28.11.14

::KOLAM TOK WAN::

28.11.14

Pagi minggu lps tengah aku baru nk masak nasik, 'tok penghulu' blok umah aku, abg zaki dtg umah ajak gi mandi manda kt kolam. dan2 tu jugak dia ajak. ohoiii...aku ni tak sempat nk masak apa pon. last2 aku tinggalkan nasik yg tgh menggelegak tu..beli je nasik ayam utk bebudak. geng jenjiran aku yg lain yg mana sempat masak tu angkut nasik ngan lauk memasing ke sana. memasing tompang makan.. tp meriah jugak camni ^_^

Yang bestnye tu kalau kowang nk tau... tempat ni dekat giler babun dgn umah kami. Kalau Templer Park & Kanching tu pon dah dekat, apa ntah lagi Kolam Tok Wan ni. Kat Kg Melayu Bt 16 tu je. Tak sangka langsung aku kt umah ada koman mandi gini. Dah 3 tahun tmpt ni wujud, tp aku tak tau menahu langsung. Kolam ni dari air bukit. Dlm kawasan umah tok wan tu je jugak. Dia buat utk cucu2 dia asalnya, tp last2 buka utk org kampung. Elok la, lepas ni tak yah gi jejauh nk mandi kolam. Angkut bebudak kt sni je udah. Dia caj sape yg nk mandi je.. RM2 hengget sorang. Murah betol. Tempat pon selesa boleh lepak2 rehat...


ada gazebo bagai...kat belah sana pon ada..


campur2 makan dgn jenjiran tetangga..sronok ^_^


time ni kat umah ada Adek & BB je. Along & angah gi melaka..


geng jenjiran tetangga terchenta,
ni pon tak cukup korum. ujung bulan 12 nnt dowang nk buat BBQ kt situ.. jgn pecah kolam tok wan ni udah la..hahahaha...ramai giler kot! 

ada 3 kolam kt sini..kolam dlm, kolam remaja & kolam bebudak


sronok ostajah diva divana mama ni ;) 



mama lepak2 rehat jelah... ;) pissssssss


4 comments:

deaf-angel said...

ko jadi tukang jaga bag eh?

Mar Mansor said...

cute nye mama...mama dengan anak macam kakak dengan adik

aquarius morius said...

Blogwalking sambil baca entri. :)

Aquarius recently post : Bagaimana akhirnya saya berjaya atasi masalah rambut

gugur

A.I said...

deaf-angle,
aku benornya dah hampir2 nk buat caption gambar tu gitu tau...tukang jaga beg :P

Mar Mansor,
hehe...cute yek? maceh ^_^ (kembang spender) haha..

klik klik (^_^)