9.11.15

::FEELING CANTIK DENGAN SEQY::

9.11.10

Aku tak reti nak cerita camne. tak reti nk buat ala2 testimoni tu. haihhh jakun sgt ni. Tp aku betol2 tak sabar nk bagitau korang pasal krim magik ni tau. Benornya dulu masa krim ni baru2 kluar aku dah penah beli. Tp asyik la kluar masuk spital. last2 aku bagi krim ni kat si naemah. makanya lepas tu berboleng la muka aku. aku ni mmg spesis yg tak berbedak. memang tak tepek bedak langsung. Kengkadang je ikut mood baru tepek. Tu pun bukannye bedak mcm korang2 semua tu. aku guna bedak sejuk siam 'happy'. korang tau kan bedak sejuk tu..nenek2 kita selalu guna. haaaa...bedak tu la ;) aneh kan, diri sendiri pon mua (mekap retis, mekap perantin) tp muka tepek bedak sejuk je. ngeeeeeeeee

Ok2, ni ahkak x sabar2 nk criter pasal BB Cream by Seqy Beauty nih. Siyes wei..best gegiler tau! sumpah best pakai bbc ni. smalam aku ada photoshoot (dah tetua kertu ni baru ada org offer nk jadi model tudung pulek. redah ajelah. rezeki kannn). Masa aku shoot utk majalah rapi haritu aku mekap guna pondesen (foundation le). kulit aku ni ala2 kulit biawak tau. jenis yg tak boleh nk berbedak sgt & berpondesen. Nanti muka aku nampak keras & berbijik2 sebab lobang roma aku beso. So, memang lps mekap tu muka aku jadi ala2 bapok gitu. kasar. Tp smalam aku try tepek guna BBC Seqy. Aku guna pondesen secuit je kt bhg hidung buat shading. Tp bahagian muka seluruhnya aku guna BBC Seqy pastu apply bedak. Ya Allah, smoothnya.... tak tau nk ckp camne. beza sgt dgn bila aku tepek pondesen dulu tu. Mekap pun jadi cantik. 

Korang jangan tak caye ye...mekap & kulit muka aku maintain smooth & rata sampai ke petang tau! (ahkak ABC skang ni) Langsung tak berbalak2. Selesa sangat2 rasa..muka ringan tak ketat pun. memang the best la. Aku ingat lepas ni aku nk guna BBC ni utk client2 aku jugak ^_^


BB Cream Seqy ^_^


sebab nk mekap tebal skit smalam, aku tepek banyak skit la bbc tu.
kalau nak guna harian, korang tepek cuit sesikit pon dah ok sgt2 dah..


tu diaaa..siap dah model tudung kertu. masa tetukar tudung tu kan, berpeluh2 jugak sbb semua kene buat ngan pantas. tp ko tengok la muka aku ni, tak terjejas langsung. time ni tudung yg ke brape ntah tau. 

tengok ni..sampai petang pon cantik lagi, bedak tak berbalak2 langsung. kagum giler kot! 
aku amik gambar2 ni sume takde guna 360 ke, 1360 ke apa ye..takde apps beauty2 tu. guna camera enpon biasa je ni. tp nampak tak smooth dia tu camne..


 ok, ni muka pagi ni. yg ni aku tepek BBC tu secuit je. pastu sapu rata seluruh muka. NO bedak!
i'm falling in love with u BB Cream Seqy..ececehhhhhh


Baik korang pun cuba pakai krim ni. Aku selaku mekap retis memang suggest sesangat. korang mesti takkan menyesal punye ;)

So, sesapa yg nk order tu boleh trus contact si Jemah VP. sape pulak yg tak kenal ngan dia kan. kakak si Sepet (owner Seqy Beauty). Dorang adik bradik semua cecantik belaka, suka tengok ^_^


Contact:
012-2052091

senang2 korang trus je follow dia: @viruspadu 







3 comments:

Rizziela said...

cantiknya... mcm mn nak beli tu

fan said...

Oh yeah :p

eliz land said...

Agen seqy beauty here watsap 0173945948...COD Putrajaya Cyberjaya Port Dickson. Butik Vendor - Popdonna Bangi, Seksyen 9, Bangi, Thepopulous, Seksyen 8, Bangi, Hudsiedaisy Seremban 3 (Next to UITM Seremban 3), Sarradhyya, Alam Avenue 2, Shah Alam (berdktan Puspakom Padang Jawa) dan Sistersvendeur PD Waterfront Port Dickson (sebelah Pizza Hut PD)

klik klik (^_^)