5.9.11

::RAYA 2011::


TAHUN ni giliran blk Kelantan lak. Kami laki bini mmg x penah bercakar gaduh psl nk blk beraya kt mana. Sebabnya, dari awal kawen dah setkan blk beraya ikut turn. Penah gak kami buat, lps beraya kt Kelantan kami blk ke Melaka pulak. Tp letih giler, smp berasap2 kete. Ngan bajetnya lagik. Lps tu kami x buat lg dah. Kalau ada pon, sebelom blk Kelantan kami berpuasa kt Melaka dulu (nk collect kuih raya bwk blk kg. hehe)

Raya thn ni agak berbeza skit dari biasa sbb Mek dah takde. Mlm raya tu aku berebut dapor ngan biras, Abg Kama. Dia msk nasi dagang, aku masak nasi impit & kuah kacang. Raya ke 2 aku masak rendang pulak. Aktiviti mandi sungai adalah wajib. Sronok bebudak tu. Raya ke 3 sempat aku mekapkan 2 pupu laki aku kawen. Mmg dari bln puasa haritu dia dah call mintak aku mekapkan dia. Dpt gak le aku $ upah skit. hehe..Raya ke 4 lak ada 3 tmpt undangan majlis kawen kt kg tu. Penuh pewot. Mcm2 style ada. Ada umah yg tetamu mkn x bermeja. Ala2 hightea gitu ;P ada yg proper...ada yg siap berliveband bagai. Sume tu pengalaman baru jugak bagi AJ. Berpeluh2 dia ikut adat resam org kg tu. hehehe....

Ni aku tepekkan sekali harung gambar2 raya. X kose aku nk letak part2 tu ;P


RAYA PERTAMA


Azim yg dah setahun tp body mcm budak 6bln!
comel sgt dia...(baju tu aku yg belikan $14 je. hehe, umi dia pakaikan dia ms raya pertama)


sepupu's


anak2 comel mama ^_____^


me and my adorable boipren


ngan buah ati pengarang jantung pisang


cis! blur pulak gmbr family aku...huhuhu


Kak Ja (adik laki aku) + separuh dari anak2nya + naimah yg x berlaki di pagi raya


anak dara aku yg minggu dpn nk UPSR...hohoho


Abg Kama (laki Kak Ja)


hidangan dipagi raya (x nmpk tapai yg abg kama buat. sedappp)
nasi impit & kuah kacang tu haku yg masak. heh heh


lps salam2 raya, kami berkumpul kt kubur ngan sedara mara.
pastu beraya sakan keliling kg ;)


mek -____-"


makan dlm dulang (skang ni kt umah aku anak2 sume pakat mkn gini. senang)


RAYA KE 2

dlm perjalanan ke KB nk kutip AJ kt airport.
bapak jauh giler dari kg. makan masa 3 jam sbb campur ngan jem ;P


RAYA KE 3


bebudak ni x abis2 gi beraya kt kg tu.
masa ni aku bersiap nk gi mekapkan sedara laki aku kawen


AJ tinggal kt umah dulu. Org sebelah tu ada potong lombu buat jamu makan. pastu dia dtg skali kt tmpt aku mekap ngan abg kaman + anak2


Naimah + AJ yg sedondon


baby2 tua yg kiut! ^_____^
(abah + abgnya, ayah mat)


RAYA KE 4

Ptg tu kami berendam kt sungai smp lobam. Tp x bawak camera lak ;P

BBQ kt umah Mok (nenek)
Happening giler! x dpt nk snap bebanyak sbb bateri camera kong. cis!


RAYA KE 5


Pepagi buta hari Sabtu tu aku gi mekapkan si Nurul lg utk majlis bertandang pulak. pestime aku g mekap org x mandi. Mampos kejung kalau mandi kul 6:30 tu! masa aku blk, dia kasi $ raya skit + kain batik bagai. sukeeeeeeee ^_____^


AJ jadi tokei kedai serbaneka ^____^
ni kedai kakak kandung Naimah (sulong) kt Jeli. Kami sempat gi Bukit Bunga + Jeli sebelom berangkat blk ptg tu.


AJ + Adik Naimah, Rohim
(mcm adik bradik dowang kan? hehe)


salesgirl baru ;P
masa kt pasaraya kt bukit bunga, ada org ingat along salesgirl kt sana.
muahahahaha


perjalanan blk ke Rawang...


Syabas bete!!
perjalanan pegi & balik kali ni aku x drive langsung.
lalalalala


dari lebuhraya timur barat tu dah berderet2 kete.
masuk je PLUS K.Kangsar, amik kau jem!!


Pulau Banding


brenti rehat kt Hentian Lenggong


wekkkkkkkkkk!!






8 comments:

Fiza Nordin said...

meriah raye ko besan....aku tahun kemalasan nak snap sane sini sinun...tp bile tgk gambo raye orang barulah nyesal tak sudah ish3!!!

selamat hari raya besan ku cayang...maaf zahir & batin...peluk ciom utk menantu aku tu yek...

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

Hari Raye Hari Bahagia Hari Yg Muliaaaaaaaaaaaaaaa . Ngeeeeeeeee

A.I said...

FIZA,
NI PON AKU X BRAPE NK SNAP SANGAT LE BESEN. MCM X BERIA JE AKU ;P MALAS DAH NK SNAP2. SELAMAT HARI RAYA & MAAP ZAHIR BATIN JUGAK YE BESEN. AILEBIU!

AJ,
MERIAH SANGAT KENNNNNNNNNNNNN....

kakngah said...

aku rasa kan..
AJ cam dah gebu sikit ler....
:P

A.I said...

KAKNGAH,
TAKYAH RASA LA NGAH. MMG MAKIN GEBU. SUME PAKAT TEGUR ;)

fazilzura said...

selamat hari raya jgk kak mon..


wahhh pueh ku ikut ko beraya hhihihihi... siap ada hari lg tu kan ..

*** kiteorg mmg x ikut turn dh kak , psl pak ajil dh jd anak yatim piatu, kalau raya sure balik Ganu then ke segamat ikut muazam ... dua2 raya, thn ni UP skit pi MELAKA lg tu

ieda said...

AJ tu nampak macam dah ikut jejak nabila...makin bambam..

Superstar Suri said...

beautiful family picture =) selamat hari raya A.I

klik klik (^_^)