9.3.14

::MH370::

9.3.12


SMALAM kita semua dikejutkan dgn berita kapal terbang MAS kita 'hilang'. Aku sebenarnya dapat tau lewat sbb pagi tu berarak anak branak kluar gi carik lauk + memacam brg skolah bebudak. Bila smp umah dlm kul 12 tu baru dpt tau berita ni. Tak tau nk ckp apa, mmg macam2 dlm kepala otak mikir pasal insiden ni. Yg aku tak bleh blah tu, benda2 mengarut yg org post kat wall FB. Merepek!! bangang sgt sape2 yg buat spekulasi / post gambar2 fake kt situ. Rasa mcm nk je aku carutkan. Nak2 lagi boleh lak timbulkan pasal politik apa bagai. Kehanjengan apakah???!! eeeeee..sakit hati aku.

Memang aku tak senang duduk smalam. TV aku on aje Astro Awani. Hibanya rasa. Malam tadi pun tak lena langsung aku tido. Aku terlelap dpn tv dlm kul 1 lebih, kul 3 terjaga balik pastu susah nk lelap. Bila on tv, dpt tau masih belum jumpa apa2. Ni kita yg takde apa hubungan dgn mangsa2 kt dlm flight tu pun dah terasa sgt2 hiba, apa ntah lagi family members kan? :( 

Abg Long aku keje MAS, bahagian QA. Aku sesaja risik ngan dia pasal ni, dia pun tak dpt nk bgtau apa2 lagi. Aku adik bradik sebenarnya asal & membesar dgn 'MAS'. Arwah abah aku berpuluh tahun keje dgn MAS. Masa kecik2 dulu aku selalu ikut dia gi hotel2 conduct interview utk pramugari/pramugara. Kakak2 (anak mak pertama - aku ada 2 mak, abah kawen 2) & abang aku semua keje dgn MAS. 

Apa2 pun, takyah la kita memandai2 nk buat spekulasi & nk tunjukkan kebanggangan dgn post gambar2 fake kt memana. Kesian kt family dowang. Kita tunggu je apa2 dari pihak yg berkuasa. Doa semoga semua dipermudahkan olehNya..amin..




*terharu banyak negara yg sama2 membantu dlm misi mencari MH370




4 comments:

Emy Omar said...

Sayu..hiba semuanya ada.Kita doakan yang terbaikkan kak..semoga Allah tunjukkan jalan bagi merungkai segala kekusutan ini
Allahu kau perkenanla doa kami ini

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

Anonymous said...

Ai..aku pun on astro awani sepanjang masa kat umah..kat opis pun biar je on kat pc semata2 nak tau perkembangan..tak kisah la kan takde pertalian darah pun..tapi aku tak dpt bayangkan camner la klu aku jadi family mangsa tu sbb adik & uncle aku selalu berulang ke beijing atas sbb keje..alahai sebak dada ku..

- Rina277 -

A.I said...

Rina,
tuler pasal. sama la aku kt opis ni pun on live streaming awani. kita yg takde kene mengena ni pun terasa sgt hibanye, camne la dgn kaum kerabat dowang :(

klik klik (^_^)