5.11.14

::IN PROGRESS::

5.11.14


eceh cehhhhh...tu diaaaa..! in progress hokey. tp mmg betol pun. skang ni masih nak adjustkan apa yg patut diadjust. paling2 pentingnye timing. aku cuci dare setiap isnin, rabu ngan jumaat..shift petang. sib bek la dekat giler dgn umah. aku boleh ulang alik sendiri. tp buat masa ni pulak aku mmg kene keje lagi. kene masuk opis. giler tak keje?? dah le dlm bulan ni semua kene cover sendiri. ubat & blood test tu semua kene guna duit. aku blom dengar khabar berita dari zakat lagi pasal bantuan ubat tu. sebulan utk ubat saje rm1000++ hokeyy. pitam mak nyah heyyyy! macamana pun aku kene kuatkan jugak badan ni drive kete. kalau dah duduk kt opis ni aku ok je. tak larat, boleh je baring golek2 kt dlm bilik meeting tu. cuma tu jelah, perjalanan pegi balik tu. huhuhu...azab rasanya sbb buat masa skang ni badan aku tak bape nk stabil lagi. aku bawak kete tu pon sebenornya rasa mcm naik roller coaster! tp syukur sgt sbb ada rasa lega skit sakit dari memula aku masuk spital haritu. haritu dari ujung rambut smp ke ujung kaki semua rasa tak kene. dah dpt darah 2 beg dengan masuk ubat giler jahanam sakitnye 2 jam malam tu then lepas tu dicuci lak darah, mmg rasa lega skit la badan...huhu...

oklah, esok lusa kalau aku rajin..aku hapdet lagi. eh, tp kowang kene tau ye..aku masih buat lagi mekap2 tau. aku ok je. tu sebab aku tak amik cuci time sabtu/ahad. senang aku nk tepek2 mekap orang & pada semua yg mendoakan aku, aku ucapkan bebanyak time kaseh sbb bagi kata2 semangat utk aku. mekaseh...lebiu all!




9 comments:

Salina@IbuAqil said...

Sis...
Moga cepat sihat...
Kuatkan semangat ya...
Allah memilih kita krn dia tahu kita istimewa disisinya..
TC sis..

mamabeauty said...

take care yach..
stay strong

shaliza said...

Salam Kak Ai...lama saya baca blog akak..hari ni baru tergerak nak komen...tapi akak mmg kuat..salutes sgt...semoga Allah permudahkan urusan akak & keluarga. Balik kelantan leh la jumpa ya:-)

QASEEH HATIKU QASEEH said...

buat masa ni jgn la driving sendiri dulu..awak blm stabil lg tu..bahaya..kna pndai ejas kuantiti pump darah tu..jgn tr over pump nnt x selesa bt jd pening..klu krg pn x ok..kena study pelan2..keperluan yg sesuai ikut badan sendri..tek k..jaga mkn bt masa ni..

deaf-angel said...

Pelan2 adjust my fren..
Ko ni jenis gelojoh hentam kromo je...
Slow down sikit ok...
Nanti dah stable, hah...boleh main sepak takraw balik

Kniedaz said...

jaga diri sis...
jgn kerja berat sangat
^_^

Ibu n Abah said...

In syaa ALLAH
Ai kuat
Boleh hadapi semua ini...

A.I said...

Salina@IbuAqil,
Mekaseh bebanyak :) InsyaAllah..

mamabeauty,
TQ ^____^

Shaliza,
lama dah tak balik kelate.huhu..InsyaAllah ada rezeki nnt kita jumpa. Mekaseh :)

CT,
aku terpaksa jugak drive skang ni. takde cara lain dah. tp InsyaAllah, aku ok. pasal pam2 tu nnt aku blajar. skang ni yg aku tau pasal tekanan, darah kluar & masuk je. hehe..

deaf-angle,
mcm la kau tak kenal aku ni. mmg jenis spesis jelojoh uols! haha..nak sgt tunjukkan kuasa superwomen tu kononnye. walhal...yang hadooo! ;P

Kniedaz,
hokey....mekaseh :)

Akak,
ye, akak pun kuat!! jom sama2 kita kuat..yeahhhh... ;)

aquarius morius said...

Blogwalking sambil baca entri. :)

Aquarius recently post : Bagaimana akhirnya saya berjaya atasi masalah rambut gugur

klik klik (^_^)