20.2.14

::BONTOT LEMBU::

20.2.14

Biasanye aku criter pasal bontot ayam. Rasa mcm dah lama aku x mkn bontot ayam. Mcm loya lak tekak aku tengok yg blom goreng lagi. Tekak tak brape nk sedap sgt dah skang ni. Mmg kalau x betol2 kebulur, tak makan le aku. Pewot aku pesta muntah je aku skang ni. meriah sgt kau pewot :P

Haritu masa g NSK, Mr Wonderpet ternampak ekor lembu mentah (org indon panggil buntut sapi). Aku tak penah lagi masak ekor lembu kat umah. Kengkadang je bila tingin, gi makan kt kedai tomyam. Aku ingatkan sama je rebus dia mcm rebus tulang. Skali....amik ko! merasa sgt keringkan gas masak aku kt umah tu. Al maklumlah, aku ni celah mana ada pressure cooker tu kan? 

Haritu sebelum aku kluar g tepek mekap, aku dh start rebus dari kul 6:30 pagi lagi. Aku balik, bontot lombu tu keras kajut lagi tau. Tanjat gegirl. Aku dah siap2 masukkan sudu besi + ajino skit. tu pun lambat giler nk lembut. Bikin kaget sama gua! aku pikir ni betul ke ekor lembu, ke ekor minatang lain. Last2 dlm kul 10 lebih tu try lagi tengok. Perghhhhh..akhirnya boleh digeget. Azab giler rupanya nk kasi lembut. ish..



tu diaaaaa....lagi sedap dari yg kt kedai tomyam i tell u!
ngeh ngeh ngeh
(tp aku boleh mkn 3 ketol je haritu. tekak i sgt meloya :P )

lawan mkn ngan ulam + sambal blacan + telo asin





6 comments:

kucingorengemok said...

hai ai!

A.I said...

KOG,
MEOWWWWWWWWWW.....!

Kniedaz said...

ui..tak pernah masak bontot sapi hehe

A.I said...

Kniedaz,
try le masak bontot sapi tu. jenoh! hehehe...

Emy Omar said...

Kak Ai menu ko mmg sentiasa menarik kak.Walaupun kita tak suka bontot lembu tu tp tgk gambar akak masak tertelan2 air liur dibuatnya

A.I said...

Emy Omar,
Menarik ke ni? hahaha..

klik klik (^_^)