, mmg boleh pitam dgr dia meraung! Adek geli dgn Toti + Sofi. Dia main masa dowang ada dlm akuarium je. hehe...

5.3.12

::DH LAMA TAK BERSTIM::

5 PENGOMEN
Dah lama tak mkn stimbot kt umah. Sabtu mlm haritu tekak ni tingin lak nk hirup2 sup. Makanya, kami anak branak ngadap le piuk stimbot tu beramai2. Tp tak brape nk meriah sgt le makanannya. udang, balls & sayur aje ;)

Blom apa2, BB dah adap dulu ;P

dia feeling main masak2 real punye. heh heh

sodap uolls!


makan...makan..makan...

anak bongsu aku ni (toti) pon join makan udang skali.
abis dia bedal seketol besar tu tau..
 

::NON STOP::

2 PENGOMEN
Wiken ni membizi je. Sebenornya hari khamis tu aku dah rasa mcm x sedap badan. Gi le jugak opis. Sbb ingatkan Jumaat tu nnt nk amik 1/2day, ada mekap ptg. Skali bangun pagi Jumaat tu kaki mcm menyucuk2 sakit. Badan ni toksah criter le. Macam proses pereputan tulang lak rasanya! Laki aku blk keje jap amik aku gi klinik. Doc tanya aku demam ke idak, aku ckp tak. Dia test jugak le dgn alat ntah apa nama bendanya tu, skali 39'c kau! lorrr...demam rupanya. Panas dlm. Boleh lak aku x prasan. Blk umah tu trus aku telan panadol pastu bobom. Ptg tu gigih gak le gi mekap dinner 4 org kt Kg Pandan. Sib bek la ada kawan aku yg tolong mekapkan skali. Kalau x, kejung!

Sabtu & Ahad pon ada mekap. Client bertunang..mmg tak dpt nk rehat sgt pon minggu ni. Minggu depan sabtu + ahad lagi bizi, ada client amik full pakej kawen ngan CINTA ALIAH. Tp yg syiokknya betol2 kat sebelah blok umah mak (rawang). hehe..nnt tompang je umah mak, senang...x yah pegi-balik umah ;) tp bukan jauh sgt pon dari umah aku. Selang brape blok je. Takpe la, ni sume rezeki...bizi2 pon dpt gak duit nk buat blanje anak branak kan? ^______^ syukur...


Nnt aku hapdet blog mekap. Ni tak sempat lagi nk transf gmbr yg agak kebluran tu ;P

klik klik (^_^)

 

My Life as a Mother and Wife Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei