25.9.12

::BERGEDIK2 DGN FAMILY TERCHENTA @ JERAM::

25.9.12

HA...amik kau! lama gak aku x hapdet blog sengal ni. Sabtu lps pepagi buta lagi anak2 datin biah dah bersiap2 nk ke Jeram. Jeram tu kt Kuala Selangor. Dari rumah aku, ikut highway LATAR dlm 40mnt dah smp. Kami sewa 2 apartment kt Pantai Indah Seaview Resort . Mmg berbaloi sewa kt situ. Dah le murah melampau, luas & selesa giler i tell u...


kami b'fast kt pantai remis dulu. makanan yg kami ada toksah criterlah. lumayan & sedap! memasing dah siap masak dari rumah. Alhamdullilah, murah sgt rezeki. Bleh mkn 2 hari kami kt sana ;)

pompuan ni feeling sengsorang mkn nasik lemak meletops dak iena kat tepi pantai..

kami mmg sengaja smp awal, so..sebelom check in tu kasi bebudak berendam dlm swimming pool dia smp kecut dulu..yg best tu sbb guest x ramai. mcm family kami je yg ada kt pool tu. hehe..

ketua rombongan yg pucat lesi dgn jerawat yg bertenggek di dagu. manissss kan? - pitam!

yeahhhhhh!

anak ketua rombongan yg sama naik gedik dgn mak dia. haha...



 


apartment ni mmg kami ketepikan sume perabot dia. sbb yg duduk kt sni sume yg dah beranak pinak. apartment sebelah cantek je sbb yg duk situ sume 'bujang2' ;)

ptg tu kami ke pasar pantai remis beli seafood nk buat BBQ. skali, ternampak lak oyster fresh. mampos le haih...kat situ gak aku & ayoi belasah mkn. TERBAEK!!! fresh giler2 punye. Sodap, manis..huhuhu...nak lagiiiii!!

tgk molot aku tu tgh penoh. aduhai...bestnya!

gua kan otai. nama bertampal2 kt tiang. kau ado?

berBBQ kami mlm tu. sume ada. ayam ada, seafood ada. kerang besar tapak tangan pon ado! haha...


memasing gigih!



pemandangan dipagi hari...nyaman...




balik tu kami singgah lagi ke pasar pantai remis. beli seafood utk bawak balik..

fresh!!

minatang ni le yg aku + ayoi mkn mentah tu. perghhhh...sodap! 8 ekor kami balun haritu. muahahaha

keluarga gonjeng Datin Biah ^_________^ 




9 comments:

Eye_nee said...

Masa ko balun oyster tu akk tetibe teringat citer mr bean koooo.....salute ko dgn minah gonjeng dak ayoi tu...buleh makan benda tu mentah2 nokssss oiii..kalau akk...Pitam bangun pitam bangun pitammmmmm......

Ina Khairina said...

bestnya tgok!meriah gitu.....

kaklong said...

kakngah dah kenen2 kaklong ajak pegi sini..mcm best gak erk?

kakngah said...

nok... walk in je ke kene booking dulu?? aku dah menggeletis ajak akak ipar aku g sanun...

A.I said...

Eye Nee,
kahhhhhhhhhhhh..kalau dah efek dia pitam bangun pastu pitam balik, toksah mkn le kak oi. hahaha...

Ina,
Mmg meriah!! ^_____^

Kaklong + Kakngah,
PERGILAHHHHHHHHHH!!! best tau. Selesa & tenang je tmpt tu. dah le murah giler. yg kami sewa ni RM100 je. ada yg smp RM150 siap ada peti ais bagai. Klik je link nama yg aku tulis tu. Situ ada details. Baik tepon book dulu..Gi tau wei ^____^

Bibu Wilda said...

mmg best..apartment de luas leh masuk ramai2 hehehe tapi ade gak org duk situ..cane la gayanya duk skali ngan hotel

A.I said...

Bibu,
Kan? luas giler. Tulerm ada gak org yg duk menetap kt situ...

Abil Fikri Ahmad said...

Ooooooooo patut la tak tgk...g cuti2, mandi2, bbq2, makan2..ooooooooooooo...I ni bila la dapat g bercuti cm tu..emmm..

tapi walau bagaimana pun.....uweekkkkkk....

A.I said...

Abg Abil,
Ala..sok lusa dah boleh bawak gee gi bercuti camtu. Insyaallah.
Lalinkkkkk...jgn le camtu. tak ilang lagi merajuk tu ke? ayoyo..payah la ini mcm. lalink merajuk burok la. (weeeekkkkkk blk!) ;P

klik klik (^_^)