12.9.13

::MAKIN MENYEWEL::

12.9.13

Smalam gi spital lagik..sib bek la laki aku temankan. On the way balik dari spital tu aku termuntah beluwek sampai pitam2, rasa dah nak terputus nyawa!! huhu..abis aku kluarkan segala isi perot sampai kluar lendir pahit kuning tu. (sayang tol nasik ikan bakar ulam petai yg aku bedal sebelum tu) adoyaiii..

Doktor tu smalam kata agak merisaukan sbb progress rosak aku naik mendadak. Dia ada lah tunjuk graf progress buah pinggang aku, sib bek tak tersungkur laki aku jatuh kusi. hahaha...tokojuit ko kau bang? Tp buah aku stabil lagi, cuma doc aku risau la sbb cepat sgt naiknye..baru sebulan setengah naik smp 30 kretenin tu. Takpe, yg penting stabil lagi. Yg tak stabil, kepala hotak aku ni. Makin menyewel rasanya..ngeeeeeeeee...




me & my mr. bold wonderpet  ^___^




15 comments:

el said...

kau muntah ikan bakar
ritu aku peknen danish
baru pas mkn mekdi
tiba2 5minit kendian muntah semua sekali..ngis2 uols..sbb semua beger bagai kuar..syg oiii hahahahaha

smoga kau diberi kesihatan yg baik2 aiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

A.I said...

El,
kan beb? sayang giler!! dah le makan sedap. huhu...

maceh. cayunk ko :)

lizz said...

saya doakan cepat2 sembuh yek..jangan lupa makan ubat tau...

Abil Fikri Ahmad said...

Really, really hope sakit lalink tu boleh sembuh..

FARYN said...

kak, aku nak marah kau boleh tak?
tolong jaga kesihatan pls :(
jangan makan mengarut2..

shiemz said...

menyewel pun comel.... hahah

A.I said...

Lizz,
ye...mekaseh :)

Abg Abil,
mekaseh, Insyaallah lalink..

Faryn,
kau nak marah aku? aku lari kang haaaa...... :P

shiemz,
kalau camtu nak sewel selalu la..haha..

Anonymous said...

Salam kak ai, try minum air daun lidah jin. Itu utk buah pinggang kak.. pls tc urself. Klu dah dialisis kak.. susah wooo... byk lg keje terhalang kak. Mcm ayah sy dialisis, klu nak g jengjalan jauh cth ke kl (sy dkt trg) kompem susah kak. Terhlg dkt jadual dialisis.. pls jaga diri akak..

Ur silent anom ,

P/s; tlg upadated byk2 kak.. rindu citer akak...

A.I said...

Anon cayunk,
Lidah jin???!! lidah boya kan? akak dah google image tadi. gigih. haha..ye, betol tu. mmg akak pikirkan benda tu pon. huhu..mekaseh ye dik..

nome said...

haluuu kak ai ku yg gorjes...riso plak aku tgk tahap kesehatan buah ko kak..mintak simpang dari buat dialisis...tak sanggup rasanya nak biarkan ko cuci buah tu selalu..

ko jaga makan minum k...jgn layan sgt nafsu ko yg nak mkn bebukan tu...pls take care...susah hati aku tau :(

A.I said...

Nome,
alahai...jgn risau. lambat lagi nak cucinye. tp skang ni berjaga2 jelah. doc risau kot2 'sudden' drop..huhu..
mekaseh, cayunk kau beb..

La Cocca Di Papa' said...

take care ye kak...
maaf nak tanye, camne first2 akak leh detect penyakit akak?

A.I said...

La Cocca Di Papa,
ye mekaseh..
doc kata asal sakit akak ni (igAN) dari kecik. tp detect lps akak kene demam infection sampai tak boleh nak jalan, sakit belakang. memula tu doc ingat ada masalah dgn pundi kencing. setahun setengah cek smp la terberanak anak no. 4. kencing akak penuh dengan protein & darah (tp darah tu x nampak). last2 buat biopsi buah pinggang. baru la tau yg buah pinggang rosak..ha, gitu ke ceriternyeeeeeeee... hehe

deaf-angel said...

Harap semua ok fren

A.I said...

Deaf angle,
mekaseh ^_^

klik klik (^_^)