2.10.13

::PEPARU ABE & IKAN PATIN::

2.10.13

(apa pulak kene mengena peparu si abe dgn ikan patin..ish pompuan ni)

ISNIN haritu aku coti, gi hantar barang keperluan utk Kak Ja (adik si Kaman) ngan utk Abe. Memacam la aku usung ke sana. sudu gerpu cawan pinggan tikar selimut bantal wet tissue air bisekut milo neskepe & mcm2 benda yg lain la. berus gigi sabun berus basuh pinggan pun aku bawak. kot la Kak Ja nak guna. Sian dia tak sempat nak bawak apa pun dari Kelantan tu. Kami gi Isnin tu pun dia tak tau sebenornya. Aku kt umah sebelum tu asyik la tingat kt dia. Mesti k.ja tak selesa kt sana..kesian dia..mak ngan AJ pun ikut skali hari tu..

Abe pulak makin tak sihat. Peparu dia block pulak. ada darah beku. tp doc kata bukan dari kesan hentakan kt dada dia (ada bekas lebam). tp lemak2 dari kaki naik ikut saluran ke peparu. benda tu dah terkumpol kat situ. Peparu abe dah kurang mengembang. Lps buat scan mmg kompom ada blockage. So, doc masukkan ubat cair darah utk dia. Harap2 lps ni abe beransur ok...

abe kene demam gigil2.
doc kata efek blockage dari peparu tu..huhu


sedih tengok abe gini :(
time nak balik kali ni pun sama, dia takmo lepaskan tangan aku.
dia mcm tak kasi kami balik.
alahai abe.. -_____-'

mak melawat kawasan, terus dpt geng ;)

mak + AJ

aik! tetiba kluar gambar ikan patin :P
siyes aku ckp, ni le pestime aku mkn patin tempoyak kt temerloh ni.
rupanya mmg sama indah khabar & rupa.
ikan fresh, isi tak bau, kuah panas & yg best tu..pedas giler. mmg kene ngan tekak hantu raye aku ni.
TERBAEK!

Sabtu aku gi sana pun dah mkn kat sni, tp time malam.
kali ni dtg ngan mak & AJ, makan kt sini jugak.
sama panas, pedas & fresh.
ikan seketol beso 1 set skali ngan nasik & ulam $12 je.
puas ati, makan sampai bengkak molot!

kombang tol lobang idong biah ^_____^

sni le aku repeat makan patin - Go Bang Maju Patin Tempoyak
The Best!!




9 comments:

Zana Nordin said...

moga cepat sembuh utk Abe...

aduhai kak...ikan patin tu..sedappppnyer lah haiiiiiiii
baca ko nyer citer pasal patin tu lagi lerr...
meleleh air liur aku kak oitttttt
panas + pedas + sedappp...terbaeekkkk arrr kak

deaf-angel said...

Raya dah abis la. Ko gi la tolong kopek perhiasan kat tembok spital tu. Anyway semoga abe cepat2 sembuh.

Marina Monroe @Nanie said...

Moga sembuh cepat.

Auntie tak brapa gemar ikan patin, sebab pernah terkena mkn kat restaurant, kulit ikan tu berlendir, terus sampai sekarang tak makan ikan patin..huhuhu

Abil Fikri Ahmad said...

Hope everything gonna be fine. Kirimkan salam pada Abe.

Ibu n Abah said...

Semuga kesihatan Abe segera pulih seperti sediakala. Memang serius penanggungan Abe dan semuga dengan sokongan ahli keluarga dan rawatan yg diterima akan segera menyembuhkannya.
Citer pasal patin.. Nampak mmg menyelerakan. Saja2 nak masuk temerloh sekadar nak makan ikan patin rasa macam tak rajin pula.. Tapi entahlah.. Kot2 kena gayanya dgn mood.. Sampai jugak nanti akak kat kedai yg Ai pergi tu....

A.I said...

Zana,
Amin...
Ye beb. mmg terbaek! pakej lengkap, mmg kene ngan tekak aku ;)

Deaf-angle,
kau bgtau ni baru aku prasan perhiasan raye tu. kahhhhhhhh...

Auntie Nanie,
oooo..auntie dah fobia lah ni? auntie try la mkn yg fresh punye. sodapppp.. ;)

Abg Abil,
Insyaallah...amin..

Akak,
Insyaallah kak.kami pun harapkan yg sama..
Akak tu ai percaya. ntah2 tetiba kang dh smp ke temerloh duk kokak tulang ikan patin! hahaha...

farrah said...

Kak Ai nak makan ikan patin import dari Temerloh kat KL meh la singgah foodcourt saya kat Menara MARA sebelah Medan MARA tu! :) Nak ikan patin fresh pun bisa diatur!

farrah said...

BTW, kedai yang Kak Ai makan tu, hanya sekangkang kera je dari rumah kakak ipar saya hehe...

A.I said...

Farrah,
tuler..masa lalu kt sana tengok kiri kanan ada org jual ikan patin mmg tingat kt kau sbb kau ada criter amik stok patin kt sana ;) Insyaallah, bebila ada rezeki nnt aku terjah foodcourt tu k.. ^___^

klik klik (^_^)