14.10.14

::WAD::

14.10.14

Giler bapak lama baru nk criter aku masuk wad ujung bulan 8 haritu. Pas dari tu ada gak aku masuk wad lagi. Tp kejap je kt HKL..tp yg ni saje aku nk riak kat kowang masa aku kene tahan kat Hospital Selayangku Sayang haritu. Patutnya haritu aku jumpa doktor je. Appointment rutin. Skali dia tengok result darah aku tak cantek. High Potassium pulak. So, terpaksa kene tahan utk masukkan ubat. Bak kata doc, kalau tak buat cepat nnt jantung stop tetiba tak sempat lak nk bertaubat


ada 6 tak silap aku. yg 4 tu mmg rasa pedih la bila masuk. dia cocok ikut line kt tangan. yg lagi 2 kecik tu yg paling azab!! masuk je trus dpt rasa mcm ada bara api atas badan..boleh rasa ubat tu jalan. mak oii...terbako!!! sape yg penah rasa tau la camne. Ni kali ke 2 aku kene. Dulu cocok kt emergency je..gilerrr wei. mmg ni adalah antara ubat yg patient paling x suke nk dapat. tp mendapat jugak kat aku. huk huk..

kaki boncit mcm belon

selesa giler wad hospital selayangku sayang ni. jauh beza dgn HKL. sori to say ye..tp mmg disaster la kt HKL tu. aku nk gosok gigi pun tak lalu. huwaaaaa..


aku skang ni bukannye boleh tido pun. dah mcm zombie.
kejap2 je terlena..ni wad kelas 3 je. tp selesa yg amat!

lelagi bila dpt duk kt tepi tingkap...asyik memandang ke luar jendela aje. cewahhhh

bekpes. sedap giler butter tu. jenuh aku carik kt tesco tp tak jumpa. lemak berkrim gitu..

dapnye sayorrr... ^_____^

tapi yang ini mmg the best ever!! nasik goreng cili api mak biah.
siap ada telo mata. terbaekkkkkkkkk in the world!!

siap dibekalkan ais kosong hokeyyy...pakej.

time ni aku dh duduk dlm bilik ekon 4 org. Dek kerana aku kamceng giler ngan misi2 kt sana, dowang tolak aku masuk sni free je.  ke...sebenornya dowang rasa semak aku kacau dowang buat keje kt luar tu? aku mmg nyibok gi lawat katil org. haha..
masa ni aku tengah tengok 'wayang' criter pasal pilihan utk cuci dare..so, skang pilihan sudah dipilih & muktamad. gituuuuu...

ini ubat hari ke 2. makkk oiii...aku syak, ada hantu raya la dlm ubat ni. masa dah ujung2 nk abis tu tetiba je tahap kebulor aku giler bapak melampau-lampau! time tu AJ & laki aku tak menang tangan menyuap aku mkn. Sebelah nasik, sebelah lagi biskut. kowang boleh bayangkan tak aku mkn nasik berulam bisekut? kalau boleh, dengan tangan2 si AJ ngan laki aku nk aku telankan skali :P





11 comments:

deaf-angel said...

nasi goreng cili padi ngan telor mata lembu?
ni ko tunjuk doktor ke sebelum ko makan?

macam tak approve je ni..

A.I said...

deaf-angle,
takpeeeeeeeeeeee..tekak aku awal2 dah cop APPROVED! muahahaha. tp kau kene kesiankan kawan kau ni skang. mkn nasik kosong je tau. ilang trus selera mkn. makin melidi bdn aku. oh no. helppppppp!!!

Ibu n Abah said...

Ai sayangggg
Akak dah lalui apa yg sdg Ai lalui.
Ai pikir positif. Pikir nak sihat demi anak2 dan Mr wonderpet...
Jalani rawatan dialysis tu. Tiada jalan singkat nak sihat.. Ikut nasihat doktor.
In syaa ALLAH... Ai akan sihat macam dulu.
JANGAN tiru macam akak yg kuat pantang. Iaitu pantang jumpa air dan makanan.
Lap u.
Ai kuat. Ai boleh kekalkan sihat.

A.I said...

Akak,
hehe...ye kak. sebenornya mmg doc nak tahan dah ai 2 mgg lps tebuk tepi leher nk cuci tu. tp disebabkan ai dah tanam line kt lengan & rasa boleh bertahan lagi, ai mintak hold. lagi pun time tu baru submit bantuan socso. tp lps ni kalau dah tak menahan sgt, ai gi le serah diri awal kt doktor tu. line ni boleh mula guna bulan depan kak.

kita sesama kuat hokeyyy...! lebiu too...muahhhhhhh


lieyalatif said...

cpeat sihat kak...lieya bace lieya plak yg takut...akak leh hepi2 lagi huhuhu...mmg kuat semangat akak.... moga akak terus sihat ye...

deaf-angel said...

Aku rasa lain kali datin biah datang, beg dia kena masuk mesin xray tu, nurse cek ada tupperware makanan tak. Hahahaa

Eye_nee said...

beb...wa baca N3 lu ni wa pulak yg nebes...kuat kan semangat lu beb..demi anak2 demi hero malaya lu tu...wa tau lu pun nebes kan..tp wa salute sama lu beb..lu tabah..segala mcm cerita positif ni utk buat lu lebih kuat kan....be strong beb...ikut nasihat doktor..lu jgn main redah jer lagi...pantang dlm makanan beb...nak tebuk kat leher...seriau wa dengar beb...leb u beb...

A.I said...

Lieya,
InsyaAllah ^_^ maceh lieya..

deaf-angle,
elehhhh..nurse tu nampak muka mak aku je trus dia kasi lepas. haha..

Eye_nee,
dah tak terpantang makan skang kak. tak tersuap pun dlm mulut ni makanan. tekak payau sesaje. mkn je muntah, muntah je mkn :P telan je nasik kosong sbb nk mkn obat. gituuuu...lebiu too kakak!

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH said...

Assalam kak,
Kauatkan semangat yer kak..
keep on writing tau..
Moga akak diberikan kesihatan AMIN

mamabeauty said...

semoga dipermudahkan dear

A.I said...

Ary + SyA = AmZaR FaYyAdH,
InsyaAllah, amin.... maceh :)

mama beauty,
amin...maceh ^__^

klik klik (^_^)