22.7.14

::PERANG SIAKAP::

22.7.14

Rezeki haritu ayah (laki si ema sebelah umah) bagi ikan siakap gergasi. Besar giler smp tak muat sekor tu duk dlm sinki aku. Udah le fresh. Ikan baru naik. Memang berkilau2 mata dia mcm ada lampu. Jenuh la aku mlm tu menyiang. Yelah, kalau siang siap2..nak masak nnt senang lebur je kt dapur. Makanya, ayoh kita berperang!!


alat-alat perang

mangsa - siakap gergasi. awas ko!!

ha...cantik berseri dah. kene kerat baru muat dlm sinki. jenuh uols, sisik besar duit syiling 20sen.
luka2 tangan maknyah heyyy..

hasil selepas distimkan..
nampak rupa yg agak sendu, tp rasa thorbaekkk ^_____^




8 comments:

fazilzura said...

xpnh lg msk ikan beso tu .. takot xjadi ..

azlina aliuddin said...

umang aiii,,bapak beso ikan nye nyah heyyyyyy

lieyalatif said...

pandai akak siang...kalo lieya surender...abis tangan calar luka2 kang hahaahah....

A.I said...

Jub,
jadi je jub. tp jenoh nk menyiang :P

iena,
beso nok! jenoh nyah heyyy! kahhhhh

lieya,
ye wei. tangan aku pun abis luka ;P

deaf-angel said...

Wahhh healthy living la korang ni macam...
ikan siakap fresh stim.

thorbaik.

Umi Ain said...

Sodap ehhh.. Nak mtk resipi bleh x?? Xpenah lepas nak stim menyetim ni.. Huhuhuu

A.I said...

deaf-angle,
healthy living le sgttttt :P benornya, tu je yg cara senang nak aku masakkkan. haha..

Umi Ain,
alahaiiii...senang je. sume campak kt ikan tu. kau lumur dulu garam, pak aji & lada sulah. Pastu kau campak serai, halia, sos tiram. patutnye letak daun ketumbar. tp time tu takde pulak daun tu :P

Anonymous said...

Hi there, I want to subscribe for this blog to get most up-to-date updates, thus where can i do it
please assist.

Take a look at my website; Sunday school Lesson Plans

klik klik (^_^)