4.12.15

::JALAN JALAN CARIK MAKAN::

4.12.15

Aku ni mcm biasalah, time cecuti skolah ni mmg takde gi holiday gi memana anak branak. tp takpe sbb sebelom cuti haritu dah bawak bebudak ni gi Cameron kan. ni jenjalan kat KL jelah. Makan2, reronda..& yg penting settlekan hal idop & mati. haaaa..jgn memain ye. haha. tp tuler, round area sini je. ada rezeki skit, bawak bebudak ni gi makan. aku ni tak reti nk sesopin mcm orang len. siyes aku memang tak reti. sebab aku kalau beli barang pun guna smp lunyai baru beli baru. tu pon x reti la nk beli yg branded2 sgt. asalkan cantek, aku balun je. beg sandang yg aku guna skang pun 30hengget je. sandle yg 15hengget. kasut sarung yg 15hengget jugak. selagi boleh sarung, aku sarung sampai lunyai. gitewwww...yg penting, MAKAN! MAKAN! MAKAN! muahahaha..

dalam jamban pon jadik

ni NY Steak kat ioi Mall. aku angkut semua gi mekap pagi tu kat Pullman Putrajaya. pastu trus le gi jenjalan kat sana. kita kasi belanja itu duit upah mekap. kata demi sesuap lambchop kennnnnn ;P

sedap pulakkk... yg ni repeat order. si along tak habis2 dengan burger. pantang ditanye nk mkn apa..mesti burger!

semua binatang ada..kita kekongsi makan. kenyang naw2 memasing..Alhamdullilah

ahad haritu gi pasar selayang semata2 nak makan mihun goreng pepanas kt sana.. menggamit nostalgia sungguh tau tempat ni. dulu masa kekecik aku selalu ikut mak gi pasar. pastu dah besar skit, gi sendiri je mak kirim. aku kayuh beskal. wajib singgah sini beratur & berebut2 beli mihun..

nampak je mcm biasa kan? tp rasa luar biasa hokey! sampai skang pun kalau nk beli kene beratur & rebut2. dia goreng kt situ..letak je dlm besen, licin. paling best bila dapat makan panas2 gini. rasa masih sama mcm dedulu kala gak. yg ni aku campur dgn kueteow sepinggan rm2 je. tp puas hati makan..

pestime angkut bebudak gi buffet jopun ^_^

huwaaaaaaaaaaa..nanges dpt mkn oyster nih! dah berabad tak dpt mkn. dapnyeeeeeeeeee!

ini pinggan yg dah hujung2 waktu..yg kali ke brape pon aku tak tau, dah tak terkira. aku time ni benornya dah mula rasa takde selera makan, tp masa kat sana boleh lak aku sumbat ;)
adek pon bersungguh makan. yg lain pun sama. memasing dah besar, da boleh layan perut sendiri. aku pun dah boleh mkn dengan aman dah skang ni. hehe..

makan la korang smp lobam

ninja kononnye..jenuh aku nk ajar langkah..haha

ninja women..cool je kononnye. walhal dlm hati melompat2 kegirangan dpt mkn jopun ^_^
-teringat lak dengan kengkawan jopun aku dulu. windu gak ngan dorang. ntah ada lagi ke idak le. kot dah kene hanyut dgn tsunami ;P aku sampai skang pun boleh la ingat skit2 ckp jopun ni. dulu bukan men lagi..laju je molot speaking jopun. tp skang dah keras lidah mak nyah hey.. 

anak ninja celop ^_^


6 comments:

deaf-angel said...

wahh Oyster..
reti korang eh makan2 benda2 gini...
tak tertelan aku.

Emy Omar said...

Bila anak-anak dah makin membesar dah makin seronok berjalan kan kak..paling best time makan boleh makan dengan aman tenteram tak payah nak suap2 dia bagai hihihi

A.I said...

deaf-angle,
aku sorang je yg telan oyster tu. haha..sedap la wei..

Emy,
tuler..senang dah skang. tak yah nk menyuap2 bagai. pandai dah dorang layan perut sendiri ^_^

Juls Julie80 said...

Salam Ziarah...

Seronoknya tgk akak yg awet muda nih melayan karenah anak2..awet muda sampai dengan anak beranak dah cam adik beradik..

semoga sis diberikan kesihatan yang berpanjangan buat selama2nya..

A.I said...

Julie,
hehe...amin yra, mekaseh julie :)

Rizziela said...

sedapnya kak ai

klik klik (^_^)