8.9.11

::SUPERMAMA KATANYA::

SMALAM mmg aku amik cuti sbb nk g skolah Along. Ada majlis Serah Ilmu UPSR smp tghari. Syahdu sunggu majlis ni i tell u. Cikgu suapkan kismis smbl usap2 kepala & bagi kata2 semangat utk setiap murid darjah 6. Pastu murid akan pergi kt makbapak minta suapkan pulut ke mulut anak. Dgn lagu backgroundnya bagai. Turn aku, along baru je jalan tuju kt aku, air mata dah menetek2 jatuh. Ayoyo...so touching. Aku g sorang je smalam. Abg Kaman keje, dia takleh cuti selalu sbb ujung bln ni dia kene amik cuti sehari bwk angah g HUKM. Tarikh tu sama lak ngan tarikh aku jumpa doktor kt Spital Selayang. Tu yg aku x dpt nk bwk Angah.

Dari skolah Along, aku gi bank & trus ke KWSP Gombak, submit doc umah. Smp je kat umah, baru je nak suap nasi, org KWSP call pulak. Ada masalah ngan surat bank lak katanya. Aduhhh. Time tu mmg aku dh x larat nk g ke sana blk. So, mintak g esoknya je (harini). Rehat jap pastu trus berperang kt dapor masak mee kari sepiuk beso. Kawan2 lama aku kt Sg Tua nu nk dtg beraya. Dah le jumpa sekali setahun, harus le aku masak special skit. Mak, Iena & jenjiran aku pon dpt merasa. Tu pon nnt2 le aku hapdet criter bergambar. Malas la nk amik cable ;P

Pg ni aku bangun dlm keadaan TENAT *______* sakit giler badan. Ngan kepala pon berdenyut2. Pepagi buta td, gi hntr BB kat skolah dulu pastu trus g KWSP amik surat bank tu blk. Then, ke rawang pulak. Sementara nk tunggu bank bukak, aku g klinik dulu. Amik kau! Aku demam tinggi rupanya. Panas dlm. huhuhu...patut le rasa teruk sgt. Tp kene settlekan jugak la keje. Lps gi bank, bla bla bla - gi KWSP lak blk. Aku ni ada special kes skit. Umah aku sepatutnya dh abis byr. Tp ada balance lg skit, so aku ingat nk kluarkan lg akaun2 utk kasi settle umah. Masalahnya, surat yg bank kluarkan tu salah. Sib bek la td aku dpt jmp ngan manager kt KWSP tu bincang2, akhirnya selesai jugak. Aku dok bincang kt bahagian dlm opis ye. Kelas kau Maria! ;P

Sempat gak aku g singgah JKM tanye status Angah. xde apa pon yg dowang bleh bantu sbb Angah masih di bawah umur. Katanya Angah still under skolah/Jab Pelajaran, gitu. Pastu aku trus blk ke rawang. Sebelom blk umah aku singgah tesco dulu beli bontot ayam. Jap lagi lps makan, aku nk telan ubat pastu tidoz. Supermama tenat!! Sib bek la doc kasi mc 2 hari td. Boleh direct rehat. Makanya, isnin nnt le baru aku masok opis. ngeeeeeeeeeeee

4 comments:

Ibu n Abah said...

oiittt...
dah demam.. rehat jer ..
jangan renyah2 nak kemana-mana lak..
Take care!!!!

fazilzura said...

kakmonnnnnnnnnnnnnn.. sile rehar kan diri anda

Jiejah @ Iza said...

selamat beristirehat & selamat hari raya ;-))

Yours Truly said...

Selamat Hari Raya! Take care and good luck to Along ye!

klik klik (^_^)