17.12.15

::KENDURI KESYUKURAN & TAHLIL KEJIRANAN BLOK KENANGA::

16.12.15

Begitu panjang & agak skema tajuk entry kita kali ni ;P

Aku ni kan..dah 15tahun duk kt penthouse ni tak pernah2 lagi buat kenduri. Kejiranan kami kat sini benornya hampir setiap minggu ada buat tahlil. Biasa org buat Khamis malam jumaat la. Kadang ada buat kt rumah memasing, ada yg buat kat wakaf kat bawah blok. Memang memasing buat ikut kehendak & giliran memasing. Biasa kalau utk blok, aku tompang2 je sedekah air teh tarik ke..roti canai ke..karipap ke..kiranya gitu2 jelah hantar ke bawah. 

Tp kali ni aku sendiri yg sediakan makanan. Alhamdullilah ada rezeki skit :) Aku buat sabtu malam ahad haritu (12.12.15) Tp aku takmo kakak2 kat sini masak ke apa. kali ni nk bagi dorang semua relax je buat kenduri. kalau tak, tetiap minggu gotong royong memasak..huhu.. tp tu pon ada gak yg murah hati buat kuih & bubur. hailaaa..sayang giler aku kat dorang ni tau. mana la nk carik kejiranan yg rapat camni. Syukur sangat2 kami kat sini semua dah mcm adik bradik tau...

e'eh..tetiba rambut biah jadi itam la ;P aku kalerkan..haha
susun2 kuih kat rumah, baru bawak turun ke bawah. meriah lak tahlil blok aku kali ni sebab aku angkut skali adik bradik aku. hehe..mekaseh tau korang, tolong skali malam tu. ai lebiu!

kali ni aku tempah nasik ayam dari adik ipo aku ni, cik tie. InsyaAllah, lepas ni boleh la aku order laksa lak dari ko kan t? :) tp nk bagitau ni ..sumpah sedap nak mampos nasik ayam ko. ko memang ada tangan ajaib la t..pandai tul masak. buat apa pun semua menjadi..sedap!

menyempat aje. dah kenapa muka ko mcm alien tu pompuan kronik oii??

my lovely adik buchuk yg cantek manes, iena..maceh tau tolong mlm tu jugak..
nanti sila collect hadiah sebeday ko ye..haha

mak tgh tolong menantu hantunye kerat hayam & sayor

ye..ye..sila potong! haha

kita cedok bahagikan 2.. senang gini. semeja utk kengkaum hawa, semeja lagi utk kengkaum adam :)

rezeki hari tu..
tembikai ni ema bagi, ada bubur sebekas tu jiran tkt 9 bagi, 
Alhamdullilah..penoh meja..ni pun top-up2 gak masa dorang makan..

lengkong pandan ni mak buat, apam polkadot tu cik tie bagi, kek pisang iena & jiran tkt 6 bagi.. 
talam, cistat & muffin je aku tempah..

kami top up kuih2 ni masa dorang tengah makan..sukenya aku tengok..licin semuanya ^_^

huii...dalam piuk beso tu sup tau. ko korek je dpt kaki ayam, leher ayam..memasing meratah malam tu


ramai kan? memula tu kecut2 perut aku risau org tak turun sebab malam tu ada bola final selangor lawan kedah. tp rupa2nya ramaiiiiii yg turun. huhu..Alhamdullilah ^_^

sume adik bradik aku join malam tu skali ngan jiran tetangga







jemput makan uols.. ^_^

InsyaAllah, ada rezeki nnt kita buat lagi ye. lepas ni kita kenduri laksa pulak.. ngeeeeee



4 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Alhamdulillah.. senang hati bila majlis tu ada sambutan ye Aiza..
Kalau duduk kat blok macam tu, memang dah jadi adik beradik jer..
Rajin yg menolong.. pastu ada juga yg menghulur juadah tambahan..

eynda said...

Alhamdulillah kenduri berjalan dgn lancar :-)

deaf-angel said...

Meneylerakan tengok foto2 makanan tu semua...
kira ko jadi Host la ye...
ada beri ucapan? Cewahhhh

Anonymous said...

kejiranan yang meriah. murah rezeki awak sekeluarga.

klik klik (^_^)