1.4.14

::JALAN2 TENGOK BELON::

1.4.14

Hangus aku anak branak hari Ahad haritu. Seharian kt Putrajaya tengok belon. Tp time tu belon dah tak brape nk banyak sgt dah. Udah le hangit sbb panas berdenting, kaki memasing mcm nk tercabot sbb berjalan sesaje. Takpelah nak, sekali sekala je kann ;)




pestime aku anak branak tengok belon panas ni dekat2. makanya menjakunlah kami pada hari tersebut..

terlampau jakun smp makan nasik pun mengadap belon kat tepi padang.
kau mampu?? kak ai je yg mampu :P


si along + si angah ^____^




mcm biasa, angkut skali anak si ema, echa :)




memacam xtvt ada hari tu




baru jumpa picnic area yg betol. hehe..benti rehat kt sni jap sambil lambai2 helikopter & bot yg lalu lalang.
aku bawak nasik kosong, sos cili, goreng hotdog 2 peket, drummet & ciken cis. bedal tu je.
segala roti & kek yg ada kt umah tu pun aku angkut skali. bawak air kosong bekas besar. kat sana dpt gak minum air mountain dew sejuk2. free je uolls. heh heh


piknik area ni panas membahang, ada dia sediakan bean bag besar2 bagai. tp aku lepak kt bawah pokok. sejuk redup ;)



helikopter ni le yg buatkan si Adek demam! mana la aku nak tau bila dia nk naik je angin bukan main kuat smp nk melayang badan aku. sib bek la time tu anak2 aku ada pegang pagar kt tepi. ada auntie tu punye payong patah riuk besi dia. punye la kuat angin heli tu. huhu.. adek dah gigil2 cuak. terkejut kot. lps tu trus demam. ciannye dedek nande mama :(

kluar dari precint 2, gi jenjalan dulu kt area Putrajaya


sempat lagi menyinggah muzium istana lama..


bestpren ;) membesar skali..


^________^




4 comments:

Nor Azura Abdullah said...

Salam Ai,

Dah besar si Along dan Angah. Lama ambo tak menjengah. Kunun2 nak buat come back.

Wassalam

(Comey Belako)

A.I said...

Nor Azura,
Salam. wahhhhhhhhhhhh, welcome back uols! hehehehe.. ^____^

chean TP said...

seronok nengok keluarga bahagia ni...

A.I said...

chean TP,
^_________^

klik klik (^_^)