SEBELOM ni aku dh penah try buat kek batik tp x menjadi. Jd mcm kek ceklat moist je, meleleh2 ceklat dia. Kene mkn ngan sudu. Mmg le rasa dia terbaek. Tp xde feeling mcm mkn kek batik ;P
Haritu Kak Leha
Mekaseh ye Leha. Anak2 & laki aku sume puji sodap. Dowang mintak aku buat lg. Sib bek senang. Meh sni aku kabokan cara2nya..
1. Panaskan 1/2 buku buttercup dlm kuali - smp cair
2. Masukkan telor (telor ni camporkan dulu ngan secwn air, pastu kacau & tapis) - kacau
3. Pastu masokkan secwn milo (aku buat 1 1/2 cwn) & gula secwn - kacau ala2 goyang inul (kacauuuu je tau. jgn brenti, smp le didih)
4. Then, boleh le masukkan sume biskut yg dah dipatahkan 4 tu tadi. kacau smp sebati & smp dia jd mcm bergumpal (kuali jd kering). x payah tambah air ye..
5. Dah siap, lapik le loyang/bekas ngan plastik (supaya senang nk potong kata si Leha). Pastu lepet2kan tekan smp padat. Dah tekan tu, bleh la sejukkan.
6. Dah keras, boleh la BEDAL! ^______^
kluar dari loyang...
nyum...nyum
9 comments:
nampak lazattt... hehe
leh akak try nnt yer... tq..
Nampak sedappp...hehehhe
ai! aku ciplak resipi ko nih ek. SODAP nmpaknye. mau bikin lah..
Ai nak ciplak gak cara2 ko buat kek batik nih...huhuhu...sonang kojo makcik...
klu aku buat kak beskut tu x masak sekali. tp mane2 version pun sodap nak plak dh keras tu buh topping cekelat.. huhuhu mmg malatop
KAK NORMI,
SILA TRY YE KAK, MUSTI MENJADI PUNYE ;)
AUNTIE NANI,
RASO PON SODAPPPPPPP
WATIE & KAK SHIORI,
SILA CIPLAK! ;)
ARINIEVA,
MMG MOLOTOP UOLLS ;)
cedapnya...melekit2 tuh! mesti rasa mantop abis nih
NOME,
YG MELEKIT2 TU MENAMBAH SODAP NYAH ;)
telo ni brp bijik kak ai?
Post a Comment