16.1.12

::DOWN::

Tak best langsung dpt appt hari Isnin. Ramai giler patient. Sejarah sungguh harini tunggu nk jmp doc dari kul 10pg - 2:30ptg. Amik ubat bagai, kul 3:15ptg baru siap =( dah le kedemaman. Rasa mcm nk baring je kt kusi tu tadi. Dgn sedihnya sbb tgk semua yg dtg berteman. Aku je terkonteng2 sengsorang. huhuhu...

Tambah tak best bila doc ckp result darah aku makin tak cantik. urine toksah criter la. tetap camtu. tahap maksimum punye. Darah 5+, Protein 4+. Doc bising2 tadi sbb kolesterol aku 10.2! Dia ckp anytime aku bleh dpt heart attack / strok. Dia paksa aku pantang makan dlm 3 bulan ni dia nk tengok. NO NASIK LEMAKku sayang, NO seafood, NO kentaki, NO mekdi, NO goreng2. Kalau boleh mkn yg rebus2 je. Camno tu? boleh ke aku ni? sebelom ni dia suh aku kurangkan je. Tp kali ni dia suh aku jauhkan dulu benda2 tu semua. Huwaaaaaaaaaaaa....

Buah pinggang aku pon skang ni dah rosak 60% + . Maknanya dlm setahun dua lagi kene buat dialisis le. Alamak, hilang le vouge mak uolls -_______-"

Esok ni tak tau le camne aku nak naik stage kt HUKM tu. Demam skali ngan selsema. Mau brenti jap mintak nk hembus hingus. Dgn takde prepare nk ckp apa benda lagi...camne ni? hhhrrmmmm....

6 comments:

JaJa'Z said...

aku tau ko kuat! ko kena kuat demi anak2 ko..ko pantang la makan..ko ikut la apa yang doc sarankan..tiap kali ko nak buat apa2..pk anak2,suami dan family ko AI...take care yek...kalau aku tgk ko tayang entry makan bukan2..jaga kau! eh, kejam plak rasa..heheh

deaf-angel said...

fren,
perang jepun dulu orang makan ubi rebus bertahun2, apa la 3 bulan aje.

ieda said...

AI...kena pantang la jugak....result tak bagus sgt tu...
rebus...stim...bakar...sedap jugak tu...

Anonymous said...

saya,selute sgt dgn awak kak..sgt strong!!!

A.I said...

JAJA,
BAEKLAH CIKGU! PG TADI LAST MKN NASIK LEMAK ;P

DEAF ANGLE,
BOLEH AJE BERTAHAN, TP KALAU TERINGIN SGT NK MKN BONTOT AYAM CAMNE? huwaaaaaa

IEDA,
OK KAKAK DOKTOR. SAYA CUBA YE ;)

ANON,
MEKASEH...ngeeeee ;)

Ardini Rumaysa said...

demi anak2, ibu, mak, mama, ummi memang boleh transform jadi apa je. hiks.

comel2 anak aizah. seronok ada ramai anak perempuan ni. boleh buat kawan bercakap dan lawan bergaduh. ;)

klik klik (^_^)