1.6.12

::HOLIDAY KE?::

GILER bengong punye tajuk tak tau nk tepek apa ;P 

Sronok aku tgk org len sume usung anak branak gi berholiday. Sian anak2 aku tak gi memana pon. Bajet pon yg ado je kan? mana lak aku nk korek bayar duit hotel bagai. Tengok la mgg depan lari2 bawak dowang jenjalan memana kt KL ni je. Takpon, naik genting jap. Wahhhhhh...angan2 sgt!

Mlm ni aku blk Melaka sbb ada kenduri kawen jiran mak. Dia amik pakej kawen ngan AJ. Dia dh ada kt sana pasang pelamin. Harini & esok si AJ yg mekapkan. Aku lak tlg mekapkan time bertandang Ahad ni je nnt. Tp sok aku lari sekejap g Malim Jaya, rezeki aku dpt mekapkan org bertunang kt sana. Rezeki dia, rezeki aku gak la sbb byr murah je. Aku x caj extra sbb kebetulan aku mmg ada kt sana..

Ahad mlm lps bukak pelamin tu nnt kami trus balik sni sbb Isnin pepagi tu nk ke HUKM bawak angah pasang alat pendengaran BAHA tu. Ayoyo, kene standby duit lagi sbb kan skang ni Angah under pakar. Dowang caj private rate. huhuhu... Tuler aku ingat dah alang2 g spital tu, blk tu aku usung le bebudak ni memana. Sian dowang cuti skolah ni duk le terperok kt umah si Ema ;P

hhhrmmmmmm...tu jelah kot. tak reti lak aku nk buat ayat penutup. Bubyeeeee! hepi weekend uolls!

8 comments:

el said...

beb..rs2 x cukup duit tu share2 ngan adik badik lain2 tu then sewa homestay ke hape ke..best gak...g lah PD..lepak kt beach :)

A.I said...

EL,
TAK SEMPAT NK HOLIDAY RERAMAI SBB MGG NI SUME BZ KT KENDURI KAWEN JIRAN MAK SMP AHAD..huhu

Aida78 said...

g kenduri kawen kira holiday juga sbb jejalan jugak lah 2...ha3

Emy Omar said...

Takpe kak tak dapat pegi holiday pun dapat spend time dgn anak2 dirumah+makan2 pun kira ok juga.Happy Holiday kak Ai

QASEEH HATIKU QASEEH said...

sy pn sedih...tak dpt bw anak2 g holiday mn2....asben ada prob dgn telinga bedesing...x dpt tidur mlm....jd x mo la kaco asben bw g jln2 jauh2....anak2 antar blik kg nenek...mmg rutin k lu cuti skolah anak n nenek demand nak g kg....pdhl sbh cuti am 30 n 31 mei....sy n asben asyik berulang la dr kk ke kg d bongawan...sedih kn....tp pa buli buat redha ja la...selain tu bz jgk melayan jmputan kawin sna cni....x pigi x baik plk kn....urg dah jemput...klu dah pegi tu phm2 la kn....duit jgk tu kn...hihi...

anw...hepi holiday dgn apa2 ja pesen holiday....hihi

Anonymous said...

Ai,,,ketemu kita kat hukm nanti,,damia pun ada app ngan prof isnin nanti,,,-yong

lin said...

salam..kak anak2 akak ada insurans ke?saya selalu baca akak ye blog. tgk kawan2 yang ada insuran, sakit n kalau masuk hospital boleh claim.lg2 kalau macam akak yg ada sakit buah pinggang ni.sekurang2nya ringan sikit beban akak nak keluar duit. saya bukan agen insuran cm tau kepentingan insuran.hehe..

Bibu Wilda said...

aku pon tak p mana2 Ai..coti susah nak dpt kalo bos aku ada..time coti skolah pulak de selalu ade..:(

klik klik (^_^)