6.1.16

::GUGU GAGA KAK AI KELIWON::

6.1.16


Tu dia tajuk ko. erra fazira tengok ni kompom nanges. dia ingat dia je ada rancangan gugugaga. rupanya kak ai ko pun hado ^_^

Bukannye apa pon..benornya ni criter pasal persiapan pegi & balik sekolah bebudak kat rumah tu je. Suka la ko entry ni kan Su? hehe..


Adek skang ni aku dah tak hantar sampai dlm kelas. dulu boleh la sebab kelas sek agma dia kat bawah je. skang ni dah kat tingkat 3. boleh kejung mak ko nk hantr smp ke atas tu. mama tolong lintaskan jalan & bubye kat gate ajelah ye. adek pon dah beso. dah darjah 3. tp tetaplah manje kededek mama. BB si noti ala2 boboi tu pulak darjah 5. Along tahun ni last dah kt sekolah menengah. tingkatan 5 dah ko long! Ya Allah..bila masa la korang ni semua membesar. dah besar2 dari mama lak tu ;P

Start mula sekolah isnin hari tu aku simpan sendiri semua enpon2 dorang. utk along je aku bagi kelonggaran skit, kul 8 mlm tengok kejap info dari group wasap kelas dia. pastu bagi aku simpan balik. so, bebudak tu memang tak dpt langsung nk men2 game ke apa. tunggu weekend je boleh, tu pon kejap je. along pun tuisyen setiap sabtu ahad. so, waktu utk berhoorey hoorey memang takde dah. nk SPM dah kata ko kannnn...sila patuhi arahan ye anak-anakkkk!


ok, kita mulakan dengan gambar angah si anak anje abahnye ^_^
dah tukar kain dah dia, dah sekolah menengah. angah dapat kelas perdagangan :) belajar elok2 tau ngah..
skang ni 2 anak sekolah menengah, 2 lagi sekolah rendah.
sila bertabah ye ai!

kalau korang yg dah lama follow blog ni tau la kan..ini la tempat anak2 aku susun buku. dalam store je ni. cuma masa cuti skolah haritu aku dah ngemas, buang habis brg2 & lemari yg dah tak boleh guna kat dalam tu. lega skit kepala otak tengok store tu. selesa skit la bebudak tu nk duk dlm tu susun buku ke apa. ni pon plan ingat nk pasangkan kipas skali. benornya kipasnya dah ada, tp nk pasang tu kene tunggu adik ipor dtg. nk kene buat suis baru. kot esok lusa, nk tido dlm store tu pon boleh.. ;)

rumah penthouse kos rendah aku ni kan kecik je. memang kene pandai2 adjust ruang le..ni pon byk dah benda yg aku buang. yg betol2 dah tak boleh guna buat apa nk simpan (walaupun benornya sayang sbb byk sentimental value) tp semak lak rumah tu. skang ni lega sesangat dah. rasa lapang skit..

 ini laluan keluar kat belah dapur..korang ingat kan? mmg kat sini aku letak kasut, beg & barang2 sekolah. senang bebudak tu nk capai. senang jugak nk tau kot ada barang yg tertinggal..
kali ni aku letak penyangkut baju kt dinding tu. senang nk amik bawak gi umah sebelah (bb & adek transit kt umah ema) tu baju sekolah petang dorang le tu..


dlm raga ni ada beg duit dorang, jam & kain lap.. botol air pun letak kat atas ni. boleh nampak jelas sape yg belum amik memasing punye..so, potensi utk tertinggal barang tu adalah sangat tipis..chewahhhhhh

camni le pemandangan belah pagi..
angah sekarang dah tak kluar awal subuh sepie lagi dah sbb skang ni sekolah dia dah dekat. dia dah jadi org ke 3 yang mandi lps aku & along bersiap :) kalau dulu, kul 5 dia dah bangun..

 ini pemandangan waktu lewat petang..waktu ni la yg agak huru hara skit. sebab time ni sorang2 sampai rumah, nak mandi, nk solat, nak mengaji, nak siapkan brg sekolah, nak buat homework, nak makan.. 
yg ni bb tengah susun buku & letak blk beg kat rak. cek ada homework skali ke idak. kalau ada, buat kat meja makan je sebab meja homework dorang dah aku campakkan. kakinye dah patah uols..tsk.


camni le jugak rupa tempat ni belah ptg / malam tu. Alhamdullilah, bebudak tu dah besar. takyah nk manage sgt. cuma ingat2kan ajelah..dorang dah tau sendiri. amik & letak susun balik mcm asal. bila semua dah siap, simpan balik elok2. lega mak ko. mak jadi cikgu beso je kat umah. terkehel skit, mendapat la ko jelingan tajam ratu keliwon. berani la nak nyepah? nk tengok mak ko bertukar jadi langsuir...berani ke ko??? 

;P




7 comments:

adarnadzmie said...

bagus ko ai... anak2 semua anak dara mudah di beri arahan ikut jer kan... akak anak2 teruna nan hadonyer nak ikut kata... di sepahnya semua beg dan buku sekolah klu balik dr sekolah...huhuuu

rizzawati abd rahman said...

dedek baya ank aku lala le. jah tiga. tp.. manja kalah adiknya yg umo 2 tawon tuh. hahaha... selamat maju jaya utk semua anak2 mu aiii!! muahhhhhsss

Aiezza Sue said...

betul la bak kata org lama2,berseri-seri umah tu haa.. bila ada anak dara ramai2 ni:)

A.I said...

adarnadzmie,
dah nama pon dak lelaki kak..haha..bertabah ajelah ^_^

rizzawati abd rahman,
ha la wei, melekattttt je ngan aku kt umah tu mcm ada magnet. tp yelah pulak, si dedek aku tu bongsu. yg lala tu nk overshadow adiknya dah kenapa? kahhhhhhhhhh...dia pon nak jadi baby le tu..hihi

Aiezza Sue,
Alhamdullilah.. ^_^ ngeeee..

Anis Ismail said...

TERBAEKKK...

A.I said...

Anis Ismail,
Macehhhhhhhhhhhhhhh

Ibu n Abah said...

Anak kita sama 4 pompuan
2 masih sekolah
Tapi.....
Kemas lagi rumah Ai yg ada anak 4org sekolah
Cammana tu?
Kena kursus mengemas rumah dgn Ai

klik klik (^_^)