29.6.12

::BB the NOTI GIRL::

29.6.12 

HARI Rabu blk dari HUKM tu terus kami berkejar ke skolah BB amik result exam. Amboi anak noti mama ni, tak sangka..bagus sgt result dia. Ikut kata cikgu, buat masa skang ni markah paling tinggi & baik kt sekolah tu adalah setakat BAND 3. Dowang belom aktifkan lagi smp band 5 & 6. Aku pon tak tau nape. Tapi semalam mmg aku tokojut tgk result BB. Sume subjek BB dpt Band 3. Sains Band 6! (cikgu kata sains lain skit sbb ada 3 peringkat. ni pon aku x brape faham). BB dapat 100% BM, SAINS, ARAB, tak silap aku BI pon. wahhhhhhhhhhh..vangga mak! ^______^ So kalau ikut gred lama, BB dapat 5A. Bravo nak!

Tapiiiiiiiii...yg x sedapnye, cikgu komplen kata dia lasak sgt dlm kelas. hahaha...aku dah agak dah. Adoi, camne lak nak aku ubah si BB ni. Cikgu kata dia bijak, tp lasak. Keje dia dlm kelas, merayap gi kacau meja org lain. Mainnnnnnn je dia. Camno tu? Cikgu marah pon kejap je, pastu dia sambung balik ngacau org. hohoho...BB..BB..

Apa2 pon, skit2 aku laki bini mmg kene cuba ubahkan dia. Asalkan kurang skit dia melasak dlm kelas pon jadik la kan? haih la BB, patut le baju skolah kau kene cuci & gosok hari2. Kotor! Tak duduk diam langsung kt skolah. Kalau bertote tu lain criter, tp ni APOM! *______*'


1 Usaha

time ni BB kt hujung nu, tp kejap2 kang dah berubah tmpt dia *___*

Guard pintu ;)

lps amik result BB berlari lak ke tesco. Kebulur yg amat!!
cuba kowang teka Adek tgh mkn apa?

cedok dek...cedok!

ye, dia ratah sos tomato! isk..

BB yg selamba badak baring time makan. 
mmg gini le dia. takde perasaan langsung ;P

9 comments:

Mrs.Ira said...

Alhamdullilah kak ai..bb dpt good result..tahniah to bb..biarpun dia noti tp pelajaran dia ok..

el said...

tahniah BB...go gel hehehe
hahah adek tu leh dia ratah sos tamato cengitu je...kebulur ke dek hehehe

Ibu n Abah said...

Ai..
Anak yg bijak mmg tak reti duduk diam.. Sbb akalnya sentiasa aktif memikirkan xtvt yg perlu dia lakukan...
Semuga BB terus berjaya....

ina said...

Alhamdulillah...kembo,anak kau pandai...biar dia lasak nak buat apa biar dia suka janji jgn susahkan hati maka bapak dia..tp apa2 pesan selalu kat dia...BB ni anak nbr berapa?? aku pun dah konpius...:(

ieda said...

lasak takpa...janji otak berjalan.good BB....

A.I said...

MRS IRA,
hehe...MEKASEH IRA :)

EL,
ADEK TU BARU LPS MKN SEPINGGAN NASIK HAYAM. DIA MMG SUKE SOS TOMATO. NAIK MUAK LAK AKU TENGOK ;)

AKAK,
ALHAMDULLILAH KAK. TP KALAU MELASAK SGT, MMG KENE SUH DIA BERINGAT JUGAK. TAKUT DIA NGACAU BUDAK LAIN TIME BELAJAR. hehe

KEMBOKU SAYANG,
BB NI NO.3 LE KAK. DIA DARJAH 1. YG BONGSU TU, ADEK ;)

A.I said...

IEDA,
TAKPE YE KAK? hehe...

Abil Fikri Ahmad said...

Mak oii dia belasah tomato sos cm tu jea!! masterchef tak dapat nk komen la...

ummifirzanah said...

kt sek ank akk pn cmtu gek.. ank akk dpt Band 3..sx cikgu tu kt ok sgt ler puan dpt band 3 ni baru tgh thn... nnt carry ujung thn Baru de sampai band5/6.. ntah x paham arr...

klik klik (^_^)