30.4.14

::KE LIBRARY KE KITA::

30.4.14


Tajuk ala2 'Ke Korea Ke Kita' kt tv9 tu kennn. sedey la dah abis episod tu. lawak nk mampos wak doyok ngan myo :P

Giler babun betol. Cukup seminggu tak hapdet blog goblok ni. Malas giler kot. Lagi pun tak tau aku nk riakkan apa lagi kt sni :P

Ahad lepas, masa org lain berpusu2 gi Pesta Buku kt PWTC, aku anak branak bergolek2 kt Perpustakaan Negara. Omputih panggil National Library. Lamanya la hai aku tak pegi sana. Dedulu time aku form 4-5 mmg tetiap minggu duk berulang kt sana (bukan baca buku sgt pun. sibuk nk baca majalah je yg lebih sebenornya). heh heh..

Ni pestime aku bawak bebudak gi sana. Kami gi bahagian kanak2 punye. Aku mmg dah dapat agak, org yg paling sronok adalah Adek. Berulang2 sebut 'time kaseh mama'. Aloloooo...suke tengok dia tak tentu arah pilih nk baca buku mana. BB pun sama. Along & Angah je yg steady. Dpt novel seketol..trus duk diam situ. Dah alang2 ke sana, trus kami anak branak buka akaun. Sorang boleh pinjam 3 buah buku selama 3 minggu. Free je uols..kat sana ada open wifi jugak. Memula tu bukan men lagi si along + abahnye online. aku tengok jelah. yelah, aku mana ada enpon tenet2. huhuhu...

So, lepas ni dah mmg ada tempat nk dituju bawak bebudak ni selain gi main kt tmn permainan. Selesa pun ye jugak  ^_____^



ada disediakan meja & kerusi yg comel2, tp kami amik port yg boleh golek2


kt ujung tu ada ruang tengok tv, main komputer, ada bilik muzik..
sume bebudak bleh masok

bersungguh memasing ha...
BB tu kejap je, dia gi pilih buku mana nk pinjam..pastu dia gi main. 
lupa lak aku nk snap ruang utk main tu.


dapat novel, diam trus 2 org ni..


buku pertama yg adek baca... :)


ini buku yg ntah ke berapa. puas hati sungguh dia.
Alhamdullilah, Adek mmg dah lancar membaca. rumi ke, jawi ke..mmg dia lancar.
mengaji pun, tak lama lagi nk naik Quran dah. Sronok sungguh dia :)


maknye punnnnnn...baca novel bebudak pun jadik ;P


abah menyorok :P




6 comments:

FARYN said...

kak..mcm makin best je library tu skang.. aku pun dah lama tak pegi..last pegi 10thn lepas kot.. miahahaaa

A.I said...

Faryn,
mmg best. tp library yg lama tu dah beralih kt bangunan lain. tp kat situ2 jugak la. kau ok la lagi, aku 22thn yg lepas! lama gilerrr

QASEEH HATIKU QASEEH said...

iya la..sy pn x prna bw anak2 g libary ..gud n3..nnt sy pn nak bw anak2 g libary kk..heee...

A.I said...

CT,
meh la bawak dtg library kl ni. hehehehe....

deaf-angel said...

thorbaik

A.I said...

deaf-angle,
hahahaha... ^____^

klik klik (^_^)