13.5.15

::KENDURI UMAH BARU::

13.5.15

Rumah baru orang, bukannye aku punye. Yg aku ni kompom2lah  smp habis nyawa duk kt penthouse kos rendah tu. Takde peluang dah nk duk umah beso..huhu..bior le sok nnt anak2 aku je yg beli rumah beso2, InsyaAllah ^_^

Ni kenduri doa selamat masuk umah baru adik kepada adik ipor aku, Aisha. Skali buat ngan sebeday anak CT malam tu. Kat Batu Caves tu je. Kenduri ni Jumaat malam haritu. Sib bek la sekarang ni tiap kali jumaat aku gi cuci awal. Balik tu rehat dulu, pastu baru siap2 gi sana..

haaaa..ko! gambar makanan dulu aku tepek ;P

nampak macam lauk biasa je kan? nasik beriani, ayam masak merah, daging, dalca..tp meh aku nk kabokan. aku siyes sgt2 ni. sungguh aku tak tipu. semua ni SEDAP nak mampos!! nasik lembut, cukup rasa. lauk2 pon sama. Mmg dapat rasa la benda2 ni dimasak dengan penoh kasih sayang. takde masak cincai2. thorbaek i tell u..

ha...ni dia tokey catering malam tu. Adik aku Sam, bininya si CT. ok2, aku puji melambung ni bukan sebab dowang ni adik aku. Tp mmg betol2 sedap giler2 makanan yg dowang sediakan. Lelagi ayam masak merah tu. TipTop meletop2! CT ni lah yg bukak gerai laksa, mee kari semua tu..gerai dia kt Kota Damansara. Kalau ada sesapa yg nk order catering, boleh contact no ni 013.3190780 
(sempat lagi aku pomot) benda bagus, harus le aku riakkan..tak gitu ;)

hahaha...dlm2 takmo bergambar pon, terselit jugak gambar tuan rumah. hai aisha ^_^

e'eh biah ni tak pandang camera lak. nak korek idong ke apa tu?

mak dengan cucu bongsunya...(buat setakat ni le)

CT + Sam (adik aku), org selalu konpius ingat dia abg aku. si Aj pon sama gak. muahahaha. bertabahlah ye adik2.. ^_^

kami-kami-kami

along + anis

along + ratu keliwon

hepi bestday ammar!

mak melayan tetamu2..ngalahkan dia yg tuan rumah. hehe...

tapi kami tak stay lama sgt kat sana sebab esok pepaginya kami nak ke Tanjung Malim pulak. ada kenduri sepupu aku. tu nnt aku riakkan ye.. ^_^

5 comments:

Norma NML said...

Happy kan bila dpt berkumpul dgn family mcm tu..:)

Kniedaz said...

wallaaa....sedapnya nasi beriani...lama tak makan hehe

deaf-angel said...

a big house does not mean a Happy home but a small flat can means happiness.

Azueriena Norash said...

wahhhh..kelas nko jah...acaner akak lagi nmpak muder dari si adik niehhh...
mmg nko maintain ayu jelita lahhh beb...

A.I said...

Norma,
memang happy & happening. hehe..

Kniedaz,
yg ni punye lagi sedap dari biasa. lembut je nasi tu. pastu kismis, badam beso2 best kunyah ;)

deaf-angle,
ngeeeee...InsyaAllah. mudah2an gitu le. (omputih sgt ko hari ni. haha)

Azue,
Kennnnnnnnnn...haha. adik aku tu, rambut pon dah tumbuh uban. ntah apesal. nasib le dia. kadang2 tu dia sendiri yg mengaku dia abg aku. hahaha...gasak ^_^

klik klik (^_^)