19.5.15

::LEPAS RINDU ABG::

19.5.15

Pftt.. apa punye tajuk la hai..giler mati kutu tak reti dah nk letak2 tajuk ;P

Ahad haritu kami adik bradik ngan mak gi terjah Putrajaya. Tp bukannya nk berjalan2 mkn hangin, kami nak lawat abg sulong aku yg baru sembuh dari kene heart attack. Kalau ada yg blom tau lagi, arwah abah aku dulu ada 2 bini. Mak aku ni bini no. 2. Yg pertama tu pon aku panggil mak jugak. Kowang takyah la nk bayangkan yg kami adik bradik dgn adik bradik mak tua tu mcm bawang putih, bawang merah tu. Yelah, kami ni bukannye adik bradik tiri. Mak je yg lain. hehe..Alhamdullilah sesangat, dari dulu kala lagi kami hidup hepi & sepakat. Penah kami semua berlonggok kt rumah mak di melaka, jenjiran ingat kami buat kenduri tapi tak jemput dowang. haha..sebab ramai bukan main. Kami2 ni semua dah kawen, anak2 kakak2 & abg aku lak dah besar2 belaka. Haaa...penoh rumah. Meriah! ^_^

Adik bradik aku ada 11 org semuanya. Belah mak tua 5 org, belah mak biah 6 org..

e'eh...terlebih sorang anak aku.

yg baju biru tu la abg sulong aku, abg hussein (belah mak tua), yg ijau tu abg long (belah biah)
aku ada 2 org abg long. ko hadoooo???

abg usin tu dulu jarang nk dpt jumpa dia sebab dia keje ngan petronas based kat Wales, London. Dah beberapa tahun gitu, dia balik ke Malaysia tp based kat Sarawak pulak. Tp skang dia dah ada kt sini balik :)

mak-mak saya ^_^

alolooo...so suwit bini-bini pak ali ni. luv u both!

putih melepak2 ko nekmah oiii

haihh...gambar semua gelap2. aku x reti ngan enpon aku ni, kejap clear, kejap kang gelap gambar eyh..ish

'suku' dari family aku.... ^_^

ayoi ada kelas time ni, tak dpt nk join. sam pun bz ngan catering..kalau x, cukup dah korum biah. eh, kowang jgn pelik lak tgk abg long aku tu. dia mmg dari muda remaja dulu bila amik gambar takmo pandang camera. style la konon. cait! ;P

angah + along..sempat lagi kowang kann

dah nk balik dah..

mahal giler sewa rumah kt putrajaya ni ye. ngalahkan nyewa penthouse. kalau aku, kompom pakat anak branak jilat dinding bila lapar. dah tak cukup duit nk beli beras. duit habis bayar sewa je. haha..
lepas ni nak kene re arrange balik plan berlonggok dgn semua adik bradik. kompom gamat punye. huhu..tak sabornya rasa.

bubye amoiiii 

abg usin ni sebijik rupa arwah abah kami.. 

ko pesan apa ngan mak tu bang oii.. ;)


4 comments:

wanna said...

kak next time datang putrajaya roger tau, kan dah pesan banyak kali, klu tak boleh singgah rumah wana..

A.I said...

wanna,
jenoh la ko nk kene layan kami anak branak wanna oii. 3 kete kami haritu. hehe..next time ye. InsyaAllah. kami ingat nnt nk merayap kt ioi mall tu. nnt kami singgah makan umah ko. hahaha..

wanna said...

bahek kak, akan ku tunggu kedatangan mu, heheh

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam sis,
tu dia haaaihhh
ghaaamia sungguh family akak

klik klik (^_^)