17.11.14

::PEPAIS BESTDAY::

17.11.14

Pepais tu maknanya surprise :P aku tak ingat dulu anak aku yg mana ntah pelat lagi tapi gigih gak nk sebut 'surprise'. akhir2, kluar bunyik pepais. hehe..

Kami anak2 biah ni mmg biasa ujung minggu duk berlonggok kt umah mak (kt rawang). dek kerana ujung minggu ni mak dah nk balik Melaka, makanya mmg wajib le kami berlonggok. Aku xde pikir apa pun. Tp rasa mcm lega skit la sbb aku takyah masak. Mak & Iena dah masa lauk pauk sume. Kami tadah pewot je makan kt sana. Elok2 aku tgh selfiekan lauk pauk nk riak kt pesbuk, tetiba yg lain sume duk nyanyi lagu sebeday kt blakang aku. sob sob sob...ayoyo, terharunyaaaa!!! ingatkan tahun ni takde potong2 kek & tiup2 lilin sbb dah lepas. Rupanya ada. Mekaseh sesangat pada semua. Mak, Habang Jebats, adik bradik sume & anak2..tq tq tq tq..... ^_^

nampak mcm biasa2 je kek ni kan? tp Sumpah sedep giler melampau2 hokey! nak2 lagi ceklat dia. Adik ipor aku, faizal yg bawak dari tmpt keje dia. mmg supply utk hotel. Kecik mcmni pon cukup2 utk kami semua sbb memasing mmg betol2 menikmati kesedapan kek tu. haha...thorbaek!!


sayangggggggggg mak!

sronok bukan takat kuor air mata, taring pun terjojol kluar gak..

 my habang jebats


harta aku donia akhirat...sayangggggg sgt2 kat kowang semua..huhu

rasa mcm budak tetik lak tiup2 lilin. hihuuu ;)

lemak rebung, asam rebus keladi, sambal ayam, sambal cili api bilis petai sume mak masak. iena masak lauk utk bebudak, kurma ayam. semua pon thorbaekkkk!!

camni le kami bila mkn. kene mengadap mak sbb mak memang suka tengok kami makan ^____^ pakej bercerita skali. ngeeeeeeeee...



Lepas ni nnt aku criter pasal 'diet' aku ye..tp ni bukan diet sbb nk kuwuskan badan. aje giler nak kuwuskan lagi badan? ni pon dah sama dgn jerangkung tau :P huwaaaaaaaa... ni diet kesihatan la. hohoho...

8 comments:

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH said...

Assalam kak,
bessstttnyaaaaa
tapi kan3 iols panggil SEPERAIH he3

deaf-angel said...

happy birthday fren.

Panjang ye nama ko, cam TMJ la

mamabeauty said...

happy birthday dear.. semoga many more years to come insyaAllah

Kniedaz said...

Happy birthday sis...seronoknya makan ramai2 ngan family

ieda abdullah said...

akak selalu silap timing...time lapaq pi landing kat blog yg ada makan2...huhu
anyway...happy birthday AI...moga Allah beri kesihatan yg baik buat Ai...panjangkan usia...murahkan rezeki...bahagia selamanya...amin.

A.I said...

Mekaseh kawan2 semua....amin YRA..^____^

Ibu n Abah said...

Happy beday Ai...
Akak doakan semuga Ai dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki...
Jaga fistula dan keep sihat....

A.I said...

Akak,
dlm ramai2 org yg mendoakan ai sempena bestday ni, akak punye yg paling kiut. 'jaga fistula' haha...gud2. ok kak ai jaga :)

klik klik (^_^)