16.1.15

::AYOH KE SEKOLAH::

16.1.15

Ha...kau! dah seminggu budak start skolah baru hegeh2 nk update. 

Bermulalah hari aku bangun kul 4:40pagi sejak budak skolah ni. Yelah, kat rumah tu semua pun sekolah pagi. Tp turun lain2 time. So, baik aku bersiap dulu. Kul 5:15 kejutkan angah, pastu along, bapak budak, BB & last sekali baru adek. Tahun ni pulak BB dah mula sekolah kebangsaan pagi. Tinggal la adek sorang2 kt sek agama tu. Biasanya kt sek agama dulu BB temankan adek rehat. Dia yg beratur belikan adek makanan. Tp skang aku kene bekalkan dia sosej/naget/chic ball. Kesian kt dia, takde la kene amik masa nk beratur rebut2 nk beli makanan kt sek agama tu. Pagi2 mmg aku hantarkan adek dulu. Ala...seberang jalan je pon. Lps tu aku trus gi keje (skang aku part time je kt opis ni)..

Malam sebelum tu kene pastikan yg anak2 semua siap buat homework. Beg & barang2 nk bawak gi skolah pun dah siap susun dari mlm tu lagi. Senang esok paginya tu takdelah huru hara. Anak2 aku mmg makan kt rumah ema je. Selesa dah kt situ dari dulu lagi. Aku pun senang sgt ada ema. Syukur ^_^

Semalam aku tak masok pon opis. Hari kutip duit katanya kannn..dah anak2 pun sekolah sepah2. Tu pon nasib baik lah si along boleh amik sendiri duit bantuan 100hengget tu. Pagi semalam gi sekolah angah & bb. Ptg gi balik sekolah amik duit adek lak. Kejung mak ko nak. Tp takpe, rezeki tu...Alhamdullilah, selamat dah masuk dlm dompet mak ko. haha...hasil gigih katanya kennn...


nasib baik rak ni tak buang haritu sbb sayang dah berpuluh tahun guna. ni pon berguna lagi. aku letak rak ni betol2 kat pintu kluar rumah. senang anak2 nk capai bawak barang masing2. aku pun senang, capai je yg mana patut campak kt umah si ema. mudah sgt buat gini, mama senang..anak2 pun senang ^_^







5 comments:

suhailey mohd noor said...

Gelak baca..idea rak kt dpn pintu keluar tu sgt berguna..hehe mcm anak ramai je sy ni..sorang je pun..itu pun br pra sek :)

norsalihah shaleh said...

baguslah rak kt pntu masuk, selalu msti dh kluar rumah then baru teringt tertinggal itulah inilah.. kalau ada rak tu blh ltak siap2 kn apa yg nk bawa bila kluar... :-)

Norsalihah

Ibu n Abah said...

Baguslah Ai
Akak ni dapat idea juga dgn cara Ai
Terima kaseh...Ai

deaf-angel said...

thorbaik la Ai..
Very systematic.

A.I said...

suhailey mohd noor,
anak sorang bleh relax2 dulu..sok lusa, mcm ahkak kau ni le nnt gayanya. otomatik boleh buat 3 kerja dlm 1 masa. jgn smp terkangkang rabak udah. haha...

norsalihah saleh,
tuler, mmg senang gini. prepare mlm tu siap2, pagi tu trus capai je :)

Akak,
hehe...sesama kaseh akak.. ^____^

deaf-angle,
mmg kene gini gamaknya. baru senang apa2 pun. idak le huru hara memanjang kan. jadi mak ni kene kretip. eh..kretip ke? ;P

klik klik (^_^)