24.10.13

::SESAAT PISAHKAN HIDUP & MATI::

24.10.13

Mesti kowang dah tau pasal kejadian ptg smalam yang kat Ambank Subang Jaya tu kan? Allahuakhbar -____-' mmg sgt2 menyayat hati sungguh. Mmg tak masuk akal apa yg jadi smalam. Biasa kita dengar perompak rompak bank. Tp tak sama langsung dgn yg semalam. Benda yg tak dapat nak diterima akal!! Perompak tu guard bank tempat dia bekerja & tembak mati kawan sendiri??? Ya Allah. Sah tak waras jantan sial tu!!!

Sedihnya aku tengok gmbr laki ngan anak2 dia. Memula tu aku ingatkan dia kene tembak sbb dia melawan sbb kawan2 yg lain tak kene. Tp bila aku tengok video cctv (yg aku terjumpa kat satu website tu), rupanya arwah tak sedar langsung yg dia dlm bahaya time tu. Jantan bangsat tu tiba2 tembak dari jauh time arwah gigih buat keje, menyusun duit dlm peti besi. Sesaat je kawan dia yg lagi sorang tu terpisah dari maut. Kebetulan time dia kat belakang kawan dia, time tu jugak lah jantan bangsat tu tembak. Siyes, mesti kawan2 arwah trauma teruk. Lelagi yg sama2 masuk bilik kebal tu. Ish, tak dpt nak bayangkan lah...huhu

Aku skang ni dah rasa mcm nak demam duk terpikir & terbayangkan arwah dgn family dia. Semoga diberi kekuatan semangat utk laki & anak2 arwah serta family...



Al~Fatihah
Norazita Abu Talib



5 comments:

La Cocca Di Papa' said...

ok puas hati akak explain apa jadi dlm video tu...saya tak sampai hati nak tgk kak...

anna hashim said...

saya pun sedih tgk kak, mlm tadi kawan2 saya post gmbr kt dlm group whatsapp..saya marah diaorg sbb htr gmbr2 yg mengarut mcmtu..rupa2nya tu cerita benar bila saya baca paper pagi td..innalillahiwainnailaihiroji'un..
pasal duit org sggp buat apa je..sedih saya baca paper pagi td, tgk video pun pilu hati tgk..yg mengalami lagi la trauma..kesian anak2 arwah,masik kecik lagi...al-fatihah

Liyana said...

Al-fatihah & rasa mcm nak rejam sampai mati je binatang tuh!takde hati perut tembak kwn sendiri :( sbb DUIT manusia jadik GILA kan kak ai?

deaf-angel said...

Duit dalam bank tu semua dah insuran, ugut je pegawai2 tu suruh meniarap ke apa, lepas tu ambik jela. Yang pergi tembak apsal. Nak pun tembak amaran ke.

Apa pun, lelaki betul, kalau nampak duit 1rm pun bukan hasil peluh dia, tak ingin wooo, lelaki ada pride. Nak duit, kerja la tonggang terbalik sampai dapat duit.

NonaFauzi said...

x sanggup tgk..sebab takut terbayang2...betul2 ajal sampai x kurang sesaat dan x lebih sesaat

klik klik (^_^)